Lovitură dură pentru fostul şef al CJC! Nicuşor Constantinescu, obligat să achite o sumă uriaşă Judeţului Constanţa

Într-un alt dosar, Ionela Diana Faur, magistrat al Secţiei I Civile din Tribunalul Constanţa, judecă procesul intentat de Judeţul Constanţa şi de Consiliul Judeţean Constanţa împotriva lui Nicuşor Constantinescu. Potrivit oficialilor CJC, procesul are ca bază recuperarea sumei de 1.522.723 de lei.
 
Veste proastă pentru Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa! Aflat în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare, în dosarul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal, fostul şef al CJC a fost obligat să achite Consiliului Judeţean Constanţa suma de 401.700 de lei „reprezentând plată nelegală pentru servicii de publicitate în presa scrisă către SC Combat Press SRL“. Decizia a fost luată de Chiraţica Enache, judecător al Tribunalului Constanţa, şi poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Pe data de 21 octombrie 2016, Judeţul Constanţa - Consiliul Judeţean Constanţa şi Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa l-au chemat la judecată pe Nicuşor Daniel Constantinescu. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei I Civile, din cadrul Tribunalului Constanţa, cu obiectul „acţiune în răspundere delictuală“, şi repartizat spre soluţionare judecătoarei Chiraţica Enache.
 
La cel de-al treilea termen, instanţa a admis acţiunea formulată de Judeţul Constanţa - Consiliul Judeţean Constanţa şi de Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Astfel, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost obligat să achite CJC suma de 401.700 de lei, „reprezentând plată nelegală pentru servicii de publicitate în presa scrisă către SC Combat Press SRL“, potrivit minutei judecătoreşti. Decizia judecătoarei Chiraţica Enache nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Despre Combat Press SRL

Firma Combat Press SRL a luat fiinţă în anul 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Soveja nr. 104. Capitalul social subscris, de 2.500 de lei, integral vărsat, este compus din 250 de părţi sociale. Firma este controlată de Aurelia Andora, născută pe 13.12.1956, în comuna Mihai Viteazu, cu 40% din capitalul social, Anamaria Coşoleanu, născută pe 8.03.1978, în Constanţa, cu 12% din capitalul social, Maria Iftime, născută pe 1.09.1953, în Draxini, Botoşani, cu 8% din capitalul social, şi Mărioara Luminiţa Ţogui, născută pe 6.08.1958, în Constanţa, cu 40% din capitalul social. Lichidator judiciar este CII Atanase Mariana.
 
Combat Press SRL desfăşura activităţi ale agenţiilor de publicitate. Potrivit dosarului nr. 2768/118 din anul 2015, aflat pe rolul Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă, a fost depus raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia insolvenţei.
 
Într-un alt dosar, Ionela Diana Faur, magistrat al Secţiei I Civile din Tribunalul Constanţa, judecă procesul intentat de Judeţul Constanţa şi de Consiliul Judeţean Constanţa împotriva lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Potrivit oficialilor CJC, procesul are ca bază recuperarea sumei de 1.522.723 de lei, reprezentând amenzi aplicate de diverse instanţe în mai multe dosare civile, unde Consiliul Judeţean Constanţa condus de Nicuşor Daniel Constantinescu s-a judecat cu omul de afaceri Marian Turbatu. 
 
Recent, judecata în prezenta cauză a fost suspendată, „până la soluţionarea apelului formulat împotriva încheierii de respingere ca inadmisibilă a cererii de intervenţie“ (soluţia fiind pronunţată pe data de 19 decembrie 2016).
 
Reamintim că Marian Turbatu este denunţător în dosarul în care Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu la şase ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Dosarele

Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În alte două dosare, fostul şef al CJC a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 

Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, dar şi în dosarul Geotop.

Citeşte şi:  

Marcă de ziar din Constanţa scoasă la vânzare!

În calitate de ordonator de credite

Nicuşor Constantinescu, „pârât“ pentru un prejudiciu adus CJC-ului​


Ce nereguli a găsit Curtea de Conturi la CJC Constanţa
Plăţi nelegale de milioane de lei, care vor trebui recuperate de la vinovaţi


CJC a găsit responsabil cu informarea cetăţenilor

Servicii de informare a cetatenilor Judetului Constanta in presa scrisa prin agentii media 04.04.2011

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 570

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 650

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 900

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 811

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 833

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1096

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1473

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1666

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 922

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1427

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1517

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 992

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 835

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1350

Curtea de Apel Constanța a suspendat intrarea în insolvență a companiei Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul - Sucursala Năvodari

01 Nov 2023 1070