Inspectoratul Judeţean în Construcţii are şef nou Petrişor Cruceanu - „Nu mă tem de Mazăre"

DESCHIDERE_interviu_Petrisor_Cruceanu.jpgPetrişor Cruceanu a fost numit ca şef Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa prin ordinul secretarului general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Marian Bucur, nr. 596, din 18 august a.c. Gălăţeanul a fost detaşat pentru un an, din 22 august a.c., de la societatea Iricad, dealer de automobile Mitsubishi.

Născut pe 3 iulie 1967 în Adjud, cel care i-a luat locul lui Christian Gigi Chiru a făcut performanţă în luptele libere. Este membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii şi face parte din PDL Galaţi. Născut pe 3 iulie 1967 în Adjud, cel care i-a luat locul lui Christian Gigi Chiru la ISC a fost luptător de performanţă.

Aţi fost luptător, aveţi afaceri, sunteţi membru în CA-ul Companiei Naţionale de Investiţii, ne-aţi spus că aţi avut legătură cu presa şi aţi fost implicat în turism. Aţi ajuns la un Inspectorat în Construcţii. De ce tocmai aici?

interviu_cruceanu_2.jpgAm fost format ca sportiv. Aşa am fost format şi mi-a plăcut foarte tare ce am făcut şi îmi plac confruntările unu la unu. În schimb, este foarte importantă echipa, pentru că echipa face totul...

Asta chiar dacă veniţi dintr-un sport individualist?

Într-adevăr, dar şi la sportul individual se face un clasament şi pe echipe. Eu cred în echipă, toate lucrurile le văd la modul următor: şi în sport şi în orice domeniu, trebuie muncă şi seriozitate. 90% din oamenii mari în sport şi în orice nu sunt mari datorită talentului nativ, ci i-a ajutat munca şi perseverenţa.

Aţi venit într-un judeţ greu, la o instituţie grea... În luptele libere pe care le-aţi practicat „bătălia" se poartă într-un cerc. Aici, probabil că veţi avea de dus o luptă cu primarul Radu Mazăre. A purtat-o şi Gigi Chiru, predecesorul dvs. Sunteţi pregătit pentru această luptă?

Eu nu văd nicio luptă. Pentru mine, lucrurile sunt foarte simple. Lupta mea este să fac oamenii cu care lucrez să respecte legea. Când eşti undeva pe deal şi vezi pădurea o vezi altcumva. Nu am rude în Constanţa, nu am afaceri aici, nu am parti-prix-uri. Sunt atât de relaxat încât, cum să vă spun, nu am de ce să mă emoţionez. Am venit aici, mi s-a acordat un vot de încredere, am fost întrebat dacă pot face faţă aici şi nu vreau să dezamăgesc. Mi-am dat cuvântul. Pentru mine două lucruri sunt sfinte pe lumea asta: familia şi cuvântul dat. Ca sportiv, oriunde m-aş afla pe lumea asta, din două telefoane am unde să dorm şi de unde să fac bani să mă întorc acasă. De ce? Pentru că nu fac lucruri care să mă ducă în pueril.

Sunteţi membru al PDL Galaţi. Aţi fost trimis la Constanţa pe un post ocupat anterior de preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa. De ce s-a ales varianta aducerii unui om din afară?

Asta este linia executivului, ce se doreşte de la Bucureşti să se întâmple.

Regionalizarea?

Acesta este atributul executivului, iar eu vorbesc numai despre postul meu, nu despre alte lucruri. Nu are de-a face faptul că sunt membru PDL Galaţi. Sunt membru PDL şi atât, aparţin doctrinei.

Este adevărat, dar suntem obişnuiţi să fie promovaţi pe posturi oamenii din structurile judeţene. Aşa a fost cutuma...

Într-adevăr, probabil că s-a considerat că venirea mea este cel mai bun lucru pentru situaţia de aici. Să vină cineva din exterior.

Cine v-a propus acest post?

Aparatul central.

Nu a venit cineva la dumneavoastră?

Am fost chemat şi întrebat: credeţi că puteţi face faţă provocării numite ISC Constanţa? Şi am spus da.

Este vorba despre ministrul Elena Udrea? (n.r. ISC se află în subordinea MDRT)

Nu este vorba despre doamna Udrea... Doamna ministru are treburile dumneaei. Toată lumea spune că Udrea înseamnă turism. Mai puţin ştie lumea că dă bani să se facă şcoli, drumuri, săli de sport şi toate. Nu, ce, Udrea, turism. Linia dumneaei privind litoralul şi alte zone de interes naţional este linia dumneaei. Vreau să ajut ca să fie respectată legea. Şi, poate, o luăm ca o glumă, aşa. Poate că aici, pe malul mării, de la plajă, nu ştiu, vânt, nisip mult, a intrat nisipul în ochi. Şi au zis să aducă unul care nu a stat pe plajă.

Domnul Chiru a avut o linie, în concordanţă probabil cu cerinţele de la centru. Vorbim despre construcţiile ilegale de pe plajă. La un moment dat, s-a auzit că ministrul Elena Udrea a fost foarte deranjat de faptul că ce a fost dărâmat într-un an s-a reconstruit anul următor. Care este linia cu care veniţi la Constanţa?

Linia este foarte simplă: să se respecte legea. Orice construcţie de pe plajă care nu întruneşte condiţiile legale va fi demolată. Este simplu. Poate pare aşa, un puseu de Don Quijote. Ştiu, sunt bani mulţi, sunt interese... În funcţie de ce spune legea, lucrurile se rezolvă. Dar în litera legii.

Despre şoseaua de coastă ce aţi aflat?

Este prima zi, nu sunt pregătit să răspund la această întrebare.

Atunci, ce vi s-a spus despre şoseaua de coastă?

Este un proiect la care se lucrează, care se vrea... Când vor ajunge la mine hârtiile, vom vorbi punctual.

Ce aţi auzit despre Mazăre?

Mazăre... Domnul primar Mazăre este primarul Constanţei, este un personaj...

Cum aţi spus, de pe deal vedeţi altfel pădurea. Cum îl percepeţi pe Mazăre, din afara Constanţei?

Nu vreau să fiu interpretat în niciun fel. Dacă era legea respectată nu mai era atâta vâlvă. Îi doresc sănătate domnului Mazăre.

Dar veţi avea de-a face cu el...

Eu nu voi avea de-a face cu el, ci cu instituţia primarului. Este altceva.

Nu aţi auzit ce a spus despre Gigi Chiru de-a lungul timpului? L-a făcut chiar şi ţigan...

Se subclasează dumnealui. Eu nu o să intru într-un limbaj suburban că ăla este strâmb, acela frumos, acela e drept. Nu. Dacă atâta poate spune despre cineva... degradează persoana care foloseşte aceste cuvinte.

Vă temeţi de confruntările acestea cu Mazăre?

Nu. Tot ce am încercat să fac în viaţa mea a fost ca atunci când mă întâlnesc următoarea dată cu omul respectiv să pot să mă uit în ochii lui, să nu-mi fie ruşine. Îţi pot spune ce vrei tu să auzi. Dar, seara, când mă dus acasă şi pun capul pe pernă... Pe mine, cel mai mult mă macină conştiinţa mea. Viaţa este legată de familia mea şi atât.

Unde veţi sta la Constanţa? Vi se dă locuinţă de serviciu?

Nu. O să văd.

Închiriaţi, cumpăraţi?

Rămâne de văzut, probabil că voi închiria.

Nu vi s-a asigurat locuinţă de serviciu?

Nu. Mi s-a oferit o posibilitate şi am refuzat-o.

Sunteţi căsătorit?

Da. M-am căsătorit la 19 ani, la 21 aveam primul copil. Am o fată, Adnana, de 22 de ani, şi un băiat, Tony, care face 14 ani. Sunt căsătorit de 25 de ani şi îndrăgostit de 26. De aceeaşi fată (râde).

Va veni şi familia la Constanţa?

Rămâne de văzut. Au fost vara asta... Sunt oameni d-ăştia pe care îi arunci dimineaţa pe plajă şi îi iei seara. Dar drumul de la Galaţi la Constanţa nu este atât de lung...

Aveţi studii în domeniul construcţiilor?

Să ne înţelegem, eu sunt venit aici să asigur managementul unei instituţii. Am demonstrat şi în alte locuri că ştiu să fiu un manager bun. Dacă eşti un manager bun, azi vinzi ouă, mâine vinzi maşini. Treaba mea este ca oamenii din subordinea mea să-şi facă treaba. Albert Camus spunea: „Nu merge în urma mea, poate nu te conduc bine. Nu merge nici în faţa mea, pentru că poate nu te pot urmări. Hai să mergem alături şi atunci o să fim tovarăşi de drum". Sunt omul care acceptă o mie de reguli. Le facem de comun acord. Dar, atunci când celălalt încalcă o regulă, nici eu nu mă mai simt obligat să respect vreuna. Şi, în general, spun ceea ce fac şi fac ceea ce spun.

Totuşi, ce studii aveţi?

Sunt născut în Adjud. Ai mei erau din zona aceea. Am fost la liceu, m-am apucat de lupte, am făcut performanţă, cât am putut să fac, am fost legitimat la Steaua, am mers în Franţa, am pus pe picioare o echipă de lupte acolo, o echipă naţională, m-am întors, am făcut studiile superioare, la Galaţi, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi conducerea unităţilor sportive. Apoi m-am orientat pe piaţa muncii şi m-am dus spre management, am făcut studii post-universitare, managementul afacerii, marketing... Nu sunt un colecţionar de diplome.

Care a fost ultimul job pe care l-aţi avut?

Director la Iricad, dealer local Mitsubishi, Range Rover.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

iri

24 Aug, 2011 13:25

Subtire rau individul. Chiar si fata de Gigi Chiru. Succesuri ! poate se califica la locul de munca...

Articole asemanatoare

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 335

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 313

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 466

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 373

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 391

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 740

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 743

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 481

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 638

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 731

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 636

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 15 aprilie 2024?

15 Apr 2024 1314

Mesajul Israelului la atac „Vom răspunde Iranului prin acţiune, nu prin cuvinte"

14 Apr 2024 423

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 795

Judecătorul Marius Cătălin Croitoru rămâne vicepreședinte al Tribunalului Constanța

11 Apr 2024 417