Deschidere editie

Mare atenţie unde vă parcaţi maşinile! Puteţi fi acuzaţi şi condamnaţi pentru ucidere din culpă! Caz concret la Constanţa

Cercetaţi, judecaţi şi condamnaţi pentru ucidere din culpă, deşi nu au făcut decât să-şi parcheze maşinile neregulamentar. Vorbim despre doi şoferi din Constanţa care au fost condamnaţi la câte nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Potrivit minutei judecătoreşti, instanţa a stabilit şi gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.
 
Ieri, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au analizat condamnările aplicate în cauză de magistraţii din Constanţa şi au decis că soluţia judecătorilor de la malul mării este corectă. Astfel, Curtea Supremă a respins contestaţia în anulare formulată de una dintre persoanele condamnate.
 
Reamintim că, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe data de 7 ianuarie 2010, un bărbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanţa, cu o viteză neadaptată la starea drumului. La un moment dat, conducătorul automobilului a pierdut controlul volanului şi a lovit două autoturisme parcate neregulamentar. Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, una dintre ele decedând din cauza rănilor suferite.
 
Pe data de 3 martie 2016, la mai bine de şase ani după producerea accidentului, Judecătoria Constanţa a anunţat primele pedepse: şoferul automobilului marca Renault - 1,9 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cei doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile au luat câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Potrivit minutei judecătoreşti, instanţa a stabilit şi gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.
 
În luna noiembrie 2016, Curtea de Apel Constanţa a menţinut decizia Judecătoriei Constanţa. Hotărârea celor două instanţe reprezintă o premieră în justiţia din România.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Ctean

07 Sep, 2017 08:24

Da trebuie si la noi sa inceapa sa functioneze vina morala , pentru ca nu mi se pare normal ca ei sa plateasca o amenda ca au parcat neregulamentar si celalalt sa faca puscarie pentru ca daca masinile lor nu erau acolo poate nu se intampla nimic , un exemplu simplu sint o gramada de soferi care opresc la cativa centimetri de trecerea de pietoni din diferite motive cu toate ca nu au voie si nu ai vizibilitate , trece cineva pe trecere tu il lovesti sau il omori ,tu faci puscarie ca la i lovit pe trecere ala se urca in masina si pleaca fara sa pateasca nimic si doarme linistit nu mi se pare corect.

Articole asemanatoare

Istoria în Justiţie, scrisă la Constanţa! CSM a decis. Ultimul cuvânt îl va avea preşedintele României (document)

30 Apr 2018 5420

Premieră în Justiţia din Constanţa! Despăgubiri de aproape opt milioane de euro pentru infracţiuni din culpă

08 Sep 2017 3720

Condamnaţi pentru ucidere din culpă după o parcare neregulamentară Premieră în Justiţie! Decizia luată la Constanţa, analizată la Înalta Curte

28 Feb 2017 1693

O nouă decizie istorică în Justiţia din România! Şoferii nu sunt obligați să aibă dovada RCA şi nici să o prezinte la control

25 Jan 2017 39752

Istoria în Justiţie, scrisă la Constanţa! Cum au fost condamnaţi pentru ucidere din culpă doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile (document)

16 Jan 2017 8915

Premieră în justiţia din Constanţa! Doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile, condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă

28 Nov 2016 43864

Exclusiv Premieră în Justiţia din Constanţa! Interceptări şi filaje SRI excluse de instanţă

13 May 2016 3560

Pentru prima dată în istoria Justiţiei din Constanţa Salonul de spital se transformă în sală de judecată, pentru Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

15 Apr 2016 2832

Premieră în justiţie în cazul unui român cu un credit în franci elveţieni

04 Jul 2015 1157

Premiera in Romania Primul presedinte de consiliu judetean, demis in urma unei decizii ANI

11 Feb 2014 1538

"Pana de automobil", direct pe scena

09 May 2008 748

"Pana de automobil" pe scena

21 Mar 2008 755