Deschidere editie

Interviu live Calendarul reuniunilor organizate la Constanţa pe durata exercitării Preşedinţiei României la Consiliul UE (video)

Subprefectul judeţului Constanţa Ionuţ Done a vorbit ieri, la Interviu live, despre bilanţul instituţiei pentru anul 2018, despre propunerile de eficientizare a activităţii instituţiei, precum şi despre direcţiile de acţiune ale Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa în 2019.
Interviul video poarte fi urmărit aici:  

 
Evenimentele programate în judeţul Constanţa, conform calendarului reuniunilor informale organizate în România, pe durata exercitării mandatului la Preşedinţia Consiliului UE
 
În contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, subprefectul judeţului Constanţa a prezentat şi calendarul acţiunilor care vor avea loc pe litoral. Evenimentele vor începe în luna mai (14-15 mai), când Ministerul Transporturilor va organiza la Constanţa conferinţa la nivel înalt „Forumul Investiţiilor la Marea Neagră” cu 150 de participanţi; în perioada 5-7 iunie, Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală organizează o reuniune vamală cu 70 de invitaţi.
 
Între 6 şi 9 iunie, Ministerul Turismului dezbate pe litoral problema turismului maritim şi politicile comune ale statelor membre UE. Următorul eveniment are loc în perioada 13-14 iunie, când Ministerul Apelor şi Pădurilor organizează o întâlnire a directorilor generali în domeniul apă şi mediu marin, iar Ministerul Educaţiei Naţionale - o reuniune a experţilor în educaţie cu 90 de participanţi.
 
Pe 20 iunie, Ministerul Energiei aduce la Constanţa 50 de participanţi, în cadrul unei întâlniri informale a experţilor în energie atomică. Ultimul eveniment din calendarul provizoriu va avea loc pe 20 şi 21 iunie, în organizarea Ministerului Tineretului şi Sporturilor. Tema reuniunii este „avantajul practicării sportului în mod organizat pentru persoane cu posibilităţi reduse”. La reuniune vor participa 80 de oficiali europeni.
 
La toate evenimentele vor asigura paza şi protecţia oficialilor reprezentanţii instituţiilor de forţă de la nivelul judeţului Constanţa, a precizat subprefectul Ionuţ Done.

Propunerile de eficientizare a activităţii instituţiei

 
Pentru anul în curs, Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa şi-a propus: introducerea unui sistem informatizat de gestionare a documentelor, constituirea arhivei electronice, revizuirea organigramei, în sensul suplimentării cu noi funcţii, perfecţionarea personalului, promovarea intereselor socio-economice şi culturale ale judeţului în contextul PRES UE, relocarea SPCEE Paşapoarte Constanţa într-un sediu nou.
 
Din vara acestui an, Serviciul Paşapoarte va funcţiona la ultimul etaj al Tomis Mall, urmare a unui contract de comodat care se va încheia între centrul comercial şi Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa.
 
Promovarea de bune practici instituţionale inclusiv în relaţia cu cetăţeanul, continuarea demersurilor pentru atragerea de fonduri europene, prin formarea unei echipe de experţi în domeniu, şi apropierea de cetăţenii din judeţ, prin proiectul „Biroul Mobil - Aproape de tine”, o caravană menită să popularizeze misiunea Instituţiei Prefectului în rândul locuitorilor judeţului Constanţa, sunt alte obiective pentru anul în curs.
 
Subprefectul judeţului Constanţa Ionuţ Done a mai afirmat că la ora actuală instituţia are peste 1.000 de procese, majoritatea legate de litigii pe legile fondului funciar. Totodată, Done le transmite cetăţenilor judeţului că sunt aşteptaţi în audienţă în fiecare zi de marţi, la sediul instituţiei.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Pompierilor Manifestări pe Faleza Cazinou din Constanţa (galerie foto)

13 Sep 2019 1307

Interviu live Direcţiile de acţiune ale Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa în 2019

20 Feb 2019 2085

IJJ Constanța și GJM Tomis Constanța, la ora bilanțului. Jandarmii au participat la mii de misiuni în anul 2018 (galerie foto+video)

22 Jan 2019 1580

UPDATE. Fostul coleg de facultate al lui Marius Horia Țuțuianu, uns subprefect al județului Constanța. Cine participă la ceremonia de învestire (galerie foto)

17 Dec 2018 1515

Constanţa. Ceremonie de învestire a subprefectului Ionuţ Done. Când va avea loc

16 Dec 2018 761

Este oficial Ionuț Done a fost numit temporar subprefect al județului Constanța

14 Dec 2018 714

Ionuț Done, noul subprefect al județului Constanța. Avere şi interese (documente)

13 Dec 2018 4072

Două Audi, case de vacanţă, lei şi valută Judecătorii au confiscat o maşină de la Done şi au dat-o în folosul statului

30 Nov 2012 1376

13 inculpaţi, condamnaţi Aproape 40 de ani de puşcărie daţi în dosarul lui Viorel Done

29 Nov 2012 1480

Dosar tranşat la Curte18 persoane judecate pentru înşelăciune, nemulţumite de pedepse

02 Oct 2012 2868

Afaceristul Done rămâne cu sechestru

12 Jul 2012 1481

Judecat alături de alte 13 persoane Tribunalul a redeschis dosarul afaceristului Done

05 Jul 2012 1235

Dosarul afaceristului Done, judecat şi în timpul vacanţei judecătoreşti

14 Jun 2012 1726

Sechestru ridicat în dosarul lui Viorel Done

05 May 2012 1202

Dosarul afaceristului Done, redeschis de Tribunalul Constanţa

03 May 2012 1378