Deschidere editie

Ionuţ Pripişi, fostul şef al Corpului de Control din Primăria Constanţa, amendat de Poliţia Locală. Iată decizia finală!

Victorie în instanţă pentru Ionuţ Corneliu Pripişi, fostul şef al Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa! Decizia magistraţilor este definitivă.
 
La începutul anului trecut, Ionuţ Corneliu Pripişi, fostul şef al Corpului de Control al Primăriei, a fost amendat de Poliţia Locală din Constanţa cu suma de 1.000 de lei, pentru faptul că ar fi executat lucrări de construcţii constând în desfiinţarea totală a corpului C1 în suprafaţă de 45,90 mp conform planului de amplasament şi delimitare a corpului de proprietate, aparent fără a deţine autorizaţie de desfiinţare conform prevederilor Legii nr. 50/1991.
 
Ionuţ Corneliu Pripişi a contestat sancţiunea, la Judecătoria Constanţa, instanţă care, în luna octombrie 2018, i-a respins acţiunea, ca nefondată. Nemulţumit de decizia Judecătoriei Constanţa, fostul şef al Corpului de Control din Primăria Constanţa a formulat apel, acesta fiind judecat ieri de Tribunalul Constanţa.
 
Magistraţii au admis acţiunea lui Pripişi şi au anulat procesul-verbal de contravenţie seria nr. 12099/26.01.2018, întocmit de organul constatator. Mai mult, Tribunalul a decis ca Primăria Constanţa să îi achite lui Ionuţ Corneliu Pripişi suma de 2.040 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu de avocat redus pentru fond şi apel. Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă.
 
La finele lunii ianuarie, Ionuţ Corneliu Pripişi a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu suspendare.
 
În septembrie 2017, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ionuţ Corneliu Pripişi, la data presupuselor fapte şeful Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa, pentru sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri şi favorizarea făptuitorului.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în perioada noiembrie 2015 - aprilie 2016, inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu, în calitate de şef al Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa, a reţinut fără niciun temei legal o sesizare întocmită de subordonaţii săi, cu privire la comiterea unei infracţiuni la regimul disciplinei în construcţii, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa“.
 
„În acelaşi context, după obţinerea autorizaţiei de construcţie de către persoana vizată de sesizarea menţionată mai sus, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acesteia, inculpatul a distrus documentul respectiv“, potrivit DNA.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliţiştii locali constănţeni au amendat o societate pentru că permitea clienţilor să fumeze în interior. Ce motiv a invocat firma

26 Jun 2019 675

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța în week-end. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

24 Jun 2019 1291

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Cele mai multe pentru încălcări ale legislației rutiere

21 Jun 2019 509

Poliția Locală Constanța Sute de sancțiuni, aplicate în minivacanța de Rusalii (galerie foto)

18 Jun 2019 968

Interviu online cu Gabriel Enache, poliţist local în cadrul DGPL Constanţa „În ziua de azi, trecerea de la contravenţie la infracţiune este foarte uşoară“

14 Jun 2019 3587

Un constănţean, amendat pentru un picnic în loc nepermis. Totuşi, a câştigat în instanţă

14 Jun 2019 2431

USR Constanţa, sesizări către ABADL şi Poliţia Locală Lacul Tăbăcărie a devenit bătaia de joc a autorităţilor. Ce spune administratorul luciului de apă?

14 Jun 2019 1948

O societate din Constanţa, pe care funcţionează un local cu acces privat, amendată pentru fumat. S-a ajuns în instanţă

13 Jun 2019 3034

Amendă pentru construcţie fără autorizaţie, anulată de instanţă. Cum a câştigat o firmă în faţa Primăriei Constanţa

11 Jun 2019 1130

Copaci tăiați ilegal pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța (galerie foto)

05 Jun 2019 2450

Surprize neplăcute pentru șoferii care au parcat într-o stație de autobuz de pe strada Baba Novac din municipiul Constanța (galerie foto)

31 May 2019 1123

O femeie a câştigat în instanţă anularea amenzii primite de la Poliţia Locală Constanţa. Cine este de vină

29 May 2019 1763

Minutele care au făcut diferenţa. Cum a luat amendă un bărbat pentru că a parcat în Constanţa fără să achite parcarea

27 May 2019 1009

Taximetrist din Constanţa, încolţit de poliţişti, după ce ar fi coborât să deschidă portbagajul. Ce s-a întâmplat

21 May 2019 974

Despre acţiunile de verificare “Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni”

13 May 2019 829