Nemulţumirile au fost redirecţionate către alt site. Care sunt problemele Primăria Constanţa a închis pagina de sesizări şi reclamaţii

Primăria Constanţa anunţa, pe 12.05.2017, că a închis pagina de Facebook a municipalităţii destinată sesizărilor şi reclamaţiilor. De atunci, pagina Primăriei de pe reţeaua de socializare s-a limitat la publicarea de informaţii de interes public, iar sesizările şi reclamaţiile nu mai pot fi înregistrate decât pe site-ul municipalităţii - www.primaria-constanta.ro, accesând serviciul „Trimite sesizări on-line“. Totodată, rezolvarea acestora poate fi urmărită accesând serviciul „Află unde este cererea ta“.
 
Mulţi dintre constănţeni au refuzat să urmeze indicaţiile şi să se piardă prin hăţişurile paginii de internet a Primăriei şi au preferat să-şi redirecţioneze nemulţumirile şi reclamaţiile pe platforma online Domnuleprimar.ro, care concentrează sesizări de la cetăţeni din toată ţara, dar şi răspunsuri de la unii edili.
 
Iată câteva dintre cele mai noi reclamaţii care vizează administraţia locală: „În părculeţul de pe strada Soveja colţ cu Haşdeu şi în tot cartierul, pe spaţiile verzi este plin de purici. Nu putem să scoatem copiii afară, iar noi, când ducem gunoiul, venim plini de purici pe picioare şi haine. Vă rog să stropiţi cu soluţii!“, scrie Laura P.
 
„Buna ziua, d-le primar! Locuiesc în Constanţa, pe bulevardul Tomis, şi vreau să vă sesizez faptul că, în ciuda faptului că spaţiile de parcare pentru autoturisme sunt insuficiente, există şi maşini abandonate, care limitează spaţiul de trecere şi împiedică şi întreţinerea spaţiului verde al grădinii blocului. Vă rog să ne sprijiniţi şi să găsiţi o soluţie pentru această problemă! Aşteptăm rezoluţia“, semnează şi Aniela L., din Constanţa.
 
Mircea M. reclamă accesul autovehiculelor de 2-3 tone pe spaţiul de promenadă din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor cu ocazia aşa-ziselor târguri de producători. „Nu este păcat de distrugerea mozaicului veneţian, care este degradat în mare măsură? Doresc, cu această ocazie, să vă solicit (şi sunt de acord cu mine şi alţi locatari din zonă, şi persoane care frecventează acest parc) să dispuneţi dezafectarea acestor construcţii, bănuiesc ilegale, şi obligarea acestora să refacă spaţiul verde. De asemenea solicit interzicerea accesului tuturor autovehiculelor pe spaţiul de promenadă din jurul Casei de Cultura, cu excepţia zonelor amenajate pentru parcare“.
 
Un locuitor al cartierului CET, Constantin P., cere municipalităţii să autorizeze funcţionarea în zonă a unei librării. „Buna ziua! Putem avea în cartierul CET o librărie? Avem: bodegi, farmacii, alimentară, case de pariuri, dar pentru o librărie nu se poate găsi un spaţiu?“
 
„Locuiesc în zona Km 4 de ceva timp, o zonă destul de liniştită, în principiu, dar este foarte deranjant faptul că pe un terenul viran, situat de la Billa şi până la intrare în Poarta 6, pe malul portului, vegetaţia este neamenajată de primăvara până toamna. Întrebare: se poate ca cineva care se ocupa de igienizarea acestui oraş să facă puţină ordine şi în această zonă? Suntem plătitori de impozite şi noi, cei de aici, nu doar cei din Tomis II sau Casa de Cultură“, îi scrie primarului Mariana Violeta E.
 
O constănţeancă ce nu locuieşte în România reclamă primarului o situaţie des întâlnită în mai multe asociaţii de proprietari din oraş. „Din păcate, avem o mare problemă. Nu trăiesc în România. Am venit în vacanţă şi mi-am găsit familia în tensiune. Ce s-a întâmplat?
Administratorul şi preşedintele de asociaţie nu fac şedinţe, au epuizat banii din fondul comun (avem antene pe bloc). Am fost sa vorbesc cu dna administrator, cerându-i sa pot vedea:

facturi, contacte, extras de cont, contracte de muncă. Aceasta mi-a râs în faţă şi mi-a întors spatele si a plecat. 80% dintre proprietari au cumpărat apartamentele când a fost construit blocul (acum 40 de ani) şi, din păcate, sunt aproape toţi bătrâni şi bolnavi. Am vizitat şi alţi proprietari, pentru a avea mai multe informaţii. Am aflat că dna administrator se ceartă cu toată lumea, dar nimeni nu are curajul să o înlăture, pentru că ameninţă fără frică. Mulţi mi-au spus să mă retrag, pentru că are prieteni periculoşi şi este susţinută. Ultima şedinţă s-a făcut acum aproape un an de zile. Întrebarea este: cum putem noi, cei care trăim în afara ţării, să ne protejăm părinţii?“
 
Menţionăm că, potrivit portalului, sesizările constănţenilor nu au primit răspunsuri din partea primarului Constanţei, Decebal Făgădău. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ANPC Lukoil Ciolpani, sancționată cu amendă aspră și oprirea temporară. Ce nereguli s-au depistat

17 Nov 2023 1037

Poliția Română - Peste 2.300 de sesizări venite din partea cetățenilor

11 Oct 2023 451

Poliția Română Peste 8.600 de sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore

07 Oct 2023 668

IGSU Peste o mie de situații de urgență gestionate de pompieri în ultimele 24 de ore

22 Sep 2023 688

IGSU Ultimele 24 de ore s-au dovedit a fi solicitante pentru pompierii salvatori din întreaga țară.

19 Sep 2023 668

Controale la Constanța UPDATE. CJPC a controlat o unitate de catering din municipiu, în baza unei sesizări (FOTO)

26 Jul 2023 1292

Administrația locală din Mihail Kogălniceanu organizează o dezbatere publică pe marginea modului în care este asigurat transportul public pe ruta Mihail Kogălniceanu-Constanța

08 May 2023 1115

Poliția Română 764 de permise de conducere, reținute în ultimele 24 de ore. Cele mai multe, pentru viteză excesivă

09 Apr 2023 1073

ANPC Mai multe nereguli constatate la Starbucks din București Mall. În ce condiții erau preparate produsele (GALERIE FOTO)

23 Mar 2023 1637

Poliția Română În ultimele 24 de ore au fost reținute 840 de permise de conducere, dintre care 336 pentru viteză

19 Mar 2023 1046

Pompierii intervin la Banca Naţională a României! Personalul a fost evacuat. Ce se întâmplă acolo

14 Mar 2023 1346

IGPR Polițiștii au reținut în ultimele 24 de ore 547 de permise de conducere, dintre care 64 pentru alcool

09 Mar 2023 834

Poliția Română În ultimele 24 de ore au fost reținute 561 de permise de conducere, dintre care 33 pentru alcool

01 Mar 2023 1049

Poliția Română Aproximativ 10.000 de amenzi, aplicate în ultimele 24 de ore de polițiști

25 Feb 2023 1082

Gândaci și produse expirate la un restaurant din Constanța!

18 Nov 2022 5288