Deschidere editie

Moment important pentru justiția din Dobrogea! Baroul Constanța se va înfrăți azi cu Baroul Hauts-de-Seine din Franța

Moment istoric pentru justiția din Dobrogea! Baroul Constanța, reprezentat de Cătălin Gabriel Filișan, decan în exercițiu, se va înfrăți azi cu Baroul Hauts-de-Seine (Paris, Franța), reprezentat de Vincent Maurel, decan în exercițiu. La evenimentul ce va avea loc la Paris sunt așteptați să participe și președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Linos-Alexandre Sicilianos, precum și ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.
 
Recunoscând necesitatea consolidării legăturilor de prietenie și de fraternitate între avocații celor două țări și barourile acestora, s-au convenit următoarele:
 
Baroul Avocaților din Constanța și cel din Hauts-de-Seine vor face schimb de informații cu privire la normele de drept, la practicile judiciare, la modificările esențiale de drept și de procedură care intervin în fiecare dintre cele două țări și care pot favoriza dezvoltarea activității baroului. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe accesul la drept și asistență juridică, dezvoltarea și modernizarea sectorului judiciar, dreptul profesional cu privire la competențe și/sau la responsabilitatea avocatului, la actualizarea drepturilor și a îndatoririlor sale, noțiunea de „perimetru al dreptului” și, prin urmare, de concurență cu alte profesii, dreptul afacerilor, dreptul fiscal și fiscalitatea întreprinderilor.
 
Ca urmare a înfrățirii, avocații celor două barouri vor putea să organizeze stagii sau reuniuni de actualizare sau de specializare, pentru un schimb eficient de informații asupra tuturor subiectelor care le vizează profesia. 
 
De asemenea, ei vor răspunde cererilor de informații practice care vin de la confrați, colaboratori sau stagiari înscriși în barourile lor respective.
 
Cele două barouri se angajează să faciliteze primirea tinerilor avocați în condițiile definite în fiecare reglementare națională, oferind candidaturilor tinerilor avocați ai barourilor semnatare publicitatea adecvată.
 
Convenția este încheiată pentru o durată de un an, iar aceasta se poate reînnoi tacit.

Evenimentul este cuprins în seria manifestărilor din cadrul Conferinței despre viitorul profesiei „Perspective franco-române“, care se desfășoară astăzi în capitala Franței. Conferința este organizată de Consiliul Naţional al Barourilor din Franţa, cu prilejul sezonului diplomatic Franța - România, și își propune să pună în discuție aspecte ce țin de provocările comune ale profesiei de avocat. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baroul Constanța s-a înfrățit azi cu Baroul Hauts-de-Seine din Franța (galerie foto)

08 Oct 2019 493

Interviu online cu Elena Draica, avocat în Baroul Constanţa Ai fost amendat de Poliţie şi vrei să conteşti procesul-verbal de contravenţie? Iată ce ai de făcut!

28 Sep 2019 2256

Doliu în Baroul Constanţa! A murit avocatul Aurel Glăvan

05 Sep 2019 1208

Evoluţia organizării profesiei de avocat în România Istoria pe scurt a decanilor Baroului Constanţa

23 May 2019 1580

Doliu în lumea avocaţilor din Constanţa

15 May 2019 1947

Cătălin Filişan ales decanul Baroului Constanţa. Pe cine a avut contracandidaţi. Ce şi-a propus să facă în această funcţie

01 Apr 2019 2613

Avocaţii constănţeni se alătură protestului din toată ţara (galerie foto)

11 Feb 2019 1251

Interviu online cu Liviu Cristescu, avocat în Baroul Constanţa „Calitatea de soţ/soţie nu conferă automat şi dreptul de acces la corespondenţa partenerului“

09 Feb 2019 2504

Adrian Avram, avocat în cadrul Baroului Constanţa, a fost condamnat. Înalta Curte a stabilit primul termen în apel

21 Jan 2019 967

Interviu online cu Radu Doicescu, avocat în Baroul Constanţa „Radiografia“ unui proces penal. Efectele camerei preliminare

06 Dec 2018 2813

Un cetăţean care pretindea că este avocat, achitat la Constanţa. Dosarul se rejudecă

04 Dec 2018 632

Exercitarea fără drept a unei profesii O avocată din Bucureşti, achitată la Constanţa

30 Jul 2018 831

Se cere anularea, în parte, a hotărârii privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru 2018 (document)

13 Jul 2018 1842

Un avocat din Constanţa va merge în închisoare

13 Feb 2018 3117

Trimis în judecată de DNA Un avocat din Baroul Constanţa, achitat şi condamnat

27 Nov 2017 3683