La judecată cu ISJ. Până să înceapă procesele fostelor inspectoare Micu şi Niţu cu instituţia, s-a schimbat şeful


Magistraţii Tribunalului Constanţa au fixat termenul la care vor avea loc primele înfăţişări în procesele intentate de doi foşti inspectori şcolari ai Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa. Primul dosar care va fi deschis şi analizat de judecătorii Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal a instanţei este cel care o priveşte pe Gabriela Mihaela Micu, fost inspector şcolar pentru chimie şi pentru management instituţional. Prima înfăţişare în proces a fost fixată peste o săptămână, pe data de 25 noiembrie. Între timp, inspectorul şcolar general ale cărui decizii au fost atacate în instanţă şi-a dat demisia din funcţie.

Gabriela Micu ne-a declarat cu o ocazie anterioară, la scurtă vreme de la înregistrarea dosarului pe rolul instanţei, faptul că a atacat o decizie emisă de Petrică Miu, la momentul respectiv inspector general, anume Decizia nr. 411/20.09.2019. „Decizia pe care o contest este decizia prin care mi-a fost desfăcut contractul de management educaţional. Este o hotărâre pe care am contestat-o în instanţă şi legat de care am făcut toate demersurile legale, iar acum aştept decizia instanţei“, a declarat Gabriela Mihaela Micu.

Odată cu cererea înaintată instanţei de către aceasta, un alt fost inspector s-a adresat judecătorilor Tribunalului Constanţa, în cadrul unei plângeri formulate împotriva unei decizii emise de inspectorul general de la acel moment, Petrică Miu. Concret, este vorba despre Alina Elena Niţu, fost inspector şcolar pentru managementul resurselor umane şi pentru informatică. Aceasta a solicitat instanţei să dispună anularea Deciziei nr. 410/20.09.2019 a Inspectorului General al ISJ Constanţa. Prima înfăţişare în procesul său a fost fixată de instanţă pentru data de 6 ianuarie 2020.
 

Schimb de inspectori şcolari generali


Ambele cereri de chemare în judecată au fost înregistrate la data de 1 octombrie 2019 pe rolul Secţiei Contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa. La rândul său contactat telefonic la momentul înregistrării celor două dosare pe rolul Tribunalului Constanţa, Petrică Miu, inspector general al Constanţei la momentul respectiv, ne-a declarat că deciziile contestate în instanţă se referă la încetarea actelor adiţionale ale contractelor de muncă pentru cele două inspectoare.


Totodată, acesta a confirmat că, în cauză, este vorba despre situaţia în care se află un director de şcoală gimnazială din Constanţa, ce ar fi rămas neretribuit pentru o anumită perioadă. „Când îţi asumi o funcţie, trebuie să îţi faci datoria cum trebuie“, a precizat inspectorul general.

În întreg acest context, rămâne de văzut care vor fi deciziile judecătorilor constănţeni în legătură cu cele două procese.


Mai este de menţionat faptul că, în cursul acestei săptămâni, funcţia de inspector şcolar general al Constanţei a fost preluată de Sorin Mihai, a cărui numire în funcţie a fost semnată de noul ministru al Educaţiei, Monica Anisie, după ce Petrică Miu şi-a dat demisia din funcţie.



Citeşte şi:


Doi inspectori şcolari au dat în judecată ISJ Constanţa. Ce declară părţile
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 448

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 642

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 784

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1077

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 2150

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1048

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe 2024”

23 Mar 2024 1038

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 491

Activități de debut în cadrul proiectului ISJ Constanța- „S.A.V.E.“. Sute de elevi au participat la eveniment (FOTO)

19 Mar 2024 615

Elevii din Constanța au participat la Olimpiada de Religie- cult musulman în limba turcă, etapa județeană

16 Mar 2024 629

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2620

Experiențe Erasmus în cadrul consorțiului coordonat de ISJ Constanța. Ce activități vor avea loc

06 Mar 2024 547

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 2600

Astăzi, 4 martie 2024, începe prima probă a simulării naționale a examenului de bacalaureat. 5604 de elevi din județul Constanța sunt înscriși

04 Mar 2024 551

Elevii și preșcolarii din județele Constanța și Tulcea au intrat în vacanță pentru o săptămână

25 Feb 2024 781