„Murim pentru că suntem doborâţi de a noastră tehnică“ Revolta poliţiştilor în mediul online după moartea lui Ioan Hriscu, în accidentul de la Vama Veche!

Pe drumul către cimitir, Hriscu a fost condus în sunetul sirenelor maşinilor de la IPJ Vaslui. Poliţistul a fost înmormântat cu onoruri militare
 
Agentul-şef principal Ioan Hriscu, cel pe care prietenii îl strigau „Padre“, mort în noaptea de miercuri spre joi, pe raza localităţii Vama Veche, judeţul Constanţa, a fost înmormântat, ieri, în Cimitirul Eternitatea din Vaslui. Azi, poliţistului îi expira detaşarea şi urma să se întoarcă acasă. Corpul neînsufleţit a fost depus chiar la capela bisericii unde slujea tatăl său.
 
În continuare, procurorii au deschis un dosar penal în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor care au dus la producerea tragediei.
 
Conform anchetatorilor, „la data de 27.07.2017, ora 00.00, agentul-şef adjunct de poliţie Hriscu Ioan Colinel, din cadrul IPJ Vaslui, detaşat pe litoral, aflat în timpul serviciului, a condus o autospecială a MAI, pe un drum secundar dinspre plaja 2 Mai către DN 39 şi, ajungând la intersecţie cu DN 39, a pătruns pe drumul naţional, efectuând viraj la stânga către Vama Veche, moment în care a fost acroşat în partea din stânga-spate, de un alt autoturism înmatriculat în Constanţa, condus de N. Răzvan Florin, de 22 de ani, pe DN 39, dinspre 2 Mai către Vama Veche“.
 
„Echipajul MAI era compus dintr-un poliţist de ordine publică detaşat din cadrul IPJ Vaslui pe litoral şi un jandarm din cadrul GMJ Constanţa. În urma impactului, cele două autoturisme au fost proiectate în afara părţii carosabile, către dreapta. Urmare a accidentului, poliţistul a fost vătămat grav, fiind în stop cardio-respirator, iar din nefericire, ulterior, a decedat, după manevrele de resuscitare efectuate de către personalul medical sosit la intervenţie.
 
De asemenea, din accidentul rutier au rezultat vătămarea corporală uşoară a colegului jandarm din cadrul GMJ Constanţa, pasager pe locul din dreapta-faţă în auto MAI, şi vătămarea corporală uşoară a lui N. Răzvan Florin, şoferul celuilalt autoturism, şi a pasagerei din dreapta-faţă, V. Larisa Adelina, de 21 de ani, din acelaşi automobil. Poliţistul detaşat pe litoral din cadrul IPJ Vaslui intrase în serviciu la ora 20.00, avea 53 de ani, era căsătorit şi avea copii. Menţionăm că poliţistul efectua ture de 12/24, avea fişa de protecţie a muncii semnată la zi, la Poliţia Mangalia“, conform anchetatorilor.
 
Accidentul a stârnit valuri de revoltă printre poliţişti, care deplâng moartea agentului-şef principal Ioan Hriscu şi care cred că tragedia putea fi evitată dacă dotările celor care sunt în slujba cetăţenilor ar fi fost mai bune.
 
Mihail D. a spune: „Am participat la misiune în 2016. Aveam fix zona aia de patrulare. Anul ăsta am refuzat din motive personale. Din experienţa anului trecut, vă pot spune că între Vama Veche şi 2 Mai e plin de şoferi «lemn», iar cei doi kilometri dintre cele două staţiuni reprezintă o adevărată pistă de curse pentru toţi idioţii cu conservă. Am avut parte de un accident «live» (un puştan treaz şi un pieton localnic beat criţă). Asta este efectul «evoluţiei» staţiunilor respective. În câţiva ani, Vama a ajuns să fie populată de prea mulţi snobi fumaţi şi prea multe javre afumate“.
 

Sadoveanu: „Păcat de sufletul lui şi de familie. Dumnezeu să-l ierte şi să se roage pentru pacea şi liniştea omenirii!“
 
Gabriel: „Sicrie pe roţi. Dumnezeu să-l odihnească!“

 
Paul: „Maşini vechi şi depăşite cu care cei care sunt în sistemul de apărare al ţării ăsteia îşi execută misiunile! Din păcate, peste tot se întâmplă asta şi noi încă acceptăm! Oare până când? Condoleanţe familiei! Trist“.
 
Nicoleta: „Condoleanţe şi putere familiei! Odihnă veşnică, cu iertare de păcate!“
 
Marian: „Dumnezeu să-l odihnească în pace pe colegul nostru şi însănătoşire grabnică colegului jandarm. Cât despre aceste poze (n.r. imagini de la faţa locului), ar trebui să ajungă să le vadă şi cei ce conduc ţara aceasta, care tot se bat cu pumnul în piept că Poliţia este dotată bine. Pleci întreg în misiune şi te întorci între patru scânduri“.
 
Andrei: „Contează cine e vinovat, contează măsurile de siguranţă şi protecţia muncii, contează expertiza tehnică a vehiculului pe care să o ceară familia la un expert privat, vechimea ITP ului, şi daca iese totul OK, să răspundă de ce în vehicul de 50.000 de euro mori mai uşor decât în acelaşi vehicul de pe piaţă şi s-ar putea să fie mai mulţi inculpaţi în viaţă. Cum (…) Loganul de poliţie rugineşte cad scaune, piese etc. şi acelaşi model, acelaşi an, dar cumpărat de particular, merge brici?“
 
Andrei: „Mor mai mulţi poliţişti în România decât soldaţi în Afganistan“.
 
Lucian: „Respect! Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanţe familiei! Însănătoşire grabnică jandarmului!“
 
Mihaela: „Bine că cei care stau la birouri şi nu fac nimic au Loganuri noi, că deh... le trebuie maşini noi, cu aer condiţionat şi airbaguri, pentru a plimba hârtii de colo acolo, iar cei care fac patrulă şi urmăresc hoţii şi îşi riscă viaţa au Loganuri mai vechi de 15 ani. Condoleanţe familiilor care au pierdut oameni dragi din cauza sistemului!“
 
Ştefan: „Am mai văzut Logan distrus, dar ca ăsta nu. Dumnezeu să îl odihnească în pace!“
 
Lucian: „Of, Padre, ai murit făcând ceea ce ai iubit mereu!“
 
Tomita: „După cum vedeţi în poze, un Logan putred şi plin de rugină, nici măcar banchete nu avea, dacă acel Logan ar fi corespuns tehnic, sigur ambii colegi ar fi fost în viaţă, păcat că sunt omorâţi poliţişti de către anumite persoane certate cu legea, dar mai mare păcat este că aceştia mor întrucât folosesc în serviciu maşini putrede care nu pot duce decât la aşa ceva“.
 
Nicu: „Condoleanţe familiei! Asta este dotarea pe care o avem cu grad de siguranţă zero. Aceste autospeciale au o vechime de peste 10 - 12 ani nu putem avea nicio pretenţie la ele, doar ca te poţi deplasa din punctul A în punctul B şi atât!“
 
Mihăiţă: „Electricianul ştie pe ce pune mâna, dar poliţistul nu ştie cu cine se întâlneşte pe stradă. Ştii câţi foşti puşcăriaşi vor să omoare un poliţist ca sa se întoarcă la puşcărie, pentru că acolo au tot ce le este necesar: mâncare, un pat, căldură etc.? Ei mănâncă regulat de trei ori pe zi. Mâncarea lor e mai bună de cel puţin zece ori decât cea de la spitale. Ştiu ce vorbesc, nu aberez“.
 
Andra: „Din păcate, tehnica este duşmanul nostru. Din păcate, murim nu pentru a salva o viaţă. O viaţă pe care am jurat să o apărăm, murim pentru că suntem doborâţi de a noastră tehnică, de armamentul propriu care declanşează când nu trebuie, murim pentru că aşa vor ai noştri guvernanţi. Murim tineri, murim din cauze provocate în mod voit de sistem. (…) Şi cu toate astea, forţele de ordine (părerea mea) îşi fac treaba... dar pe nimeni nu interesează decât în momentul când sunt la ananghie şi au nevoie de noi. Atunci constată şi ei, din păcate, că nu avem tehnică, că nu avem echipament, că existăm, dar, din păcate, doar pentru scurt timp! Condoleanţe familiei îndurerate!“
 
Citeşte şi 
 
Cu onoruri militare în sunet de sirene
Poliţistul mort în accident la Vama Veche va fi înmormântat astăzi. Cum s-a întâmplat şi de ce i se spunea Padre

 
Detalii neştiute din viaţa poliţistului decedat ieri, în accident, la Vama Veche. I se spunea Padre. Un amănunt care, poate, i-a adus moartea
 
Chestorul Bogdan Despescu Șeful Poliţiei Române, control "fulger" la Constanţa
 
Tragedie aproape de Vama Veche Cum a avut loc accidentul rutier în care a murit poliţistul Hriscu Ioan Colinel
 
Cine este poliţistul care a murit aseară în accidentul de la Vama Veche. Ce spun poliţiştii
 
UPDATE2 Grav accident rutier aproape de Vama Veche. Implicate o maşină de poliţie şi un Volkswagen Golf. Poliţistul decedat. Un jandarm este la spital. Total 3 victime (foto+video)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu onoruri militare în sunet de sirene Polițistul mort în accident la Vama Veche va fi înmormântat astăzi. Cum s-a întâmplat și de ce i se spunea Padre

30 Jul 2017 3894

Detalii neștiute din viața polițistului decedat ieri, în accident, la Vama Veche. I se spunea Padre. Un amănunt care, poate, i-a adus moartea

28 Jul 2017 11851

Care este starea jandarmului implicat în accidentul de azi-noapte de la Vama Veche

27 Jul 2017 2460

Tragedie aproape de Vama Veche Cum a avut loc accidentul rutier în care a murit poliţistul Hriscu Ioan Colinel

27 Jul 2017 5253

Cine este polițistul care a murit aseară în accidentul de la Vama Veche. Ce spun polițiștii

27 Jul 2017 7544