Moment important pentru justiția din Dobrogea! Baroul Constanța se va înfrăți azi cu Baroul Hauts-de-Seine din Franța

Moment istoric pentru justiția din Dobrogea! Baroul Constanța, reprezentat de Cătălin Gabriel Filișan, decan în exercițiu, se va înfrăți azi cu Baroul Hauts-de-Seine (Paris, Franța), reprezentat de Vincent Maurel, decan în exercițiu. La evenimentul ce va avea loc la Paris sunt așteptați să participe și președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Linos-Alexandre Sicilianos, precum și ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.
 
Recunoscând necesitatea consolidării legăturilor de prietenie și de fraternitate între avocații celor două țări și barourile acestora, s-au convenit următoarele:
 
Baroul Avocaților din Constanța și cel din Hauts-de-Seine vor face schimb de informații cu privire la normele de drept, la practicile judiciare, la modificările esențiale de drept și de procedură care intervin în fiecare dintre cele două țări și care pot favoriza dezvoltarea activității baroului. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe accesul la drept și asistență juridică, dezvoltarea și modernizarea sectorului judiciar, dreptul profesional cu privire la competențe și/sau la responsabilitatea avocatului, la actualizarea drepturilor și a îndatoririlor sale, noțiunea de „perimetru al dreptului” și, prin urmare, de concurență cu alte profesii, dreptul afacerilor, dreptul fiscal și fiscalitatea întreprinderilor.
 
Ca urmare a înfrățirii, avocații celor două barouri vor putea să organizeze stagii sau reuniuni de actualizare sau de specializare, pentru un schimb eficient de informații asupra tuturor subiectelor care le vizează profesia. 
 
De asemenea, ei vor răspunde cererilor de informații practice care vin de la confrați, colaboratori sau stagiari înscriși în barourile lor respective.
 
Cele două barouri se angajează să faciliteze primirea tinerilor avocați în condițiile definite în fiecare reglementare națională, oferind candidaturilor tinerilor avocați ai barourilor semnatare publicitatea adecvată.
 
Convenția este încheiată pentru o durată de un an, iar aceasta se poate reînnoi tacit.

Evenimentul este cuprins în seria manifestărilor din cadrul Conferinței despre viitorul profesiei „Perspective franco-române“, care se desfășoară astăzi în capitala Franței. Conferința este organizată de Consiliul Naţional al Barourilor din Franţa, cu prilejul sezonului diplomatic Franța - România, și își propune să pună în discuție aspecte ce țin de provocările comune ale profesiei de avocat. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 980

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 3091

VIDEO Iată când se va pronunța Judecătoria Mangalia în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției!

13 Feb 2024 853

Crimă într-un hotel din Mangalia Avocatul Cristian Ion – „Loredana regretă enorm!“ (VIDEO)

30 Oct 2023 1774

Cazul fostului avocat Vlad Alexandru Bodnariuk, din Baroul Constanța, amânat pentru luna august!

27 Jul 2023 1573

LIVE TEXT Proiectul național FAST (Fii Avocat în Școala Ta!), lansat la Constanța (GALERIE FOTO)

31 Oct 2022 1961

Oficial, de la IGPR Iată când va fi activ la Constanța Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică!

08 Oct 2022 1938

Premieră în școlile și liceele din județul Constanța! Avocatul Cătălin Filișan, decanul baroului, face precizări importante

21 Mar 2022 16370

S-a terminat procesul dintre Adela Stoian, de la Primăria Constanța, și Agenția Națională de Integritate. Când se va pronunța instanța

13 Dec 2021 2995

Avocatul Sorin Calaigii, la judecată cu Baroul Constanța!

09 Nov 2021 3522

Adela Stoian, de la Direcția Urbanism a Primăriei Constanța, la judecată cu ANI! Dosarul, la Curtea de Apel (document)

03 Nov 2021 1895

Ghiulfer Aisun Ismail, din Baroul Constanța, a asigurat masa pentru aproximativ 150 de copii din Siria și din Madagascar (video)

24 Aug 2021 7816

O avocată a sustras un dosar de la Arhiva Civilă a Judecătoriei Constanța. Decizie finală

27 Jul 2021 2431

Momente importante azi în Baroul Constanța! Decanul Cătălin Filișan va decerna Premiul „Avocat Ion C. Theodorescu-Valahu“

22 Jun 2021 2785

ZIUA-n amiaza mare Avocatul Cătălin Filișan- „Am în spate o echipă de eroi”

18 Jun 2021 5084