Deschidere editie

Lucrările de reabilitare au fost finalizate „Casa Soarelui“ din Constanţa îşi deschide porţile

Centrul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui” va fi funcţional începând de săptămâna viitoare, susţine managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa (SCJU), dr. Cătălin Grasa. Potrivit acestuia, în această săptămână vor fi finalizate lucrările de amenajare, inclusiv spaţiile verzi din jurul imobilului care a intrat încă de anul trecut în subordinea Spitalului Clinic Judeţean Constanţa „Sf. Apostol Andrei“.
 
Vă reamintim că, în şedinţa de Guvern din 8 iunie 2018, s-a aprobat hotărârea privind actualizarea valorii de inventar şi a datelor de identificare ale imobilului „Casa Soarelui“, aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii - Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, precum şi trecerea acestuia în domeniul public al judeţului Constanţa, respectiv Consiliul Judeţean Constanţa.

La o lună de la aprobarea HG, a avut loc semnarea protocolului de predare-primire a imobilului în care îşi va desfăşura activitatea „Casa Soarelui“, între CJC şi DSP Constanţa iar ulterior, transmiterea imobilului către Spitalul Judeţean.

Corpul medical a fost angajat şi instruit

 
În ceea ce priveşte personalul care va deservi acest centru, directorul SCJU, Cătălin Grasa, spune că instituţia va fi deservită de 30 de cadre medicale. Pentru început, în cadrul centrului vor fi 20 de paturi, zece pentru adulţi şi zece pentru copii, însă, pe viitor, se doreşte extinderea centrului prin construirea unei clădiri noi în curtea existentă, destul de generoasă, tot pentru tratament de paliaţie, dar neoncologică.

În perioada următoare, urmează să se stabilească criteriile în baza cărora pacienţii vor beneficia de internare în cadrul centrului. Cel mai important, toţi pacienţii oncologici care vor ajunge aici vor beneficia de tratament gratuit, în baza asigurării medicale, iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate va deconta toate costurile.

Despre „Casa Soarelui“  


Clădirea are o suprafaţă construită de 467 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 1.381 mp, iar terenul aferent clădirii are o suprafaţă de 2.516 mp. Imobilul, situat pe strada Piatra Craiului nr. 4 din municipiul Constanţa, are o valoare de inventar de aproximativ 3 milioane de lei.
Vă reamintim că Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ din municipiul Constanţa şi-a închis porţile în tăcere, începând cu 1 septembrie 2017. Din 2007 şi până în momentul în care şi-a încetat activitatea, centrul a fost casă pentru mai mult de 4.000 de pacienţi bolnavi de cancer, care au primit îngrijire şi tratament.
 
Anual, la nivelul judeţului sunt diagnosticate aproximativ 2.200 de cancere, potrivit şefei Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, conf. univ. dr. Laura Mazilu. O treime dintre pacienţi ajung, de cele mai multe ori, prea târziu la medic, când boala este avansată şi singurul lucru care le-ar putea alina suferinţa este îngrijirea paliativă.
 
Citeşte şi:

 
Conducerea CJC, noi termene pentru inaugurarea unor unităţi medicale din judeţul Constanţa

„Casa Soarelui“ va fi funcţională în luna aprilie

Interviu live Cu ce veşti vine 2019 pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa? (galerie foto)


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu izbucnit la o casă din Hârșova

08 Mar 2020 853

Incendiu de proporții, izbucnit la o casă din Craiova

02 Aug 2019 653

Revista presei locale

23 May 2019 819

A fost inaugurat. Compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, contract cu CJAS. Se pregătesc protocoalele pentru pacienţii oncologici (galerie foto)

23 May 2019 2599

Imagini de la eveniment Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” din Constanța, redeschis (galerie foto + video)

22 May 2019 2141

Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” Constanța va fi redeschis mâine. Cât au costat lucrările de amenajare

21 May 2019 1853

Conducerea CJC, noi termene pentru inaugurarea unor unităţi medicale din judeţul Constanţa

29 Mar 2019 1116

„Casa Soarelui“ va fi funcțională în luna aprilie

23 Mar 2019 1317

Când va fi inaugurată la Constanța Casa Soarelui. Ce a declarat președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu

07 Jan 2019 906

Firma Baran a plecat din Constanța! RMN-urile din Spitalul Județean și Policlinica 2, Radioterapia și Casa Soarelui, funcționale abia din 2019

20 Dec 2018 1407

Interviu live Cu ce veşti vine 2019 pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa? (galerie foto)

19 Dec 2018 3537

Vreme de plimbare, pe faleza Cazinoului din Constanța (galerie foto+video)

25 Nov 2018 1013

Spitalul Județean Constanța a scos la licitație un contract care vizează „Casa Soarelui“. Ce lucrări se fac (document)

11 Oct 2018 1647

Constanţa Mai mulţi bani pentru Casa Soarelui. La ce costuri se ridică investiţia

22 Aug 2018 1159

Peste 100 de posturi noi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. 33 la Secţia Oncologică (document)

27 Jul 2018 2443