Învinuit pentru „acţiuni infracţionale” Ce firme şi ce interese are Ionuţ Barbu, urmărit penal în dosarul Realitatea Media

Procurorii anticorupţie au anunţat, ieri, că au început urmărirea penală într-un dosar privind preluarea Realitatea Media, şi faţă de Ionuţ Barbu, partener de afaceri şi asociat al lui Elan Schwartzenberg, faţă de Mircea Mirel Amariţei, avocat în cadrul Realitatea Media, şi faţă de Maricel Păcuraru, om de afaceri, asociat al lui Cozmin Guşă. Asta după ce DNA începuse, luni, urmărirea penală faţă de Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg, şi alte opt persoane, acuzate de comiterea de infracţiuni ce au avut ca scop influenţarea deciziilor privind Realitatea Media SA şi preluarea controlului asupra acesteia, susţin procurorii.
 
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii efectuează acte de urmărire penală faţă de Mirel Mircea Amariţei, Maricel Păcuraru şi Sorin Ionuţ Barbu pentru că, „din probele administrate până în prezent, s-a stabilit că cei trei învinuiţi, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă”.
 
Meet Barbu! Ionuţ Barbu
 
Ionuţ Barbu este una dintre figurile publice cu notorietate în Constanţa. Cunoscut drept unul dintre oamenii alături de care Elan Schwartzenberg a derulat de-a lungul timpului afaceri, dar şi ca apropiat al primarului Radu Mazăre, Ionuţ Barbu este asociat în nu mai puţin de nouă firme şi administratorul a şase dintre acestea.
Să începem cu Elite Center SRL. Ionuţ Barbu este asociat în această firmă, alături de soţia sa, Alina Elena Barbu, fostă Iacovici. Administratorul societăţii este Tănase Cristian Bujdoveanu, iar firma desfăşoară activităţi legate de agenţiile de publicitate. Societatea are sediul pe strada Maior Gheorghe Şonţu şi, interesant, este chiriaşa firmei SC Follow Me SRL, care este proprietara sediului.
Potrivit datelor disponibile pe Registrul Comerţului, Elite Center SRL a fost în pierdere în 2011 şi 2012.
Menţionăm că acest Tănase Cristian Bujdoveanu este asociat şi în SC Decor Publicitate SRL, dar şi în Ideea Construct & Media SRL din Constanţa, fiind în acelaşi timp şi administrator al celor două firme. Nu trebuie omis faptul că Bujdoveanu este asociat în Ideea Construct & Media SRL cu acelaşi controversat Ionuţ Barbu.
Pentru că am menţionat-o şi pe Alina Elena Barbu, soţia lui Ionuţ Barbu, este oportun să amintim că aceasta este asociată în societăţile: Extravacanţa Land (societate radiată în prezent şi care a fuzionat prin absorbţie cu SC Extravacanţa Tour, în care cei doi soţi sunt asociaţi), Extravacanţa Party, Extravacanţa Tour SRL, SC Follow Me SRL şi SC Power Marine SRL. Extravacanţa Party şi SC Extravacanţa Tour sunt administrate de Alina Elena Barbu.
 
Un asociat de... 1%
 
Ajungem la SC Extravacanţa Tour SRL, firmă în care Ionuţ Barbu deţine doar 1% din acţiuni, în vreme ce soţia sa deţine pachetul de 99%. Şi această societate se ocupă cu activităţi ale agenţiilor de publicitate.
De remarcat sunt cele două puncte de lucru ale firmei. Unul este situat pe strada Theodor Burada, în zona Gării Constanţa, într-un loc în care a fost amenajată o sală de aşteptare (acolo unde Extravacanţa deţinea parcarea). Potrivit unor declaraţii acordate în trecut de Ionuţ Barbu cotidianului ZIUA de Constanţa, parcarea este închiriată de Paraschiva Barbu, coinculpată alături de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, în celebrul dosar al Retrocedărilor.

Cel de-al doilea sediul este situat în staţiunea Mamaia, în zona Hotelului Rex, prin contractul de locaţiune nr. 699860/2.10.2009, valabil până pe 1 iunie 2014. Interesant, în exact aceeaşi zonă, vizavi de Hotel Rex, se află restaurantul Kaiak, local care, potrivit Registrului Comerţului, funcţionează pe societatea Follow Me SRL, în care asociaţi sunt Sisteme Internaţionale de Afaceri SA şi soţii Alina Elena şi Ionuţ Barbu.
 
And the winner is...

 
De departe, cea mai interesantă firmă este SC Follow Me SRL. SC Sisteme Internaţionale SA este acţionarul majoritar al firmei (85%), Ionuţ Barbu deţinând 10%, iar Alina Elena Barbu, 5%. Obiectul de activitate al firmei: servicii de reprezentare media. Aşa cum am menţionat mai sus, SC Follow Me este proprietara sediului din strada Maior Gheorghe Şonţu, prin actul 245/19.02.2007. Dată fiind „strânsa” legătură cu SC Sisteme Internaţionale SA, această din urmă firmă deţinând 85% din acţiunile SC Follow Me, putem lesne concluziona că, de fapt, proprietarul acestui imobil este Sisteme Internaţionale.
Firma are punctul de lucru în Mamaia, în zona Complexului Lebăda, în baza contractului de închiriere 14/5.05.2009.
Să aruncăm, în acest context, o privire asupra cifrei de afaceri a firmei: în 2010 - 1.691.646 de lei, profitul net - 668.773 de lei; în 2011 - 1.898.314 lei, profitul net - 138.112 lei; în 2012 - 2.612.612 lei, profitul net - 800.018 lei. Aşadar, un înfloritor an 2012.
Am menţionat, mai sus, SC Sisteme Internaţionale SRL. Asociaţi în această firmă sunt Master Job Limited Cipru (93,3333%) şi celebrul Valentin Gheorghe Ionescu (6,6666%). Obiectul de activitate al firmei: servicii de reprezentare media.
În ceea ce priveşte punctul de lucru, potrivit datelor disponibile pe Registrul Comerţului, acesta este la platformele din Portul Turistic Tomis, prin contractul de închiriere 34388/17.12.2004.
 
SC Power Marine SRL, o societate în pierdere
 
Şi Power Marine SRL, în care asociaţi sunt aceiaşi Alina Elena şi Ionuţ Barbu, are sediul pe strada Maior Gheorghe Şonţu. Obiectul de activitate? Deloc surprinzător... servicii de reprezentare media.
Firma are punctul de lucru în Mamaia, la Beach Bar Hotel Rex, Zona A, în baza contractului de locaţiune nr. 7 din 1 mai 2013. Iată, aşadar, că punctul de lucru datează de doar cinci luni.
În ce priveşte situaţia financiară a firmei, aceasta este următoarea: în 2010 a avut o cifră de afaceri de 242.445 de lei şi pierderi de 214.157 de lei, în 2011 - cifră de afaceri de 119.531 de lei şi pierderi de 11.460 de lei, iar în 2012 - cifra de afaceri - 14,532 de lei şi pierderi de 38.109 lei.
Amintim că SC Power Marine SRL a organizat, în 2010, în Portul Tomis, expoziţia nautică Romanian Boat Show. 2010 a fost anul în care, aşa cum am arătat mai sus, firma a avut cea mai mare cifră de afaceri.
 
O firmă cu cifră de afaceri... zero
 
Curios, Ionuţ Barbu apare ca asociat şi într-o firmă a cărei cifră de afaceri este, în ultimii doi ani, ... zero. Este vorba despre SC Silva Prodimpex. Barbu deţine 50% din societate, iar Alexandru Răzvan Marin, 50%.
 
Care-i treaba cu Seaview Advertising şi Seaview Media SRL
 
SC Seaview Advertising are sediul în strada Maior Gheorghe Şonţu, fiind deci chiriaşul lui SC Follow Me SRL. Ionuţ Barbu deţine 35% din firmă, Elena Geraldina Neagoe - 7%, Emilian Schwartzenberg - 49%, iar Oana Mihaela Moldovan - 5%. Atragem atenţia asupra faptului că Barbu are un procent de acţiuni apropiat de cel deţinut de Elan Schwartzenberg. În această ordine de idei, amintim că, atunci când Elan Schwartzenberg a început activitatea de publicitate panotaj, înainte de 2000, Barbu era doar angajatul lui.
Obiectul de activitate al firmei: „activităţi ale agenţiilor de publicitate”. Punctul de lucru este, potrivit Registrului Comerţului, pe şoseaua Industrială nr. 6, Incinta Logistic Park. Ce spune situaţia financiară a firmei? În 2010, cifra de afaceri era de 4.313.559 de lei, iar profitul net - 737.562 de lei, în 2011, cifra de afaceri - 3.797.683 lei, profitul net - 729.627 lei, iar în 2012, cifra de afaceri - 4.957.223 lei, profitul net - 1.109.087 lei. Impresionante sume, nu-i aşa?!?
În Seaview Media SRL, Ionuţ Barbu deţine 55% din acţiuni. Oana Geraldina Neagoe are un pachet de 1%, Carmen Antonela Stăncescu - 1%, Oana Mihaela Moldoveanu - 5%, iar Emilian Schwartzenberg - 38%. Iată, în acest caz, că fostul angajat al lui Schwartzenberg şi-a întrecut „mentorul” în procente. Obiectul de activitate al firmei este, bineînţeles, reprezentarea media (!). Seaview Media SRL are sediul în bulevardul Tomis, zona blocului TAV4, teren obţinut prin contractul de schimb 536/28.03.2008.
Firma are următoarea situaţie financiară: în 2010, o cifră de afaceri de 5.745.750 de lei şi un profit net de 787.102 lei, în 2011, o cifră de afaceri de 5.250.360 de lei şi un profit net de 1.447.320 de lei, iar în 2012, o cifră de afaceri de 5.304.279 de lei şi un profit net de 1.269.860 de lei.
 
Ideea Construct & Media
 
Învinuitul din dosarul DNA are acţiuni şi în SC Ideea Construct & Media. Vorbim despre un pachet de 50%, restul fiind deţinut de administratorul firmei, mai sus pomenitul Tănase Cristian Bujdoveanu (50%), care este şi administrator al firmei. Aşa cum era de aşteptat, şi această societate are sediul în imobilul aparţinând SC Follow Me.
 
SC Tehnideco Data Bucureşti
 
Nu în ultimul rând, Ionuţ Barbu, învinuit în dosarul privind procedura de insolvenţă a Realitatea Media, deţine 50% şi din SC Tehnideco Data Bucureşti, celălalt pachet de 50% aparţinând EBP Development Holding Elveţia. Firma are ca obiect de activitate „activităţi şi servicii decontaminare”.
Dintre firmele mai sus menţionate, învinuitul este administratorul a şase, şi anume: SC Seaview Media SRL, SC Tehnideco Data Bucureşti, Seaview Advertising, SC Follow Me SRL, SC Power Marine SRL şi SC Silva Prodimpex.
 
Un fel de remember
 
Ionuţ Barbu a fost directorul general al staţiei Realitatea TV Constanţa. La momentul înfiinţării staţiei, Barbu declara: „Eu, ca persoană, sunt asociat cu Elan în mai multe afaceri. El este proprietarul Realitatea Media. Realitatea Constanţa este o licenţă a Realitatea Media pentru oraşul Constanţa, a cărei staţie este construită de un SRL. Acest SRL se numeşte Realitatea Media Constanţa şi este proprietatea firmei Media Consulta, domnul Craiu. Eu conduc acest business din mai multe considerente, fără bani. Sunt director general. Mihai Craiu este acţionar unic, este licenţă, este o frecvenţă pe care o are în baza unui contract. Nu mă voi implica în linia editorială, ci de tot ce ţine de creşterea audienţei acestei staţii”.
Ionuţ Barbu declara, de asemenea, că investiţia ar fi fost, potrivit spuselor lui Mihai Craiu, de 300.000 de euro.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Seaview Advertising SRL, demers extraordinar la Curtea de Apel Constanța! Judecătorii cer un dosar de la Înalta Curte

24 Mar 2024 490

Seaview Media SRL, deținută de Ionuț Barbu, victorioasă la Curtea de Apel, în procesul contra Consiliului Local Constanța! (MINUTA)

01 Mar 2024 788

Parcări noi pe bulevardul Tomis?! O cunoscută companie din oraș, proces cu CL Constanța pentru două viitoare blocuri! Decizia Tribunalului (MINUTA)

22 Feb 2024 871

Primăria Constanța, proces cu una dintre companiile omului de afaceri Ionuț Barbu! Decizia Curții de Apel

18 Feb 2024 647

X – Brise SRL din Constanța își mută sediul social în Galați. Modificări și la nivelul conducerii

09 Feb 2024 630

Numărul creditorilor a ajuns la 34 Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă

04 Feb 2024 8660

Seaview Advertising SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, cu cerere de revizuire la Curtea de Apel

25 Jan 2024 661

Parchetul European a intrat pe fir! Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

23 Jan 2024 12869

Seaview Media SRL vrea să construiască două blocuri supraetajate pe bulevardul Tomis! S-a stabilit primul termen în rejudecare

10 Jan 2024 813

Companie din Constanța, dată în judecată de municipalitate pentru un milion de lei! Ce s-a întâmplat în proces

10 Nov 2023 771

Municipiul Constanța prin Primar, la judecată cu firma unui important afacerist din oraș. Dosarul, azi, pe masa judecătorilor

10 Nov 2023 900

Proces pe un „munte“ de bani Municipiul Constanța, proces cu firma unui cunoscut afacerist din oraș! Două judecătoare de la Curtea de Apel s-au abținut

06 Oct 2023 8418

Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de o companie din Constanța pentru „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“. Procesul, amânat

29 Sep 2023 7555

„Poveste fără sfârșit“ pe bulevardul Tomis! Ultima decizie a Curții de Apel Constanța (MINUTA)

27 Sep 2023 2344

Firme din Constanța. Afaceristul Ionuț Barbu a intrat într-un nou business. Cu cine s-a asociat și ce activități va derula?

20 Sep 2023 1923