Mirabela Călin, în dizgrație?! Cine își pregătește candidatura pentru secretar al municipiului Constanța, cea mai importantă funcție din aparatul primarului (DOCUMENTE)

  • La aproape un an de la încercarea eșuată a Primăriei Constanța de a organiza concursul pentru funcția de secretar al municipiului Constanța, a fost publicat anunțul pentru un nou concurs  în perioada 3 – 7 noiembrie 2022
  • Acesta se va desfășura la sediul municipalității
  • Surse din Primăria Constanța ne-au indicat faptul că actualul secretar, Mirabela Călin nu și-ar mai depune candidature, după ce anul trecut a luat o notă mică
  • Între timp, în ultima jumătate de an, consilierii locali USR i-au cerut în repetate rânduri primarului Vergil Chițac eliberarea din funcţie a Mirabelei Călin
  • Din cadrul Serviciului Secretariat, Relații Consiliul Local și Administrație Publică se pregătește de susținerea concursului, Andreea Sendre
  • Până la data limită de înscriere ar mai putea apărea și alte candidaturi
  • Organizatorul concursului a publicat condițiile de participare
 
Primăria municipiului Constanța organizează concurs pentru ocuparea funcției de secretar general al municipiului Constanța, gradul II, în perioada 3 – 7 noiembrie 2022.

Dosarele de concurs se depun în perioada 04-24 octombrie 2022 la biroul 218, de la sediul Primăriei Municipiului Constanța, acolo unde de altfel se va desfășura și concursul care va consta într-o probă scrisă și una de interviu, vezi secțiunea „documente".

Condiții de participare
 

Candidații pentru acest post trebuie să aibă minim șapte ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice și pregătire de specialitate, după cum urmează:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în stiințe juridice, administrative sau stiințe politice;
– absolvenți cu diploma a studiilor universitare de masterat în domeniul administrației publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art.153 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
– să fie numiți într-o funcție publică din clasa I;
– minim 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice;
– să nu aibă în cazierul administrativ o sancțiune disciplinară neradiată în condițiile legii.


Se retrage Călin, vine Sendre?
 
Mirabela Viorela Călin este secretarul municipiului Constanța, numit cu delegare de primarul Vergil Chițac din iunie 2021.

 
Anul trecut nu a reușit să promoveze examenul scris care a avut loc pe 27 decembrie 2021 pentru ocuparea postului de secretar general al municipiului Constanţa.
 
Cu toate acestea a rămas pe funcție cu binecuvântare de la conducerea administrației locale.
 
În ultima jumătate de an, consilierii locali USR i-au cerut în repetate rânduri primarului Vergil Chițac eliberarea din funcţie a Viorelei Mirabela Călin şi organizarea unui nou concurs pentru postul de secretar general al Primăriei Constanţa.

Călin a fost acuzată că ține la sertar zeci de certificate de urbanism şi autorizaţii de construire, dar și solicitări, adrese oficiale şi documente importante, inclusive corespondența destinată Consiliului Locale care împiedică buna desfăşurare a activităţii administrative.

Răbdarea consilierilor USR Constanţa a luat sfârșit pe 26 august a.c., când au anunțat că depun plângere penală împotriva secretarului general al municipiului Constanţa, Mirabela Călin, după vânzarea Hanului Balcan, obiectiv aflat în strategia culturală a Constanţei.
 
Surse din cadrul Primăriei Constanța ne-au precizat că Mirabela Viorela Călin nu va candida pentru postul de secretar al municipiului Constanța. Sigur, în final opțiunea îi aparține.
 
În schimb, din același compartiment cu Mirabela Călin se legitimează o nouă pretendentă la funcția scoasă la concurs.

Este vorba despre Andreea Sendre, fost angajat în Direcției Patrimoniu care o dată destrămarea acesteia după demisia lui Cătălin Curoară s-a transferat la Serviciul Secretariat, Relații Consiliul Local și Administrație Publică, chiar în subordinea secretarului municipiului Constanța. Între timp a devenit cu delegare șef Serviciu, fiind și secretarul Comisiei de Disciplină.


 Andreea Sendre. Sursă foto Facebook


Surse din instituție au precizat că Andreea Sendre este un colaborator de nădejde al city-managerului Felicia Ovanesian dar și a lui Adrian Răzvan Calotă, director executiv de la Direcția Patrimoniu.
 
Probabil acesta este și unul dintre argumentele care i-au dat curaj să ia decizia de a participa la acest concurs care nu este unul deloc ușor.
 
Proba scrisă i-a pus mereu probleme
 
Dovadă sunt alte trei concursuri unde Sendre nu a reușit să treacă nici măcar de proba scrisă, vezi secțiunea „documente”.





Andreea Sendre a mai candidat și în 2020 pentru postul de secretar al municipiului Constanța. Atunci a obținut doar 25,04 puncte la proba scrisă fiind respinsă.



Înainte, în 2018, același funcționar a dorit să ocupe un post de execuție vacant la acea vreme în cadrul Serviciului Public de Taxe și Impozite Locale Constanța. A reușit să obțină 45 de puncte la proba scrisă și nu s-a calificat nici măcar pentru următoarea probă.

Un alt concurs unde Andreea Sendre și-a încercat nivelul de pregătire în administrație a avut loc chiar la finalul anului trecut. Acesta s-a înscris pentru șef Serviciu Gestionare Cimitire, gradul II – Direcția administrare Servicii Publice. Fie nu s-a mai prezentat la concurs, fie a fost un real dezastru pentru că apare notată la proba scrisă cu 0 puncte.




Îi dorim ca de această dată să fie cu noroc, cu ajutorul lui Dumnezeu și al sfântului Cod Administrativ!

Nu este exclus ca și de această dată să-și depună din nou dosarul de înscriere și Aurel Marinescu, fost secretar al primăriei Drăgănești Olt și ulterior, angajat al Consiliului Județean Olt. Acesta a mai candidat și anul trecut, dar nu a obținut notă de trecere după proba scrisă.
 
Totodată, din informațiile noastre până la data limită de înscriere ar mai putea apărea și alte candidaturi.
 
Vă reamintim, în timpul desfășurării probei scrise a concursului din 27 decembrie 2021, anchetatorii DNA au ajuns la Primăria Constanța.
Nici până astăzi nu se știe dacă acea descindere a avut legătură cu acel concurs organizat de municipalitate.

Vom reveni.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Coana Călin față cu reacțiunea

Continuă ancheta la Primăria Constanța! Cazul, instrumentat de DNA Constanța

Constanța Candidații înscriși la concursul pentru ocuparea postului de secretar general gradul II în cadrul Primăriei Constanța, respinși la proba scrisă

UPDATE Procurorii DNA, verificări la Primăria Constanța!

Cu câteva zile înainte de sfârșitul anului, Primăria Constanța organizează concurs pentru una dintre cele mai importante funcții din organigramă! (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1332

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 733

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 676

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 696

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 448

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2074

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 837

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 675

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1473

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 787

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 780

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 882

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 845

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2757

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1328