Deschidere editie

Interviu live Calendarul reuniunilor organizate la Constanţa pe durata exercitării Preşedinţiei României la Consiliul UE (video)

Subprefectul judeţului Constanţa Ionuţ Done a vorbit ieri, la Interviu live, despre bilanţul instituţiei pentru anul 2018, despre propunerile de eficientizare a activităţii instituţiei, precum şi despre direcţiile de acţiune ale Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa în 2019.
Interviul video poarte fi urmărit aici:  

 
Evenimentele programate în judeţul Constanţa, conform calendarului reuniunilor informale organizate în România, pe durata exercitării mandatului la Preşedinţia Consiliului UE
 
În contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, subprefectul judeţului Constanţa a prezentat şi calendarul acţiunilor care vor avea loc pe litoral. Evenimentele vor începe în luna mai (14-15 mai), când Ministerul Transporturilor va organiza la Constanţa conferinţa la nivel înalt „Forumul Investiţiilor la Marea Neagră” cu 150 de participanţi; în perioada 5-7 iunie, Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală organizează o reuniune vamală cu 70 de invitaţi.
 
Între 6 şi 9 iunie, Ministerul Turismului dezbate pe litoral problema turismului maritim şi politicile comune ale statelor membre UE. Următorul eveniment are loc în perioada 13-14 iunie, când Ministerul Apelor şi Pădurilor organizează o întâlnire a directorilor generali în domeniul apă şi mediu marin, iar Ministerul Educaţiei Naţionale - o reuniune a experţilor în educaţie cu 90 de participanţi.
 
Pe 20 iunie, Ministerul Energiei aduce la Constanţa 50 de participanţi, în cadrul unei întâlniri informale a experţilor în energie atomică. Ultimul eveniment din calendarul provizoriu va avea loc pe 20 şi 21 iunie, în organizarea Ministerului Tineretului şi Sporturilor. Tema reuniunii este „avantajul practicării sportului în mod organizat pentru persoane cu posibilităţi reduse”. La reuniune vor participa 80 de oficiali europeni.
 
La toate evenimentele vor asigura paza şi protecţia oficialilor reprezentanţii instituţiilor de forţă de la nivelul judeţului Constanţa, a precizat subprefectul Ionuţ Done.

Propunerile de eficientizare a activităţii instituţiei

 
Pentru anul în curs, Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa şi-a propus: introducerea unui sistem informatizat de gestionare a documentelor, constituirea arhivei electronice, revizuirea organigramei, în sensul suplimentării cu noi funcţii, perfecţionarea personalului, promovarea intereselor socio-economice şi culturale ale judeţului în contextul PRES UE, relocarea SPCEE Paşapoarte Constanţa într-un sediu nou.
 
Din vara acestui an, Serviciul Paşapoarte va funcţiona la ultimul etaj al Tomis Mall, urmare a unui contract de comodat care se va încheia între centrul comercial şi Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa.
 
Promovarea de bune practici instituţionale inclusiv în relaţia cu cetăţeanul, continuarea demersurilor pentru atragerea de fonduri europene, prin formarea unei echipe de experţi în domeniu, şi apropierea de cetăţenii din judeţ, prin proiectul „Biroul Mobil - Aproape de tine”, o caravană menită să popularizeze misiunea Instituţiei Prefectului în rândul locuitorilor judeţului Constanţa, sunt alte obiective pentru anul în curs.
 
Subprefectul judeţului Constanţa Ionuţ Done a mai afirmat că la ora actuală instituţia are peste 1.000 de procese, majoritatea legate de litigii pe legile fondului funciar. Totodată, Done le transmite cetăţenilor judeţului că sunt aşteptaţi în audienţă în fiecare zi de marţi, la sediul instituţiei.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Antoneta Prodan, fostul viceprimar de la Castelu, un nou dosar pentru suspendarea ordinului de prefect prin care i-a încetat mandatul la sfârșitul anului trecut

02 Apr 2020 1212

Era sau nu subprefect Ionuţ Done în momentul în care a semnat încetarea mandatului viceprimarului Antoaneta Prodan de la Castelu?

18 Jan 2020 2914

Subprefectul Ionuț Done, demis de Guvern. Comanda a fost preluată de subprefectul Șenol Ali

18 Dec 2019 2093

Cine vrea să fie subprefectul judeţului Constanţa

16 Dec 2019 3247

Oficial de la Prefectura Constanța. Lovitură de teatru în cazul fratelui deputatului Banias. Nu va mai fi validat consilier județean

13 Dec 2019 1454

Subprefectul Ionuţ Done ar putea rămâne pe funcţie sprijinit de ALDE

13 Dec 2019 2502

Emil Banias se întoarce în Consiliul Județean Constanța

12 Dec 2019 2001

Oficial, Victor Constantin nu mai este consilier local municipal

12 Dec 2019 1432

Nou prefect interimar la Constanța. Ce a transmis Ludovic Orban noilor prefecți

11 Dec 2019 1366

Prefectul Dumitru Jeacă, demis de Guvernul Orban. Iată cine va ocupa funcția de prefect interimar la Constanța

11 Dec 2019 6846

O delegație a Forțelor Navale ale Republicii Franceze şi a Forțelor Navale Române, primită la Constanța (galerie foto)

05 Dec 2019 782

Alegeri prezidenţiale 2019 Cum au ales constănţenii. S-au numărat voturile din aproape toate secţiile de votare

11 Nov 2019 3124

Ziua Pompierilor Manifestări pe Faleza Cazinou din Constanţa (galerie foto)

13 Sep 2019 1897

Interviu live Direcţiile de acţiune ale Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa în 2019

20 Feb 2019 2948

IJJ Constanța și GJM Tomis Constanța, la ora bilanțului. Jandarmii au participat la mii de misiuni în anul 2018 (galerie foto+video)

22 Jan 2019 1937