Deschidere editie

Mişcări de comandanţi în cele mai importante unităţi militare ale Dobrogei Cine va prelua comanda Statului Major al Forţelor Navale, a Comandamentului Flotei şi a Brigăzii 34 Mecanizate

În Monitorul Oficial al României au fost publicate, ieri, mai multe decrete de avansare în grad a unor amirali din cadrul Marinei Militare şi a unor generali, ca urmare a semnării acestora de către preşedintele României, Traian Băsescu.

 Printre decretele semnate se află şi cel privind înaintarea în gradul de amiral - cu patru stele, la trecerea în rezervă, a viceamiralului - cu trei stele Aurel Popa. Acesta a fost şeful Statului Major al Forţelor Navale.
Potrivit unor surse din interior, locul său va fi preluat de contraamiralul de flotilă - cu o stea Alexandru Mîrşu din Ministerul Apărării Naţionale, fostul comandant al comandamentului Flotei.

Până la numirea lui Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale va fi contraamiralul de flotilă Cristea Cucoşel, locţiitor al şefului aceleiaşi instituţii. După trecerea lui Mîrşu pe funcţia de comandant al Statului Major al Forţelor Navale, locul lui va fi luat de comandorul Custură Savu Ion. De menţionat că, joi, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat şi decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă - cu o stea Vasile Hermeneanu din Ministerul Apărării Naţionale, fostul comandant al Brigăzii 9 Mecanizate Mărăşeşti din Constanţa. Potrivit regulamentelor militare, locul său va fi luat de colonelul Vasile Vreme, actualul şef de Stat Major la Brigada 9 Mărăşeşti.

Tot în Monitorul Oficial al României a mai fost publicat, ieri, şi decretul numărul 967 privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele, la trecerea în rezervă, a generalului-maior - cu două stele Virgil Bălăceanu, fostul comandant al Brigăzii Multinaţionale din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), dar şi al Brigăzii 34 Infanterie, consilier al ministrului Apărării. Un alt decret publicat în Monitorul Oficial a fost cel privitor la înaintarea în gradul de viceamiral - cu trei stele, la trecerea în rezervă, a contraamiralului - cu două stele Niculae Vâlsan, fost locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Navale.

Nu este de trecut cu vederea faptul că, tot ieri, a fost publicat şi decretul privind înaintarea în gradul de contraamiral - cu două stele, la trecerea în rezervă, a contraamiralului de flotilă - cu o stea Corneliu Bocai, şeful Instrucţiei şi Doctrinei la Statul Major al Forţelor Navale.
În Monitorul Oficial a fost publicat şi decretul privind înaintarea în gradul de contraamiral - cu două stele, la trecerea în rezervă, a contraamiralului de flotilă - cu o stea Petruş-Dan Popescu din Ministerul Apărării Naţionale.
Potrivit Monitorului Oficial, toţi cei mai sus menţionaţi sunt avansaţi în grad şi trecuţi în rezervă începând cu data de 1 decembrie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări la însemnele oficiale ale Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (galerie foto)

24 Jan 2019 254

Prima decizie semnată de Dăncilă pe anul 2019 a fost publicată în Monitorul Oficial. La ce se referă

04 Jan 2019 845

O nouă firmă a familiei Brăiloiu îşi reia activitatea. Ce decizii au luat acţionarii?

24 Dec 2018 658

Pe cine a numit premierul Dăncilă şefă la unul dintre cele mai importante oficii guvernamentale. De unde vine aceasta

09 Oct 2018 1417

Înalt oficial din conducerea Ministerului Afacerilor Interne trece o treaptă mai jos în ierarhie. Despre cine este vorba

29 Sep 2018 2635

Guvernul a aprobat sute de locuri în două universităţi constănţene pentru studii de master. Lista specializărilor

17 Sep 2018 1054

Măsurile pentru combaterea răspândirii ambroziei, publicate în Monitorul Oficial. Care este valoarea amenzii

14 Sep 2018 845

Decizii ale primului ministru. Pe cine a schimbat cu cine şi de ce

23 Aug 2018 1224

MasterJob Consultanţă SA devine acţionar majoritar în societatea Follow Me SRL, controlată de apropiaţii fostului primar, Radu Mazăre

03 Jul 2018 1071

A fost publicată Legea privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională (integral)

14 Mar 2018 15960

Premierul a făcut prima schimbare în conducerea Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră

13 Nov 2017 2902

O nouă societate în domeniul transporturilor înregistrată la Constanţa

26 Oct 2017 993

Au fost numiți vicepreședinții noii autorități a statului cu sediul la Constanța. Vor fi 54 de posturi libere. Președintele fusese numit în aprilie

04 Oct 2017 4285

Schimbare la vârful Ministerului Afacerilor Interne. Cine pe cine înlocuiește

22 Sep 2017 5361

Primăria Constanţa vrea să se aboneze la Monitorul Oficial

15 Sep 2017 992