Deschidere editie

Misterul ministrului. Ce a vrut să spună Răzvan Cuc când a anunţat convocarea CA-ului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa

Ministrul Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, a fost prezent la Constanţa în data de 30 aprilie, când a venit pe litoral cu trenul. Pe lângă laudele cu privire la condiţiile din tren, ministrul a făcut o remarcă fără să dea însă prea multe explicaţii.
 
În cadrul vizitei la Constanţa, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că va convoca în cel mult o lună Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, pentru a fi revocat.
 
La ce se referea ministrul? Conform unor surse din cadrul CN APM, este vorba de procesele mai vechi cu Fondul Proprietatea, unde s-a concluzionat faptul că membrii din Consiliul de Administraţie au fost numiţi fără să se respecte procedura. Pentru a uşura punerea în executare a hotărârilor instanţei, ministrul va revoca actualul CA pentru a iniţia o nouă procedură conform legislaţiei în vigoare.
 
Actuala formulă a Consiliului de Administraţie este formată din Nicolae Dan Tivilichi, membru, Daniel Adrian Naftali, membru, Elena Petraşcu, preşedinte, membru, Gabriela Murgeanu, membru, Daniela Şerban, membru, Ghiorghe Batrîncă, membru, Mircea Burlacu, membru.
 

CA-ul CN APM, convocat deja de preşedinte

 
Reamintim că în luna mai era convocat CA-ul companiei. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA convoacă Adunarea Generală a Acţionarilor în data de 24.05.2019, ora 11.00, la sediul CN APM, din incinta Port Gară Maritimă. În cazul neîndeplinirii cvorumului necesar pentru prima convocare AGA, se reprogramează şedinţa în data de 27.05.2019, ora 11.00, la sediul CN APM.
 
Pe ordinea de zi sunt incluse următoarele puncte: aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al CN APM SA pentru anul 2019; prezentarea Raportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor nr. 2080/13.03.2019;  evaluare activitate administratori, luând în considerare nota nr. 10383/19.03.2019 de evaluare şi monitorizare a activităţii Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA;  revocare administratori, conform art. 30 alin. 8 gi 9 din OUG nr. 109/2011; dar şi numirea membrilor provizorii în Consiliul de Administraţie pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la 6 luni.
 
Lista cuprinzând informaţiile cu privire la numele şi localitatea de calificare profesională ale persoanelor propuse pentru funcţia de administrator se află la dispoziţia acţionarilor, putând fi consultate şi completate de aceştia.
 
De asemenea, pe ordinea de zi se mai află şi stabilirea remuneraţiei membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie;
aprobarea formei contractului de mandat care urmează a se semna cu administratorii provizorii; desemnarea persoanei/persoanelor care va/vor semna contractul de mandat cu administratorii provizorii în numele societăţii.
 
Citeşte şi:
 
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va convoca Consiliul de Administraţie al APC

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Răzvan Cuc, despre situația alunecărilor de teren din Cumpăna „Am cerut tot sprijinul administrativ ca lucrările să înceapă imediat” (galerie foto)

04 Aug 2019 1081

Ministrul Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, implicat într-un accident rutier

15 Jul 2019 996

Senatorul Mihu îi cere ministrului Transporturilor clarificări în legătură cu asigurarea serviciilor de radiocomunicaţii navale, după dizolvarea Radionav

13 Jun 2019 2086

„Dăm bani pentru demararea proiectelor și accelerăm lucrările”Ministrul Transporturilor a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al pasajului de la Drajna

23 May 2019 403

Câi kilometri de autostradă vor fi construți anul acesta în România. Ce a declarat ministrul Răzvan Cuc

16 May 2019 366

Ce le recomandă ministrul Transporturilor şoferilor companiilor de ridesharing care au fost amendaţi de Poliţia rutieră

16 May 2019 627

Ministrul Transporturilor și Directorul General al CNAIR au vizitat șantierul Variantei de Ocolire a orașului Babadag (galerie foto)

14 May 2019 382

Ministrul Răzvan Cuc a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Portului Tulcea

14 May 2019 653

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit cu trenul la Constanţa. A promis modernizarea liniei până la Mangalia (galerie foto)

01 May 2019 765

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va convoca Consiliul de Administraţie al APC

30 Apr 2019 705

Imagini de la eveniment Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a ajuns la Constanţa cu trenul (galerie foto)

30 Apr 2019 2117

Surse. Directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti a fost demis din funcție

25 Apr 2019 439

Situaţie disperată printre angajaţii RADIONAV. Deputatul Huţucă i-a scris ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc (document)

18 Apr 2019 1222

Ce spune ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc despre faptul că ar fi vizat într-un nou dosar penal al Parchetului General

11 Apr 2019 467

Drumul Expres Buzău-Brăila-Tulcea-Constanţa, pe lista de investiții a Ministerului Transporturilor. Ce a declarat ministrul Răzvan Cuc

11 Apr 2019 1228