Deschidere editie

Învinuit pentru „acţiuni infracţionale” Ce firme şi ce interese are Ionuţ Barbu, urmărit penal în dosarul Realitatea Media

Procurorii anticorupţie au anunţat, ieri, că au început urmărirea penală într-un dosar privind preluarea Realitatea Media, şi faţă de Ionuţ Barbu, partener de afaceri şi asociat al lui Elan Schwartzenberg, faţă de Mircea Mirel Amariţei, avocat în cadrul Realitatea Media, şi faţă de Maricel Păcuraru, om de afaceri, asociat al lui Cozmin Guşă. Asta după ce DNA începuse, luni, urmărirea penală faţă de Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg, şi alte opt persoane, acuzate de comiterea de infracţiuni ce au avut ca scop influenţarea deciziilor privind Realitatea Media SA şi preluarea controlului asupra acesteia, susţin procurorii.
 
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii efectuează acte de urmărire penală faţă de Mirel Mircea Amariţei, Maricel Păcuraru şi Sorin Ionuţ Barbu pentru că, „din probele administrate până în prezent, s-a stabilit că cei trei învinuiţi, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă”.
 
Meet Barbu! Ionuţ Barbu
 
Ionuţ Barbu este una dintre figurile publice cu notorietate în Constanţa. Cunoscut drept unul dintre oamenii alături de care Elan Schwartzenberg a derulat de-a lungul timpului afaceri, dar şi ca apropiat al primarului Radu Mazăre, Ionuţ Barbu este asociat în nu mai puţin de nouă firme şi administratorul a şase dintre acestea.
Să începem cu Elite Center SRL. Ionuţ Barbu este asociat în această firmă, alături de soţia sa, Alina Elena Barbu, fostă Iacovici. Administratorul societăţii este Tănase Cristian Bujdoveanu, iar firma desfăşoară activităţi legate de agenţiile de publicitate. Societatea are sediul pe strada Maior Gheorghe Şonţu şi, interesant, este chiriaşa firmei SC Follow Me SRL, care este proprietara sediului.
Potrivit datelor disponibile pe Registrul Comerţului, Elite Center SRL a fost în pierdere în 2011 şi 2012.
Menţionăm că acest Tănase Cristian Bujdoveanu este asociat şi în SC Decor Publicitate SRL, dar şi în Ideea Construct & Media SRL din Constanţa, fiind în acelaşi timp şi administrator al celor două firme. Nu trebuie omis faptul că Bujdoveanu este asociat în Ideea Construct & Media SRL cu acelaşi controversat Ionuţ Barbu.
Pentru că am menţionat-o şi pe Alina Elena Barbu, soţia lui Ionuţ Barbu, este oportun să amintim că aceasta este asociată în societăţile: Extravacanţa Land (societate radiată în prezent şi care a fuzionat prin absorbţie cu SC Extravacanţa Tour, în care cei doi soţi sunt asociaţi), Extravacanţa Party, Extravacanţa Tour SRL, SC Follow Me SRL şi SC Power Marine SRL. Extravacanţa Party şi SC Extravacanţa Tour sunt administrate de Alina Elena Barbu.
 
Un asociat de... 1%
 
Ajungem la SC Extravacanţa Tour SRL, firmă în care Ionuţ Barbu deţine doar 1% din acţiuni, în vreme ce soţia sa deţine pachetul de 99%. Şi această societate se ocupă cu activităţi ale agenţiilor de publicitate.
De remarcat sunt cele două puncte de lucru ale firmei. Unul este situat pe strada Theodor Burada, în zona Gării Constanţa, într-un loc în care a fost amenajată o sală de aşteptare (acolo unde Extravacanţa deţinea parcarea). Potrivit unor declaraţii acordate în trecut de Ionuţ Barbu cotidianului ZIUA de Constanţa, parcarea este închiriată de Paraschiva Barbu, coinculpată alături de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, în celebrul dosar al Retrocedărilor.
Cel de-al doilea sediul este situat în staţiunea Mamaia, în zona Hotelului Rex, prin contractul de locaţiune nr. 699860/2.10.2009, valabil până pe 1 iunie 2014. Interesant, în exact aceeaşi zonă, vizavi de Hotel Rex, se află restaurantul Kaiak, local care, potrivit Registrului Comerţului, funcţionează pe societatea Follow Me SRL, în care asociaţi sunt Sisteme Internaţionale de Afaceri SA şi soţii Alina Elena şi Ionuţ Barbu.
 
And the winner is...
 
De departe, cea mai interesantă firmă este SC Follow Me SRL. SC Sisteme Internaţionale SA este acţionarul majoritar al firmei (85%), Ionuţ Barbu deţinând 10%, iar Alina Elena Barbu, 5%. Obiectul de activitate al firmei: servicii de reprezentare media. Aşa cum am menţionat mai sus, SC Follow Me este proprietara sediului din strada Maior Gheorghe Şonţu, prin actul 245/19.02.2007. Dată fiind „strânsa” legătură cu SC Sisteme Internaţionale SA, această din urmă firmă deţinând 85% din acţiunile SC Follow Me, putem lesne concluziona că, de fapt, proprietarul acestui imobil este Sisteme Internaţionale.
Firma are punctul de lucru în Mamaia, în zona Complexului Lebăda, în baza contractului de închiriere 14/5.05.2009.
Să aruncăm, în acest context, o privire asupra cifrei de afaceri a firmei: în 2010 - 1.691.646 de lei, profitul net - 668.773 de lei; în 2011 - 1.898.314 lei, profitul net - 138.112 lei; în 2012 - 2.612.612 lei, profitul net - 800.018 lei. Aşadar, un înfloritor an 2012.
Am menţionat, mai sus, SC Sisteme Internaţionale SRL. Asociaţi în această firmă sunt Master Job Limited Cipru (93,3333%) şi celebrul Valentin Gheorghe Ionescu (6,6666%). Obiectul de activitate al firmei: servicii de reprezentare media.
În ceea ce priveşte punctul de lucru, potrivit datelor disponibile pe Registrul Comerţului, acesta este la platformele din Portul Turistic Tomis, prin contractul de închiriere 34388/17.12.2004.
 
SC Power Marine SRL, o societate în pierdere
 
Şi Power Marine SRL, în care asociaţi sunt aceiaşi Alina Elena şi Ionuţ Barbu, are sediul pe strada Maior Gheorghe Şonţu. Obiectul de activitate? Deloc surprinzător... servicii de reprezentare media.
Firma are punctul de lucru în Mamaia, la Beach Bar Hotel Rex, Zona A, în baza contractului de locaţiune nr. 7 din 1 mai 2013. Iată, aşadar, că punctul de lucru datează de doar cinci luni.
În ce priveşte situaţia financiară a firmei, aceasta este următoarea: în 2010 a avut o cifră de afaceri de 242.445 de lei şi pierderi de 214.157 de lei, în 2011 - cifră de afaceri de 119.531 de lei şi pierderi de 11.460 de lei, iar în 2012 - cifra de afaceri - 14,532 de lei şi pierderi de 38.109 lei.
Amintim că SC Power Marine SRL a organizat, în 2010, în Portul Tomis, expoziţia nautică Romanian Boat Show. 2010 a fost anul în care, aşa cum am arătat mai sus, firma a avut cea mai mare cifră de afaceri.
 
O firmă cu cifră de afaceri... zero
 
Curios, Ionuţ Barbu apare ca asociat şi într-o firmă a cărei cifră de afaceri este, în ultimii doi ani, ... zero. Este vorba despre SC Silva Prodimpex. Barbu deţine 50% din societate, iar Alexandru Răzvan Marin, 50%.
 
Care-i treaba cu Seaview Advertising şi Seaview Media SRL
 
SC Seaview Advertising are sediul în strada Maior Gheorghe Şonţu, fiind deci chiriaşul lui SC Follow Me SRL. Ionuţ Barbu deţine 35% din firmă, Elena Geraldina Neagoe - 7%, Emilian Schwartzenberg - 49%, iar Oana Mihaela Moldovan - 5%. Atragem atenţia asupra faptului că Barbu are un procent de acţiuni apropiat de cel deţinut de Elan Schwartzenberg. În această ordine de idei, amintim că, atunci când Elan Schwartzenberg a început activitatea de publicitate panotaj, înainte de 2000, Barbu era doar angajatul lui.
Obiectul de activitate al firmei: „activităţi ale agenţiilor de publicitate”. Punctul de lucru este, potrivit Registrului Comerţului, pe şoseaua Industrială nr. 6, Incinta Logistic Park. Ce spune situaţia financiară a firmei? În 2010, cifra de afaceri era de 4.313.559 de lei, iar profitul net - 737.562 de lei, în 2011, cifra de afaceri - 3.797.683 lei, profitul net - 729.627 lei, iar în 2012, cifra de afaceri - 4.957.223 lei, profitul net - 1.109.087 lei. Impresionante sume, nu-i aşa?!?
În Seaview Media SRL, Ionuţ Barbu deţine 55% din acţiuni. Oana Geraldina Neagoe are un pachet de 1%, Carmen Antonela Stăncescu - 1%, Oana Mihaela Moldoveanu - 5%, iar Emilian Schwartzenberg - 38%. Iată, în acest caz, că fostul angajat al lui Schwartzenberg şi-a întrecut „mentorul” în procente. Obiectul de activitate al firmei este, bineînţeles, reprezentarea media (!). Seaview Media SRL are sediul în bulevardul Tomis, zona blocului TAV4, teren obţinut prin contractul de schimb 536/28.03.2008.
Firma are următoarea situaţie financiară: în 2010, o cifră de afaceri de 5.745.750 de lei şi un profit net de 787.102 lei, în 2011, o cifră de afaceri de 5.250.360 de lei şi un profit net de 1.447.320 de lei, iar în 2012, o cifră de afaceri de 5.304.279 de lei şi un profit net de 1.269.860 de lei.
 
Ideea Construct & Media
 
Învinuitul din dosarul DNA are acţiuni şi în SC Ideea Construct & Media. Vorbim despre un pachet de 50%, restul fiind deţinut de administratorul firmei, mai sus pomenitul Tănase Cristian Bujdoveanu (50%), care este şi administrator al firmei. Aşa cum era de aşteptat, şi această societate are sediul în imobilul aparţinând SC Follow Me.
 
SC Tehnideco Data Bucureşti
 
Nu în ultimul rând, Ionuţ Barbu, învinuit în dosarul privind procedura de insolvenţă a Realitatea Media, deţine 50% şi din SC Tehnideco Data Bucureşti, celălalt pachet de 50% aparţinând EBP Development Holding Elveţia. Firma are ca obiect de activitate „activităţi şi servicii decontaminare”.
Dintre firmele mai sus menţionate, învinuitul este administratorul a şase, şi anume: SC Seaview Media SRL, SC Tehnideco Data Bucureşti, Seaview Advertising, SC Follow Me SRL, SC Power Marine SRL şi SC Silva Prodimpex.
 
Un fel de remember
 
Ionuţ Barbu a fost directorul general al staţiei Realitatea TV Constanţa. La momentul înfiinţării staţiei, Barbu declara: „Eu, ca persoană, sunt asociat cu Elan în mai multe afaceri. El este proprietarul Realitatea Media. Realitatea Constanţa este o licenţă a Realitatea Media pentru oraşul Constanţa, a cărei staţie este construită de un SRL. Acest SRL se numeşte Realitatea Media Constanţa şi este proprietatea firmei Media Consulta, domnul Craiu. Eu conduc acest business din mai multe considerente, fără bani. Sunt director general. Mihai Craiu este acţionar unic, este licenţă, este o frecvenţă pe care o are în baza unui contract. Nu mă voi implica în linia editorială, ci de tot ce ţine de creşterea audienţei acestei staţii”.
Ionuţ Barbu declara, de asemenea, că investiţia ar fi fost, potrivit spuselor lui Mihai Craiu, de 300.000 de euro.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Follow Me SRL, controlată de Ionuţ Barbu și Valentin Ionescu, a obținut două acte de urbanism de la municipalitate, pentru un bloc de nouă etaje în Mamaia

08 Nov 2018 598

Emilian Schwartzenberg a ieşit din Seaview Advertising SRL. Către cine a cesionat părţile sociale deţinute

20 Sep 2018 1535

Capitalul social al Seaview Media SRL, firmă controlată de Sorin Ionuţ Barbu şi Emilian Schwartzenberg, a fost majorat. Cum au fost împărţite părţile sociale

03 Aug 2018 679

Capitalul social al Seaview Advertising SRL a fost majorat. Cum a fost distribuit între asociați

27 Jul 2018 429

PUZ-ul pentru extinderea investiţiei de pe bulevardul Mamaia, al firmei Seaview Media SRL, deţinută de Ionuţ Barbu şi Elan Schwartzenberg, atacat în instanţă! (document)

07 Jul 2018 1634

MasterJob Consultanţă SA devine acţionar majoritar în societatea Follow Me SRL, controlată de apropiaţii fostului primar, Radu Mazăre

03 Jul 2018 962

Ionuţ Barbu şi Emilian Schwartzenberg investesc într-un imobil în Mamaia

08 Mar 2018 1934

Investiţii imobiliare în plin scandal Emilian Schwartzenberg, arestat în lipsă, şi Ionuţ Barbu vor ridica un imobil cu piscină în Mamaia

09 Jan 2018 4106

Oil Terminal SA, declaraţii de avere Ionuţ Barbu, fost administrator al Consiliului de Administraţie, deţine două maşini şi două apartamente (documente)

14 Dec 2017 2315

Cine este noul director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

07 Dec 2017 488

Seaview Media SRL, deţinută de Ionuţ Barbu şi Elan Schwartzenberg, va ridica un bloc de zece etaje pe bulevardul Tomis (document)

11 Nov 2017 9126

Seaview Media SRL, deţinută de Ionuţ Barbu şi familia Schwartzenberg, undă verde de la Primăria Constanţa. Iată ce a solicitat!

20 Mar 2017 3846

Firma lui Ionuţ Barbu şi a familiei Schwartzenberg vrea PUZ pentru un loc pe bulevardul Tomis

10 Mar 2017 1208

SC Ecserv Interprod SRL a reabilitat mai multe sedii ale Serviciului de Taxe şi Impozite Locale Legătura dintre Virginia Uzun şi administratorul firmei, Eduard Schmilevschi (documente)

08 Mar 2017 7851

Asociat este Ionuţ Barbu Firma Follow Me SRL îşi extinde sediul de pe strada Sulmona!

15 Dec 2016 2270

info-sud-est.ro O licitație curioasă. Povestea completă despre monopolul afișajului stradal din Constanța, concesionat pe 15 ani (document)

20 Sep 2016 3435

E vizat un sector de plajă din Mamaia Ionuţ Barbu şi Elan Schwartzenberg au intervenit pentru afacerea lui Răducu Mazăre

26 Jul 2016 5817

Elan Schwartzenberg, printre asociați Un fost director de televiziune își deschide o afacere în Mamaia!

27 May 2016 3445

„Poliţişti“ de la Antidrog, condamnaţi la Constanţa

05 Apr 2016 1540

S-ar fi prezentat ca fiind poliţişti de la Antidrog Selcük Mengheri şi Iulian Tudor, menţinuţi în arest la domiciliu

05 Feb 2016 927

Învinuit în dosarul Realitatea Media Ionuţ Barbu ajunge asociat majoritar în două firme, după retragerea soţiei

09 Oct 2015 2202

La Prefectura Constanţa Contract de 266.000 de lei, adjudecat de firma unui fost consul, partener de afaceri cu Ionuţ Barbu (documente)

06 Jul 2015 3191

În 2007, făceau schimb de terenuri Primăria Constanţa montează panouri publicitare cu firma lui Schwartzenberg (documente)

08 Jun 2015 2315

În lipsa tatălui, Elan Schwartzenberg şi Ionuţ Barbu fac afaceri cu Răducu Mazăre

16 May 2015 4793

Apropiat al lui Radu Mazăre Ionuț Barbu a preluat integral firma unui fost candidat la Primăria Techirghiol

13 Dec 2014 3041

Partener de afaceri şi apropiat al primarului Radu Mazăre Omul de afaceri Ionuţ Barbu schimbă, astăzi, prefixul

06 Nov 2014 1524

Ionuț Barbu, acționar majoritar în firma unui fost candidat la Primăria Techirghiol

09 Oct 2014 3631

I-a luat locul un fost consul general Constănţeanul Ionuţ Barbu s-a retras din SC Tehnico Data SRL

01 Oct 2014 1701

Îi face sau nu Mazăre campanie lui Ponta? PSD Constanţa, „mai relaxat“ pentru europarlamentare (galerie foto)

06 May 2014 2101

Este ziua unui partener de afaceri al lui Elan şi al Mihaelei Rădulescu

06 Nov 2013 2170

Învinuit în dosarul Realitatea Media Ionuţ Barbu, coproprietar al unui teren alături mama lui Marian Oprişan (document)

21 Oct 2013 2923

Ionuţ Barbu, învinuit DNA începe urmărirea penală împotriva Realitatea Media

17 Oct 2013 1476

Mazăre, Constantinescu, Strutinsky, coproprietari ai unor terenuri alături de patru urmăriţi penal din dosarul Realitatea Media (documente)

17 Oct 2013 4079

Procurorii efectuează acte de urmărire penală faţă de Amariţei Mirel Mircea, Păcuraru Maricel, Barbu Sorin Ionuţ

15 Oct 2013 1340

DNA - Ionuţ Barbu, Maricel Păcuraru şi Mircea Mirel Amariţei, urmăriţi penal pentru „acţiuni infracţionale” în cadrul procedurii de insolvenţă a Realitatea Media

15 Oct 2013 3041

Litoral Tv Preotul constănțean care a fost filmat în compania prostituatelor și apoi şantajat, nu se află la prima abatere

10 Sep 2013 5045

Noutăţi majore în declaraţia de avere a preşedintelui CJC De ce şi-a donat Nicuşor Constantinescu terenul şi casa din Piatra Neamţ? Cui i-a revenit casa din Bucureşti? (document)

01 Jul 2013 3174

PPDD se dezintegrează. Află ce parlamentari a pierdut şi ce constănţean e printre aceştia

17 Jun 2013 1055

Juniorii Portului i-au înscris şase goluri Dunării Ciocăneşti (galerie foto)

15 Jun 2013 2651

Recomandare Carturesti "Nimic nu-mi scapa!" - duminica, 17 martie, ora 19.30, Club SNC Constanta

07 Mar 2013 1533

Presupusa corupţie din porturile şi vămile constănţene ajunge la Curtea Constituţională

21 Feb 2013 1585

Petrecere în cinstea lui Ionuţ Barbu

06 Nov 2012 3493

Condamnat la închisoare după ce şi-ar fi înjunghiat soţia în fund

22 Sep 2012 1776

Surpriza „explozivă" din pod Vezi care este cel mai mare arsenal de arme găsit la Constanţa (galerie foto)

15 Aug 2012 4428

Firmele lui Ionuţ Barbu fuzionează

06 Aug 2012 2990

Cenzor nou la Power Marine

21 Jul 2012 1419

Cercetaţi în stare de libertate pentru infracţiuni informatice

13 Jul 2012 1446

Bănuiţi de infracţiuni informaticeProcurorii DIICOT cer astăzi arestarea a patru tineri

12 Jul 2012 1515

Percheziţii la Constanţa pentru infracţiuni informatice Tribunalul i-a pus în libertate pe cei patru tineri duşi la arestare de DIICOT

10 Jul 2012 1653

Cine rămâne în arest alături de Bosînceanu

25 Apr 2012 1123