Deschidere editie

Ministrul Sănătății, mulțumit de circuite și organizare Țuțuianu a decis cine îl va evalua pe dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Clinic Județean Constanța. Nici un specialist nu face parte din comisie (documente)

  • Mandatul managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa, a fost prelungit pe ultima sută de metri a stării de urgență
  • A fost întocmit un act adițional pentru 90 de zile, dată până la care, conducerea Consiliului Județean Constanța va organiza concurs pentru postul de manager al celei mai mari unități medicale din județul Constanța
  • Președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu a emis o dispoziție privind constituirea comisiei pentru evaluarea anuală a activității managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență
  • Din comisie, lipsesc specialiștii și fac parte numai angajați ai Consiliului Județean
 
Mandatul managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa, a fost prelungit în luna mai, pe ultima sută de metri a stării de urgență, datorată epidemiei de coronavirus, cu trei luni de zile.
Practic, mandatul lui Grasa a expirat în data de 11 mai, însă a fost întocmit un act adițional pentru 90 de zile, dată până la care, conducerea Consiliului Județean Constanța afirma că va organiza concurs pentru postul de manager al celei mai mari unități medicale din județul Constanța.
 

Comisia este formată numai din funcționari ai CJC. Specialiștii în management medical lipsesc

 
Recent, președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu a emis o dispoziție privind constituirea comisiei pentru evaluarea anuală a activității managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență „St Apostol Andrei" Constanța, în conformitate cu Ordinului nr.112/2007 privind criteriile de performanță în baza cărora contractul de management poste fi prclungit sau poate înceta înainte de termen, cu modificările și completarile ulterioare,  prevederilor Ordinului nr.56212020 pentru completarea Ordinului ministrului sănătății nr.112/2007 privind criteriile de performanță și prevederilor art.176 alin (4) din Legea 95/2006 privind rcforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare.
Potrivit dispoziției, care poate fi consultată în secțiunea “documente”, din comisia de evaluare a activității managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei" Constanța, fac parte numai angajați ai Consiliului Județean Constanța, care nu au nicio pregătire în domeniul medical.
Președinte: Mihaela Anca Petrachi — Director Executiv, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ;
Membri: - Florina Cristache  — Director General Adjunct, Dinecția Generală Economico — Financiară. Menționăm că aceasta este și președintele Consiliului de Administrației al SCJU și reprezentant al CJC în CA-ul unității medicale;
Leila-Mihaela Banciu — Director General, Direcția Generală de Administrație Publică și Juridică;
Carmen Magdalena Stoica — Șef Serviciul de Analiză Strategică și Creșterea Competitivității;
Elena Mihaela Iordache — Șef Serviciul Financiar;
Secretar: - Carmen Comănici - Șef Serviciul Resurse Umane și salarizare.

Tătaru mulțumit de managerul Spitalului Județean


Recent, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vizitat spitalul Județean Constanța și s-a declarat mulțumit de cele constate.
„Azi am evaluat Spitalul Județean Constanța. Voi merge și la Spitalul Militar ROL 2. Suntem în plin sezon estival. Suntem în plin episod pandemic. Avem o mare aglomerare urbană la nivelul Constanței. Trebuie să evaluăm tot ce însemnă spital. Am văzut azi obiectivele cu care domnul manager se mândrește. Am vrut să revăd circuitele acestui spital. Am vrut să revăd tonusul personalului“, a precizat ministrul după ce a vizitat circuitele de la județean.
Întrebat dacă trebuie să ne așteptăm la măsuri radicale împotriva conducerilor de spitale din județul Constanța, ministrul Sănătății a spus: „Nu acesta este scopul vizitei. Am venit să evaluez, să mă asigur că cel puțin pentru începutul acestui sezon estival unitățile sanitare din județul Constanța au tot ce le trebuie“.  
La rândul său, Cătălin Grasa, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa,  a anunțat că zona de Radioterapie va redeveni operatională la mijlocul lunii septembrie.
 
Citește și:

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății „Azi am evaluat Spitalul Județean Constanța. Am vrut să revăd tonusul personalului“ (video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mandatul de manager al Spitalului Județean al dr. Cătălin Grasa, prelungit cu trei luni

30 Apr 2020 1113

Cătălin Grasa, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, despre medicul Valeriu Neagoe – „Nu avem decât cuvinte de laudă pentru activitatea lui din prima linie“ (video)

22 Apr 2020 1822

De săptămâna viitoare Pre-triaj în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, înainte de preluarea de către medicii de la UPU

11 Mar 2020 9802

Cercetaţi de Colegiul Medicilor Constanţa pentru abateri. Câţi au fost sancţionaţi

12 Feb 2020 3338

Tatăl managerului Spitalului Clinic Județean Constanța a murit

18 Nov 2019 2197

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul Cătălin Grasa, director SCJU, Daniel Georgescu, director CN ACN, şi canoistul Ivan Patzaichin, mesaje de Ziua Dobrogei

16 Nov 2019 3323

Cât costă întreținerea echipamentelor medicale din Spitalul Județean Constanța (document)

22 Oct 2019 575

Cătălin Grasa, „numărat ca la box“ de preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu

01 Oct 2019 2533

În urma verificării, nu s-au constatat deficienţe Directorul Spitalului Judeţean Constanţa - „Acuzaţiile apărute cu privire la meniurile oferite de societatea de catering sunt nefondate“

08 Jun 2019 2174

"Sunt nefondate"Directorul Spitalului Județean Constanța Cătălin Grasa, despre acuzaţiile aduse firmei care prepară mâncarea pacienţilor (galerie foto)

07 Jun 2019 2687

A fost inaugurat. Compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, contract cu CJAS. Se pregătesc protocoalele pentru pacienţii oncologici (galerie foto)

23 May 2019 2559

Imagini de la eveniment Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” din Constanța, redeschis (galerie foto + video)

22 May 2019 2077

Lucrările de reabilitare au fost finalizate „Casa Soarelui“ din Constanţa îşi deschide porţile

16 May 2019 3546

„Dezastru, jale!“ Ministrul Pintea ne-a spus cum a decurs controlul din toiul nopţii de la Spitalul Judeţean Constanţa

09 Apr 2019 5331

UPDATE. Ce măsuri va lua managerul Cătălin Grasa, de la Spitalul Judeţean Constanţa, în urma controlului ministrului Sorina Pintea

08 Apr 2019 5415