Deschidere editie

Ironia străzii Pandurului din Constanţa Interzis la parcat pe trotuarul proaspăt pavat. Traficul este sufocat (galerie foto + video)

Primăria municipiului Constanţa a reabilitat trotuarul pe ambele sensuri pe strada Pandurului din Constanţa. Un lucru bun, însă circulaţia rutieră este îngreunată. De ce? Simplu. Posesorii de autoturisme au fost notificaţi că nu mai au voie să parcheze maşinile pe trotuar şi să le coboare pe şosea. Iar dacă sunt maşini parcate pe ambele sensuri, abia dacă pot intra două autoturisme concomitent. Nu mai spunem de autobuze sau microbuze!
 
Problema locurilor de parcare pare să fie una din ce în ce mai acută la nivel de municipiu, asta după ce Primăria a anunţat că locuitorii de pe strada Pandurului din Constanţa nu îşi mai pot parca maşinile deloc pe trotuar, în urma reabilitării cu pavaj. Astfel, şoseaua cu două benzi pentru ambele sensuri este sufocată de maşini, făcând aproape imposibilă circulaţia maşinilor. Mai mult, pe acel tronson circulă şi autobuzele RATC, linia 5, cât şi microbuze.
 
Locuitorii sunt nemulţumiţi, asta pentru că artera va fi din ce în ce mai aglomerată, iar autoturismele parcate pe şosea riscă să fie zgâriate sau lovite de şoferii neatenţi. Şoferii care încă au maşina parcată pe trotuar riscă să fie amendaţi. Ei au primit o informare din partea Direcţiei Generale Poliţia Locală, prin care li s-a adus la cunoştinţă că staţionarea autovehiculelor pe trotuare se sancţionează cu amendă de la 400 la 800 de lei.
 
Reamintim că Primăria Constanţa a trimis, săptămâna trecută, un comunicat de presă prin care a anunţat că nu mai este permisă parcarea pe trotuare pe strada Pandurului. „Redarea trotuarelor pietonilor reprezintă o prioritate pentru Primăria Municipiului Constanţa. Acesta este motivul pentru care, începând cu data de 27 ianuarie 2019, constănţenii care locuiesc pe strada Pandurului, acolo unde au fost executate ample lucrări de reabilitare şi modernizare a părţii carosabile, dar şi a trotuarelor, au fost notificaţi că de luni, 4 februarie 2019, vor fi sancţionaţi cu amendă contravenţională dacă vor mai parca pe spaţiul destinat pietonilor.
 
De asemenea, notificări au primit şi cei care şi-au parcat maşinile în zona în care au fost montate pavele. Conform art. 9, pct. 35 din HCLM nr. 184/2013, oprirea/staţionarea autovehiculelor pe trotuare se sancţionează cu amendă de la 400 la 800 de lei. Totodată, conform prevederilor art. 142, lit. n din OUG nr. 195/2002 (R), cu modificările şi completările ulterioare, privind circulaţia pe drumurile publice „se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepţia situaţiei în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) şi (3)”. Acţiunea poliţiştilor locali nu se va opri însă aici. Astfel de campanii de informare se vor desfăşura în tot oraşul, pentru ca maşinile parcate pe trotuare să nu devină o privelişte des întâlnită în Constanţa”, a transmis Primăria Municipiului Constanţa săptămâna trecută.

Foto: Gelu STRÂMBOAIA
 

 

Citeşte şi:

 Atenție, șoferi! Se aplică amenzi la parcarea autoturismelor pe trotuarele de pe strada Pandurului din Constanța (galerie foto)

 

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Eu

04 Feb, 2019 20:36

Foarte bine! Sis asa nicaieri pietonii nu mai au loc de masini pe trotuare. Iar pe strada asta nu aveai loc sa treci cu un carut sau un copil cu trotineta pentru ca propietarii au garajr dar isi parcheaza masinile alandala pe trotuar. As propune sa mai vina primaria cu altfel de initiative. Bravo

Virgil

04 Feb, 2019 13:48

Sunt convins ca suntem reprezentati de tampiti ca sa faci un trotuar de asemenea latime pe o strada unde nu prea vedem pietoni si apropo draga primarie poate chemati pompierii sa spele bordurile de marmura de pe pod butelii ca nu prea se vede ce culoare are , este ceva acoperit de mizerie si nu ne dam seama ce poate fi .

Cora

04 Feb, 2019 12:09

O porcarie, ca multe altele facute in orasul asta...Trotuarele puteau fi facute mai inguste,pentru ca sunt foarte late si se faceau si locuri de parcare...Iesiti naibii din birouri si vedeti cum arata si celelalte strazi si trotuare din oras!!!

sol

04 Feb, 2019 11:09

in articolul ala specifica clar sa lasi 1 m pt pietoni...este o aberatie a primarului...

Lucian

04 Feb, 2019 08:17

O lucrare facuta fara cap!Trotuar lat de apox.5m pe un sens.Puteau face parcare lata de 2m si lasau 3m de trotuat.Suficient!

Suparatu

04 Feb, 2019 07:11

Bravo nea Dcebale!, Ai inceput restituirea trotuarelor cum a facut Mazare retrocedrile. Pe o strada cu 13 m latime trotuare si 8.5 m carosabil. Probabil ca harta google se opreste la strada aia. Daca treceai pe Hatman Arbore vedeai acelasi lucru. Dar Hatman Arbore este periferie, iar Pandurului e centru. Daca cineva crede ca locatarii de pe Pandurului vor baga masinile in curte, cei care au loc, si le vor scoate de 10-15 ori pe zi, doar ca sa bifeze Primaria un eveniment de marketing, e naiv. trotuarele alea au cam 6 m latime, si se pot restitui pietonilor lejer 3 m si lasat 3 m pt masini. Dar solutia era prea simpla, si fara efect la imagiea Primariei. Asa ca ... Arde-i pe fraieri (credeti voi)! Sa tai copacul daca te deranjeaza o creanga e solutia gasita de cel care e prea plictisit sa gandeasca.

Articole asemanatoare

Accident rutier cu victimă pe strada Pandurului din Constanța

21 May 2019 374

UPDATE. Accident rutier pe strada Pandurului din Constanța. Un pieton sub influența alcolului, lovit de o mașină

06 May 2019 1408

Avarie în Constanţa. Mai multe străzi, fără apă potabilă

30 Apr 2019 442

UPDATE Accident rutier grav în Constanţa. Maşina s-a încolăcit pe stâlp. Un tânăr în stare gravă (galerie foto+video)

13 Apr 2019 18351

Accident rutier grav în Constanţa în faţa unei benzinării. Un şofer era beat. Maşinile implicate au ajuns în stâlpi. O victimă (galerie foto)

13 Apr 2019 4742

Constănţenii sunt speriaţi de reabilitarea de pe strada Bărăganului. „Unde vom parca maşinile?“ (galerie foto)

05 Feb 2019 2145

Atenție șoferi. Se aplică amenzi la parcarea autoturismelor pe trotuarele de pe strada Pandurului din Constanța (galerie foto)

01 Feb 2019 801

Chioşc Telegraf din Constanţa, distrus de un şofer neatent (galerie foto-video)

31 Dec 2018 2454

Atac la vagoanele C.F.R. Marfă staționate în Portul Constanța. Ce au sustras doi bărbați. A fost întocmit dosar penal

19 Dec 2018 533

Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei din Constanța. O femeie de 82 de ani a fost rănită

14 Nov 2018 557

Noi detalii din anchetă Moartea militarului de pe Fregata „Regele Ferdinand“, filmată. Ce au surprins camerele de supraveghere (video)

07 Nov 2018 1900

Șoferul implicat în accidentul mortal de pe Șoseaua Mangaliei din Constanța va fi cercetat sub control judiciar

29 Oct 2018 1919

UPDATE. Tragedia dimineţii. Accident rutier grav în Constanţa. Pieton mort. Şoferul a fugit (galerie foto+video)

28 Oct 2018 13430

Avarie RAJA în municipiul Constanţa. Vezi dacă esti afectat!

21 Oct 2018 785

Atenție șoferi. Traficul va fi restricţionat total mâine pe strada Pandurului din Constanța. De ce a fost luată această decizie (galerie foto)

18 Sep 2018 410