Licitaţia privind corvetele militare. A fost făcută publică decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis la data de 4 iunie să admită excepţia tardivităţii invocate de autoritatea contractantă şi, pe cale de consecinţă, a respins ca tardivă contestaţia depusă de asocierea Naval Group - SC Şantierul Naval Constanţa SA, în contradictoriu cu Ministerul Apărării Naţionale - Unitatea Militară 02550 Bucureşti, prin Compania Naţională Romtehnica SA. Este vorba de licitaţia privind corvetele militare.
 

Decizia CNSC

 
„În conformitate cu prevederile art. 14 alin. (2) din Legea nr. 101/2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul adoptă următoarea Decizie nr. 891/C1/904, data: 4.06.2019. Prin contestaţia înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sub nr. 18654/21.05.2019, formulată de asocierea formată din Naval Group, cu sediul în str. Docteur Finlay, Paris, Franţa, înregistrată la Registrul Comerţului şi Societăţilor din Paris, Franţa, reprezentată legal prin directorul juridic al grupului, şi SC Şantierul Naval Constanţa SA, reprezentată convenţional prin SCA Leroy şi Asociaţii, împotriva adresei nr. SA/316/07.05.2019, emisă de către Ministerul Apărării Naţionale - Unitatea Militară 02550 Bucureşti, prin Compania Naţională Romtehnica SA, cu sediul în b-dul Timişoara, Bucureşti, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii specifice pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a produsului «corvetă multifuncţională», organizată conform HG nr. 48/2018, s-a solicitat:
- obligarea autorităţii contractante la efectuarea tuturor demersurilor şi la emiterea tuturor actelor prealabile necesare în vederea comunicării către ofertanţi a rezultatului procedurii specifice,
- obligarea autorităţii contractante la comunicarea rezultatului procedurii specifice,
- obligarea autorităţii contractante la achitarea tuturor cheltuielilor de judecate suportate de asociere cu prezentul demers procesual.
 
Prin adresa înregistrată la Consiliu sub nr. 20301/31.05.2019, SC Fincantieri SpA, cu sediul în Italia, având nr. de înregistrare în Registrul Societăţilor Venezia Giulia 00397130584, reprezentată prin director şi preşedintele consiliului director şi reprezentată convenţional de SCA Pachiu şi Asociaţii, cu sediul în str. Barbu Delavrancea, Bucureşti, formulează cerere de intervenţie accesorie, solicitând respingerea tuturor capetelor de cerere ce formează petitul contestaţiei formulate de Asocierea Naval Group - SC Şantierul Naval Constanţa SA împotriva autorităţii contractante, fie pe cale de excepţie ca tardiv formulată, fie pe fond ca neîntemeiată.
 
În luarea deciziei, Consiliul, legal învestit, a avut în vedere următoarele: pentru aceste motive, în baza documentelor depuse de părţi, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor decide: admite excepţia tardivităţii invocate de autoritatea contractantă şi, pe cale de consecinţă, respinge ca tardivă contestaţia depusă de Asocierea Naval Group - SC Şantierul Naval Constanţa SA, în contradictoriu cu Ministerul Apărării Naţionale - Unitatea Militară 02550 Bucureşti prin Compania Naţională Romtehnica SA. Fără pronunţarea asupra fondului contestaţiei. Obligatorie. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare”.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație organizată de primăria Valea Nucarilor pentru infrastructura rutieră din satul Agighiol, contestată la CNSC

27 Mar 2024 323

Decizie CNSC Software Imagination & Vision SRL a contestat o licitație organizată de Portul Constanța!

27 Mar 2024 353

Justiție Constanța Soluție definitivă în procesul dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea și două firme

25 Mar 2024 530

Licitație organizată de Consiliul Județean Tulcea, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

18 Mar 2024 358

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 481

Justiție Constanța Transcarpat Sportours International SRL, nemulțumit de decizia CNSC privind un contract cu Academia Navală Mircea cel Bătrân

13 Mar 2024 519

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 585

Decizii CNSC Licitația organizată de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța pentru complexul de simulatoare de tragere cu armament, contestată

04 Mar 2024 586

Licitație contestată la CNSC Iridex Group Salubrizare a vrut să facă curățenie și în parcările și grupurile sanitare de pe Autostrada Soarelui! Ce verdict a primit?

03 Mar 2024 596

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 671

Soluția oferită de magistrații Curții de Apel Constanța în procesul dintre Team Force Security SRL și mai multe societăți

02 Mar 2024 497

Licitația pentru cadastrarea unor bunuri ce aparțin domeniului public și privat al județului Constanța a fost contestată. Ce decizii a dictat CNSC?

01 Mar 2024 540

Licitația pentru furnizarea stațiilor de autobuz în cadrul proiectului Smart City Murfatlar a fost contestată la CNSC

26 Feb 2024 616

Iridex Group Salubrizare SRL, victorie de etapă la CNSC Este vizat contract de delegare a serviciului de salubrizare a deșeurilor municipale din județul Constanța

26 Feb 2024 848

Licitație organizată de APIA Constanța, contestată la CNSC. Ce decizii s-au luat?

26 Feb 2024 553