Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, explică pentru ZIUA de Constanţa Despre vindecarea pacientului infectat cu noul coronavirus şi capacitatea de testare a suspecţilor COVID-19 (video)


Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, a răspuns la câteva întrebări adresate de către cotidianul ZIUA de Constanța, cu privire la contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus.
Printre punctele atinse de către manager, se subliniază faptul că în prezent, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, există o capacitate zilnică medie de puțin peste 100 de teste efectuate zi de zi. Totuși, dacă numărul de reactivi ar fi mai mare, capacitatea de testare ar crește considerabil.
De altfel, în spital din cele 220 de paturi care sunt disponibile în total, 120 sunt rezervate pacienților cu noul COVID-19, iar dintre acestea avem 7 ventilatoare pe compartimentul de Terapie Intensivă. Stela Halichidis a precizat că speră să crească considerabil numărul de ventilatoare și, implicit, capacitatea instalației de oxigen.

Iată cum a răspuns managerul Stela Halichidis la întrebările adresate de ZIUA de Constanța:

Care este protocolul post-vindecare al unui pacient care a fost infectat  cu noul coronavirus și ce tratament i se recomandă?
Dacă îi dăm drumul vindecat, nu i se mai recomandă nici un tratament. Le dăm drumul vindecați după ce au două teste negative succesive și recomandăm pentru siguranță să stea încă două săptămâni izolați la domiciliu.

Care este capacitatea de testare zilnică pentru suspecții de COVID-19?
Capacitatea medie este de 100 și ceva de teste în fiecare zi, în funcție de adresabilitate și în funcție de cum avem kiturile de reactivi necesare, asta pentru că au venit în salturi. Am încercat să ne aprovizionăm cum am putut. În jur de 100 și ceva momentan, dar dacă ar fi reactivi, s-ar putea face mai multe, dacă ar fi cazul.

Câte paturi și câte aparate de ventilație sunt disponibile la data curentă în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța?
În prezent, în spital avem 220 de paturi, dar nu toate sunt disponibile pentru COVID-19, cum am mai spus. De exemplu, sunt 20 și ceva de paturi de cronici la un compartiment exterior, unde avem copiii cu infecție HIV, după aceea sunt saloane cu patru sau cinci paturi, unde nu putem interna la capacitatea maximă. Și atunci, la momentul de față, disponibile pentru pacienții COVID, ar fi 120 de paturi, 7 ventilatoare pe compartimentul de Terapie Intensivă și sperăm să ne creștem numărul de ventilatoare și capacitatea instalației de oxigen.


Citește și:

Situația răspândirii COVID-19 la granițele României. Ce țară a raportat cele mai multe cazuri

Medic în prima linie a luptei cu coronavirusul. Ziua care face diferența pentru pacientul bolnav de Covid19. Nu există Dumnezei. Vindecarea este muncă de echipă (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța – „Ne dorim un vaccin cu administrare monodoză”

18 Jan 2021 1251

Primăria Constanța a emis un Certificat de Urbanism pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Iată motivul

22 Dec 2020 1024

Medicii, eroii noștri Medicina în vremurile vechi, atunci și acum. Donații făcute spitalelor din Constanța în timpul pandemiei

14 Aug 2020 944

Spital nou pentru pacienții Covid, în Constanța. Totul s-ar putea decide azi

06 Aug 2020 1113

#ConstantaEsteBine - VIDEO Managerul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, mesaj de Ziua Internațională a Asistentului medical

12 May 2020 8215

Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată cu un centru medical constănțean. Se contestă executarea silită

09 May 2020 1536

Tinmar Energy SA, furnizor de energie electrică pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa (document)

02 May 2020 1853

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților

25 Apr 2020 7949

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis „Stați acasă! Odihniți-vă, încărcați-vă bateriile, pentru că vor veni și vremuri bune“

16 Apr 2020 1689

Spitalul de Boli Infecțioase nu are o strategie de comunicare pe tema coronavirusului. Deputatul Stelian Ion, trimis să consulte site-ul Primăriei Constanța

26 Feb 2020 2493

Oficial de la INSP Gripa continuă să facă victime. Un bărbat de 51 de ani a decedat

19 Feb 2020 804

Vești bune În municipiul Constanța nu există suspiciuni de infecție cu noul de tip de coronavirus

19 Feb 2020 1032

Se limitează accesul la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța pentru reducerea riscului de îmbolnăviri

23 Jan 2020 1491

Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, în reparaţii pe fonduri europene. Ce se va moderniza

17 Jul 2019 1649

Cine este noul purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa

16 Jul 2019 1792