Misterul Edilservis Babuş jr, moştenitorul lui Darie (document)

1_Edil_service_Radu_Babus_9.jpgPreşedintele organizaţiei judeţene a TSD şi directorul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa, Radu Babuş, a mai intrat într-o afacere. Una cu iz de... Consiliu Judeţean.

Fiul lui Constantin Babuş, director în cadrul Primăriei Constanţa, a fost cooptat, în urma hotărârii 1 din 10 decembrie 2010, în SC Edilservis SRL, firmă cu sediul în Mamaia, zona Cazino, terasa nr. 7 şi terasa nr. 8, zona A3. Cel care l-a primit pe tânărul Babuş în business este Valentin Darie, fratele lui Cristian Darie, vicepreşedintele CJC. Cu această ocazie, Valentin s-a retras din afacere, iar administrator a devenit Gheorghe Petre. În primă fază, am încercat să îl contactăm pe Radu Babuş, subalternul pe linie de partid, dar şi de serviciu al lui Radu Mazăre. În ciuda faptului că i-am trimis şi un SMS prin care îl informam că am dori să discutăm cu el referitor la intrarea în Edilservis, şeful RAEDPP nu a răspuns apelurilor noastre telefonice. Ar fi fost interesant să explice cum a devenit unicul asociat al unei firme al cărei sediul este în Mamaia, poate chiar într-un spaţiu închiriat sau cumpărat de la Regia Autonomă de Exploatare a domeniului Public şi Privat Constanţa, aşa cum s-a întâmplat şi în alte cazuri. Dacă Babuş nu a catadicsit să răspundă, am încercat să îl apelăm pe Valentin Darie, cel care încă figurează la Registrul Comerţului ca fiind unicul asociat şi administrator al Edilservis. Aşa că am folosit numerele de telefon care figurează la RECOM. La un număr de telefon mobil a răspuns o femeie, care a explicat că nu îl putem găsi apelând la acel număr pe Valentin Darie, că este un număr de firmă, dar nu al lui. Apoi am îndrăznit să încercăm pe numărul fix. Aici, surpriză: „Alo, Casa Teleorman". Să fie oare căsuţa din Satul de Vacanţă de care se ocupau la un moment dat Cristian Darie, vicele CJC, şi Marius Puşcaşi, inculpat în dosarul retrocedărilor?!

La telefon, aceeaşi voce feminină, dar mult mai nervoasă de această dată, a explicat foarte ofuscată să nu-l mai căutăm pe Darie.

Povestea terenului de pe Tomis

Edilservis are o istorie destul de interesantă. Aşa cum ZIUA de Constanţă v-a prezentat în ediţii anterioare, pe numele societăţii exista un proiect de construire a unei clădiri cu şase etaje pe bulevardul Tomis, zona TS1-TS2, teren în suprafaţă de 200 mp, având funcţiunea de spaţii comerciale, showroom, birouri şi locuinţe.

Numai că, deodată, afacerea n-a mai fost bună, terenul total nepotrivit, iar Edilservis a înregistrat de nouă ori aceeaşi acţiune împotriva Primăriei Constanţa, până ce dosarul a picat la completul potrivit.

Judecătorul a obligat municipalitatea la acordarea unui teren de 1137,75 mp situat în Constanţa, Lacul Siutghiol, zona Campus, „conform raportului de expertiză tehnică judiciară întocmit extrajudiciar de inginer Brumă Eugen, sau o altă suprafaţă de teren, în echivalent valoric, în sensul de mai sus, din patrimoniul pârâţilor". Între timp, în toate celelalte dosare, care fie doar ce s-au judecat, fie urmează să se judece, s-au depus cereri de renunţare la judecată. Edilservis obţinuse ceea ce dorise. Soluţia prin care s-a dat dreptate SC Edilservis SRL în detrimentul Municipiului Constanţa, al Consiliului Local Constanţa şi al Primarului municipiului Constanţa a fost pronunţată în dosarul nr. 18780/212/2010 al Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa de completul compus din preşedintele Dumitru Mircea Dinică. Conform hotărârii instanţei, Judecătoria Constanţa „obligă pârâţii să acorde reclamantei în schimbul terenului situat în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis, zona blocurilor TS1-TS2, în suprafaţă de 200,02 mp, în echivalent valoric, terenul situat în municipiul Constanţa, Lacul Siutghiol, zona Campus, în suprafaţă de 1137,75 mp, conform raportului de expertiză tehnică judiciară întocmit extrajudiciar de inginerul Brumă Eugen".

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Termoficare Constanța Anumiți consumatori, afectați de o avarie, vor putea beneficia din această seară de agent termic

20 Mar 2024 590

În atenția șoferilor Trafic restricționat pe strada Mihai Viteazu din municipiul Constanța, din cauza unor lucrări de asfaltare

20 Mar 2024 655

Anunț cu privire la întreruperea furnizării agentului termic și apei calde în municipiul Constanța. Iată unde

20 Mar 2024 462

Primăria Constanța Se lucrează la montarea băncilor și coșurilor de gunoi pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu, 1 Decembrie 1918, 1 Mai și șoseaua Mangaliei

01 Mar 2024 466

Autobuzele liniilor 14 și 5-40 întră din nou în alveola stației Dorobanți de pe bulevardul Mamaia

19 Feb 2024 482

Atenție șoferi! Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Casa de Cultură Constanța se montează stâlpișori pentru delimitarea benzii pentru autobuze (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 7031

Elefant Online SA cere să intre în insolvență! Firma deține celebrul magazin online elefant.ro

02 Feb 2024 1094

Fotoreportaj Se lucrează în zona Dacia, în municipiul Constanța (FOTO+VIDEO)

31 Jan 2024 971

Oficial de la Primăria Constanța! În ce stadiu sunt lucrările de modernizare a marilor bulevarde din municipiu

11 Jan 2024 704

Tânăr de 18 ani, beat, drogat și fără permis, implicat într-un accident la Timișoara! Incredibil ce alcoolemie avea șoferul

02 Jan 2024 629

SUA Protestatari au blocat traficul lângă Aeroportul din Los Angeles. Aceștia cer încetarea focului în Fâșia Gaza

16 Dec 2023 647

Jandarmii din Giurgiu oferă ajutor unui cetățean spaniol aflat în dificultate (VIDEO)

10 Dec 2023 728

Focuri de armă pe un bulevard din Bruxelles! Mai mulți răniți. Atacatorii au fugit! (VIDEO)

07 Dec 2023 876

Termoficare Constanța Se reia furnizarea apei calde și încălzirii la consumatorii afectați. Iată de când

23 Nov 2023 1052

Primăria Constanța Atenție, șoferi! Ultimul tronson al bulevardului 1 Decembrie 1918 va fi asfaltat începând de mâine.

21 Nov 2023 763