Deschidere editie

Mişcări de comandanţi în cele mai importante unităţi militare ale Dobrogei Cine va prelua comanda Statului Major al Forţelor Navale, a Comandamentului Flotei şi a Brigăzii 34 Mecanizate

În Monitorul Oficial al României au fost publicate, ieri, mai multe decrete de avansare în grad a unor amirali din cadrul Marinei Militare şi a unor generali, ca urmare a semnării acestora de către preşedintele României, Traian Băsescu.

 Printre decretele semnate se află şi cel privind înaintarea în gradul de amiral - cu patru stele, la trecerea în rezervă, a viceamiralului - cu trei stele Aurel Popa. Acesta a fost şeful Statului Major al Forţelor Navale.
Potrivit unor surse din interior, locul său va fi preluat de contraamiralul de flotilă - cu o stea Alexandru Mîrşu din Ministerul Apărării Naţionale, fostul comandant al comandamentului Flotei.

Până la numirea lui Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale va fi contraamiralul de flotilă Cristea Cucoşel, locţiitor al şefului aceleiaşi instituţii. După trecerea lui Mîrşu pe funcţia de comandant al Statului Major al Forţelor Navale, locul lui va fi luat de comandorul Custură Savu Ion. De menţionat că, joi, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat şi decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă - cu o stea Vasile Hermeneanu din Ministerul Apărării Naţionale, fostul comandant al Brigăzii 9 Mecanizate Mărăşeşti din Constanţa. Potrivit regulamentelor militare, locul său va fi luat de colonelul Vasile Vreme, actualul şef de Stat Major la Brigada 9 Mărăşeşti.

Tot în Monitorul Oficial al României a mai fost publicat, ieri, şi decretul numărul 967 privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele, la trecerea în rezervă, a generalului-maior - cu două stele Virgil Bălăceanu, fostul comandant al Brigăzii Multinaţionale din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), dar şi al Brigăzii 34 Infanterie, consilier al ministrului Apărării. Un alt decret publicat în Monitorul Oficial a fost cel privitor la înaintarea în gradul de viceamiral - cu trei stele, la trecerea în rezervă, a contraamiralului - cu două stele Niculae Vâlsan, fost locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Navale.

Nu este de trecut cu vederea faptul că, tot ieri, a fost publicat şi decretul privind înaintarea în gradul de contraamiral - cu două stele, la trecerea în rezervă, a contraamiralului de flotilă - cu o stea Corneliu Bocai, şeful Instrucţiei şi Doctrinei la Statul Major al Forţelor Navale.
În Monitorul Oficial a fost publicat şi decretul privind înaintarea în gradul de contraamiral - cu două stele, la trecerea în rezervă, a contraamiralului de flotilă - cu o stea Petruş-Dan Popescu din Ministerul Apărării Naţionale.
Potrivit Monitorului Oficial, toţi cei mai sus menţionaţi sunt avansaţi în grad şi trecuţi în rezervă începând cu data de 1 decembrie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a publicat în Monitor. Legiuitorul a stabilit cine nu poate fi fondator de societate. Iată despre ce este vorba

05 Aug 2019 1435

Contractul de partaj voluntar a fost de partea lui Un fost consilier judeţean PNL a preluat o firmă de la fosta soţie

28 Jun 2019 631

Violatorii, pedofilii şi proxeneţii, trecuţi într-un registru naţional. Despre ce este vorba

28 Jun 2019 799

Modificarea privind alegerea preşedinților consiliilor judeţene a fost publicată în Monitorul Oficial

06 Jun 2019 3282

Situl arheologic subacvatic din Marea Neagră, declasat parţial din Lista monumentelor istorice

23 May 2019 617

A fost instituită Ziua naţională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri

11 May 2019 2651

Schimbare la vârful Casei Naţionale de Pensii Publice. Decizii semnate de Viorica Dăncilă. Cine pleacă şi cine vine

19 Apr 2019 1969

Ordinul Ministerului Sănătăţii Protocolul naţional de triaj al pacienţilor a intrat în vigoare. Ce înseamnă fiecare cod de la Urgenţe. Ce trebuie să ştiţi

04 Apr 2019 6373

Trebuie ştiut. A fost publicată în Monitorul Oficial norma ASF privind evidența participanților la fondurile de pensii administrate privat

13 Mar 2019 3183

Modificări la însemnele oficiale ale Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (galerie foto)

24 Jan 2019 481

Prima decizie semnată de Dăncilă pe anul 2019 a fost publicată în Monitorul Oficial. La ce se referă

04 Jan 2019 1135

O nouă firmă a familiei Brăiloiu îşi reia activitatea. Ce decizii au luat acţionarii?

24 Dec 2018 1200

Pe cine a numit premierul Dăncilă şefă la unul dintre cele mai importante oficii guvernamentale. De unde vine aceasta

09 Oct 2018 2141

Înalt oficial din conducerea Ministerului Afacerilor Interne trece o treaptă mai jos în ierarhie. Despre cine este vorba

29 Sep 2018 3049

Guvernul a aprobat sute de locuri în două universităţi constănţene pentru studii de master. Lista specializărilor

17 Sep 2018 1279