Deschidere editie

Lista completă Mascaţii de la DIICOT Constanţa au făcut peste 40 de percheziţii. Cine a fost arestat

Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, precum şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale
 
21 de persoane au fost arestare preventiv de judecătorii din Tribunalul Constanţa într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial, sub acuzaţia de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care ştiau că sunt susceptibile a produce efecte psihoactive. Tot în prezenta cauză, o persoană a fost plasată în arest la domiciliu şi alte două sub control judiciar.
 
Conform anchetatorilor, la data de 17 ianuarie, procurorii DIICOT Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ismail Aidar-Selvis, Suliman Molis, Suliman Ghiulgean, Suliman Sevghilim, Şaip Omer, Şaip Steluţa, Şaip Sibelgean, Suliman Iuliana, Suliman Ager, Stoica Gheorghe, Stoica Romel, Cramarenco Florin, Macovei Florentin, Samson Marian-Claudiu, Zlate Papina, Popa Roberto-Gino, Fătu Adrian, Ghezolu Erdal, Ghezolu Ghiulgean, Gorovei Sebastian Andrei, Alez Orhan, Ioviţu Cornel-Dan, Regep Ezgean şi Mustafa Emine.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, inculpaţii, în calitate de membri ai mai multor grupuri infracţionale care au funcţionat pe baza relaţiilor generate de interese financiare, de rudenie ori convieţuire, au creat reţele de distribuţie în centrele urbane din judeţul Constanţa (mun. Constanţa, mun. Medgidia, oraşul Năvodari şi oraşul Cernavodă) a substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive („etnobotanice“) către numeroase persoane, în special tineri şi adolescenţi.
 
În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate în mai multe locaţii din oraşele menţionate aşa-zise „centre“ de distribuţie a substanţelor cu proprietăţi psihoactive, fiind identificaţi inculpaţii, majoritatea cunoscuţi pentru preocupările infracţionale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educaţională precară, fără loc de muncă.
 
La data de 17.01.2018 au fost efectuate 42 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanţa, Medgidia şi a oraşelor Năvodari şi Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 de grame de substanţă vegetală şi pulverulentă susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive, peste 1.200 de pliculeţe autosigilante pentru ambalarea substanţelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de dolari, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de ţigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, bijuterii.
 
În cauză au fost indisponibilizate sume de bani şi un autoturism de lux, în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurător.
 
Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
În spatele gratiilor au ajuns următorii: Alez Orhan, Ioviţu Cornel-Dan, Regep Ezgean, Mustafa Emine, Ismail Aidar-Selvis, Suliman Molis, Suliman Ghiulgean, Suliman Sevghilim, Şaip Omer, Şaip Steluţa, Şaip Sibelgean, Suliman Iuliana, Suliman Ager, Stoica Gheorghe, Stoica Romel, Cramarenco Florin, Macovei Florentin, Samson Marian-Claudiu, Zlate Papina, Popa Roberto-Gino şi Fătu Adrian. Mandatele de arestare sunt valabile pe o perioadă de 30 de zile, fiecare. Ghezolu Erdal, Ghezolu Ghiulgean, Gorovei Sebastian Andrei au fost eliberaţi din arest. Ghezolu Erdal a fost plasat în arest la domiciliu. Asta în timp ce Ghezolu Ghiulgean şi Gorovei Sebastian au fost puşi sub control judiciar.
 
Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, precum şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de activități, concursuri și proiecte Asociația Tomis Antidrog Constanța, șapte ani de activitate

12 Jun 2019 723

O femeie a cerut ordin de protecţie împotriva fratelui său, consumator de etnobotanice. Ce a decis instanţa

17 Apr 2019 774

Constanţa. Bărbaţi, depistaţi de poliţiştii locali cu etnobotanice asupra lor

04 Nov 2018 535

Mai mulţi tineri, somaţi de jandarmi în Vama Veche (galerie foto)

20 Aug 2018 884

Percheziţii la Constanţa la suspecţi de trafic cu etnobotanice. Mai mulţi suspecţi au fost arestaţi preventiv

30 Mar 2018 1860

Tineri surprinşi la Constanţa cu substanţe etnobotanice. Ce măsuri au aplicat militarii

26 Feb 2018 758

Tineri prinși în flagrant de jandarmi la Constanța. Substanțe interzise găsite asupra suspecților (galerie foto)

01 Feb 2018 666

Un minor din Constanţa, „prinţul“ etnobotanicelor. La ce pedeapsă a fost condamnat copilul

19 Jan 2018 2001

Tineri din Constanța depistați de jandarmi cu substanțe interzise asupra lor. Ce zone sunt frecventate de consumatorii de astfel de substanțe

15 Jan 2018 1114

Tineri prinși în flagrant în zona Casa de Cultură și Piața Ovidiu din Constanța. Ce au găsit jandarmii asupra lor

18 Dec 2017 900

Eforturi de identificare şi destructurare a reţelelor de trafic Zeci de consumatori de canabis, etnobotanice şi ecstasy primesc consiliere în Centrul Antidrog Constanţa

04 Nov 2017 932

Tânăr căzut în stradă în zona Spitalului Județean Constanța. Trecătorii i-au sărit în ajutor. Ce i-a spus acesta medicului ajuns la fața locului (galerie foto + video)

07 Sep 2017 7008

Şi-ar fi înjunghiat prietenii. Achitat de judecătorii Tribunalului Constanța

11 Oct 2016 952

Polițiștii de la Antidrog au descins peste petrecăreții de la Sunwaves! Au fost prinși 10 bărbaţi care vindeau droguri de mare risc

22 Aug 2016 3140

O reţea de traficanţi cu legături şi la Constanţa, destructurată de IGPR şi DIICOT

24 Jul 2016 1736