Investiţii imobiliare în plin scandal Emilian Schwartzenberg, arestat în lipsă, şi Ionuţ Barbu vor ridica un imobil cu piscină în Mamaia

Emilian Schwartzenberg, Sorin Ionuţ Barbu, Carmen Antoanela Stăncescu, Geraldina Elena Neagoe şi Oana Mihaela Schwartzenberg, asociaţi în Seaview Advertising SRL, pun la cale o investiţie imobiliară în staţiunea Mamaia. Ionuţ Barbu este un om de afaceri cunoscut în Constanţa prin prisma legăturii apropiate cu Elan Schwartzenberg, alături de care a derulat de-a lungul timpului afaceri, dar şi cu fostul primar al municipiului, Radu Mazăre.
 
Seaview Advertising SRL, în calitate de titular al proiectului „Construire imobil P+1e, cu funcţiunea de alimentaţie publică şi piscină“, propus a fi amplasat în staţiunea Mamaia, zona nord, careul C4, lot 32/2, anunţă publicul asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Astfel, autoritatea responsabilă de protecţie a mediului a precizat, în urma procedurilor de evaluare, că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa zilnic, între 9.00 şi 13.00. De asemenea, cei interesaţi pot înainta comentarii şi observaţii cu privire la proiectul deciziei de încadrare.

Seaview Advertising SRL, în datele Registrului Comerţului 

Înfiinţată în anul 2004, Seaview Advertising SRL are sediul în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 2.000 de lei, integral vărsat, este compus din 200 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Seaview Advertising SRL este controlată de Carmen Antoanela Stăncescu, născută pe 28.08.1971, în Găeşti, Dâmboviţa, cu 3% din capitalul social, Geraldina Elena Neagoe, născută pe 19.01.1969, în Bucureşti, cu 7% din capitalul social, Emilian Schwartzenberg, născut pe 25.04.1967, în Iaşi, cu 49% din capitalul social, Sorin Ionuţ Barbu, născut pe 6.11.1974, în Constanţa, cu 36% din capitalul social, Oana Mihaela Schwartzenberg, născută pe 11.05.1978, în Bucureşti, cu
5% din capitalul social. Sorin Ionuţ Barbu este administratorul firmei, care desfăşoară activităţi ale agenţiilor de publicitate şi prestează servicii de reprezentare media.

Alte afaceri 

Sorin Ionuţ Barbu deţine acţiuni în Elite Center SRL, Follow Me SRL, Power Marine SRL, Seaview Media SRL, Takys SRL, dar şi în două societăţi radiate: Canin Escort Security SRL şi Ideea Construct & Media SRL. La rândul său, Emilian Schwartzenberg este asociat în Seaview Media SRL, dar şi în două societăţi radiate: Exclusiv Art SRL şi News Television (Romania) SRL. Carmen Antoanela Stăncescu deţine acţiuni în Seaview Media SRL. Şi Geraldina Elena Neagoe este asociată în Seaview Media SRL, dar şi în Spirit Media SRL. Oana Mihaela Schwartzenberg este asociat, potrivit Registrului Comerţului, în Seaview Media SRL, dar şi în două firme radiate: Aron Contab SRL şi Audit Star Expert SRL.

Procurorii DNA, despre Emilian Schwartzenberg 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus, la începutul lunii ianuarie, trimiterea în judecată a inculpatului Emilian Schwartzenberg (cu dublă cetăţenie, domiciliat în Israel), arestat în lipsă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită.
 
Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că inculpatul Emilian Schwartzenberg, în cursul anului 2011, l-a ajutat pe Avraham Morgenstern, administrator unic al societăţii Shapir Structures SRL, să îi dea suma totală de 175.000 de euro lui Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, pentru ca acesta să facă demersuri astfel încât societatea Shapir Structures SRL să câştige, în condiţii avantajoase, o licitaţie având ca obiect contractul de construire a Campusului Social Henri Coandă, în valoare de 40.964.030 de lei fără TVA (circa 10 milioane de euro) din municipiul Constanţa.

Bloc de zece etaje pe bulevardul Tomis 

Reamintim că, în luna noiembrie 2017, Seaview Media SRL a iniţiat un Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Tomis la sud, bulevardul Aurel Vlaicu la vest, aleea Hortensiei la est şi nord. Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, are o suprafaţă de 740 mp şi este identificat cu numărul cadastral 215918, înscris în Cartea Funciară a UAT Constanţa. Acesta este proprietate a SC Seaview Media SRL, conform extrasului de carte funciară nr. 118355/07.11.2016.
 
Beneficiarul, Seaview Media SRL, doreşte realizarea unui PUZ în vederea modificării reglementărilor urbanistice existente/aprobate prin adăugarea de noi funcţiuni - de birouri -, aprobate prin HCLM Constanţa nr. 39/2009. Funcţiunile propuse sunt: locuire, comerţ, alimentaţie publică, cazare şi showroom. Astfel, se propun următoarele zone de reglementare: pentru zona ZRL 5A se menţin reglementările din Planul Urbanistic General: POT aprobat 25%, CUT - 2,50, înălţime maximă admisă P+10 etaje. Pentru zona ZRL5B, teren în suprafaţă de 740 mp, se propun următoarele: POT aprobat 100%, CUT - 7,7, înălţime maximă aprobată - P+8+10 etaje. Funcţiuni: cea existentă - birouri cu parcare la subsol, la care se adaugă locuire, comerţ, alimentaţie publică, cazare şi showroom.
 
Accesul auto se va realiza din parcarea existentă, cu intrare dinspre aleea Hortensiei. Locurile de parcare se vor realiza la subsolul şi parterul imobilului propus. Numărul de locuri de parcare va fi de un loc de parcare la o unitate locativă sau la 50 mp utili pentru alte funcţiuni. Toate locurile de parcare vor fi sub acoperiş. De asemenea, spaţiile verzi amenajate vor fi în suprafaţă de minimum 30% din suprafaţa terenului pentru locuire. Mai mult, se propune realizarea în proporţie de 100%, a unui acoperiş verde, plantat cu gazon şi arbuşti de talie mică.
 
Societatea omului de afaceri Ionuţ Barbu şi a familiei Schwartzenberg, SC Seaview Media SRL, a obţinut de la Primăria Constanţa, pe 9 martie 2017, Certificatul de urbanism nr. 540 pentru adresa bulevardul Tomis nr. FN, bloc TAV4, Constanţa, pentru „elaborare Plan Urbanistic Zonal în vederea modificării reglementărilor urbanistice aprobate pentru zona delimitată prin avizul de oportunitate emis în baza prezentului certificat de urbanism“. 

Seaview Media SRL, în datele Registrului Comerţului  

Potrivit Registrului Comerţului, firma a luat fiinţă în anul 2000 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 2.000 de lei, integral vărsat, este compus din 200 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt: Geraldina Elena Neagoe, născută pe 19.01.1969, în Bucureşti, cu 1% din capitalul social, Carmen-Antoanela Stăncescu, născută pe 28.08.1971, în Găeşti, Dâmboviţa, cu 1% din capitalul social, Emilian Schwartzenberg, născut pe 25.04.1967, în Iaşi, cu 38% din capitalul social, Sorin Ionuţ Barbu, născut pe 6.11.1974, în Constanţa, cu 55% din capitalul social, Oana Mihaela Schwartzenberg, născută pe 11.05.1978, în Bucureşti, cu 5% din capitalul social. Persoană împuternicită este Sorin Ionuţ Barbu. Seaview Media SRL desfăşoară activităţi ale agenţiilor de publicitate.
 
Citeşte şi:


 
Seaview Media SRL, deţinută de Ionuţ Barbu şi Elan Schwartzenberg, va ridica un bloc de zece etaje pe bulevardul Tomis (document)
 

Firma lui Ionuţ Barbu şi a familiei Schwartzenberg vrea PUZ pentru un loc pe bulevardul Tomis
 
Seaview Media SRL, deţinută de Ionuţ Barbu şi familia Schwartzenberg, undă verde de la Primăria Constanţa. Iată ce a solicitat!
 
Asociat este Ionuţ Barbu. Firma Follow Me SRL îşi extinde sediul de pe strada Sulmona!

Emilian Schwartzenberg, trimis în judecată de procurorii DNA. Ce acuzaţii i se aduc. Fostul primar Radu Mazăre implicat în dosar


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elan Schwartzenberg a scăpat de acuzațiile privind complicitatea la dare de mită. Motivarea judecătorilor

23 Sep 2020 3515

Tribunalul București a încetat procesul față de Elan Schwartzenberg. Dosar disjuns din procesul în care Radu Mazăre a fost achitat!

22 May 2020 2803

Procesul lui Elan Schwartzenberg, acuzat de complicitate la dare de mită, a fost suspendat

07 May 2020 1846

O nouă amânare în dosarul lui Elan Schwartzenberg. Legături cu Radu Mazăre

16 Mar 2020 2040

Azi începe judecata afaceristului Elan Schwartzenberg! Dosarul a stat doi ani în cameră preliminară

30 Jan 2020 2384

Dosar disjuns din procesul în care Radu Mazăre a fost achitat! Peste câteva zile, începe judecata afaceristului Elan Schwartzenberg

21 Jan 2020 2874

Începe judecata lui Elan Schwartzenberg!

18 Oct 2019 2607

Radu Mazăre, achitat pentru luare de mită. Ce se întâmplă azi la Curtea de Apel Bucureşti

07 Oct 2019 2045

Radu Mazăre, achitat pentru luare de mită. Ce s-a decis în legătură cu procesul lui Elan Schwartzenberg

30 Aug 2019 5820

Tribunalul Bucureşti, undă verde pentru judecarea lui Elan Schwartzenberg

02 Aug 2019 1978

Elan Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare preventivă în lipsă

11 Jun 2019 2580

Dosarul lui Elan Schwartzenberg, termen, azi, la Tribunalul Bucureşti

30 Jan 2019 2176

Radu Mazăre, achitat pentru luare de mită şi amendat cu 5000 de lei Dosarul lui Elan Schwartzenberg, amânat

14 Dec 2018 4381

Tribunalul Bucureşti, o nouă amânare în dosarul lui Elan Schwartzenberg

05 Oct 2018 1749

Emilian Schwartzenberg a ieşit din Seaview Advertising SRL. Către cine a cesionat părţile sociale deţinute

20 Sep 2018 4268