Deschidere editie

Nemulţumit că a fost legitimat Şeful CJC, atac la judecătorii Iulia Suciu şi Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa (rechizitorii)„Nu poţi să mă legitimezi după un an şi jumătate, după ce mi-ai dat atâtea mandate de arestare. Eu sunt o persoană publică, cunoscută. Eu sunt preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa“.

Felicia Tăicuţu, fostul director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, vrea să fie despăgubită de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele CJC. Ieri, în faţa judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, Tăicuţu a declarat că solicită de la preşedintele CJC 5.000 de lei cu titlu de daune materiale şi 100.000 de euro - daune morale. Pretenţiile au fost solicitate în dosarul în care Constantinescu a fost deferit Justiţiei alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui CJC şi producător general al TVR, şi de Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC.
 
La începutul şedinţei de judecată, Iulia Cezara Suciu le-a cerut inculpaţilor actele de identitate, moment în care Nicuşor Daniel Constantinescu a întrebat, retoric: „Ce, nu mă cunoaşteţi? Sau cum?“

Dosarul a fost amânat pentru data de 2 decembrie.

La finalul şedinţei, în faţa Palatului de Justiţie, după ce a criticat procedura de legitimare, Nicuşor Daniel Constantinescu a atacat doi judecători din Tribunalul Constanţa: Iulia Cezara Suciu şi Lucian Lică.
 
„Vreau să subliniez faptul că azi, doamna judecător Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, mi-a cerut buletinul de identitate. Mi-a cerut cartea de identitate, chiar dacă judecă şi dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa (n.r. un alt dosar al şefului CJC) de peste un an. Dânsa (n.r. Iulia Cezara Suciu) mi-a dat atâtea mandate de arestare! Tot dânsa mă judecă şi în acest dosar. (…) Nu poţi să mă legitimezi după un an şi jumătate, după ce mi-ai dat atâtea mandate de arestare. Eu sunt o persoană publică, cunoscută! Eu sunt preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa! Indiferent de ce circumstanţe procedurale invoci. Dacă ar fi să respectăm procedura, domnia sa nu avea ce căuta în acest dosar. (…) Este absurd ce se întâmplă în România. (…) Iulia Cezara Suciu s-a antepronunţat de 15 ori în toate dosarele care mă privesc. Doar dânsa este în aceste dosare, la nivelul Tribunalului Constanţa“, a mai declarat şeful CJC.
 
Nicuşor Constantinescu nu s-a oprit aici! Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a spus că Iulia Cezara Suciu „mai are un prieten“, pe „domnul Lucian Lică“, cel care l-a „arestat abuziv în februarie“.
 
„Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Constanţa. Artistul (n.r. referire la pasiunea judecătorului, respectiv muzica)! Dânsul m-a arestat pe incompatibilitate şi pe relaţii comerciale cu domnul Mazăre Radu Ştefan. Iată că, recent, Curtea Constituţională, prin anularea celor două texte şi declararea lor ca neconstituţionale, confirmă abuzul pe care l-au făcut atât domnul procuror Bodean (n.r. Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa), cât şi domnul judecător Lucian Lică şi toţi judecătorii care au dat curs acestor abuzuri. Vorbim de abuzuri grave ale democraţiei. Nu neapărat împotriva lui Nicuşor Constantinescu. Sunt abuzuri împotriva autorităţilor locale. Împotriva reprezentanţilor aleşi democratic de către cetăţenii judeţului Constanţa, prin vot. Sunt abuzuri grave, uriaşe. Nu este vorba de persoana mea ori de ceea ce mi s-a întâmplat mie sau de ce se va întâmpla. Eu asta încerc să explic“, a mai spus preşedintele CJC.
 
„Dacă doamna judecător spune că dacă mă duc la serviciu, adică preşedinte la Consiliu Judeţean, iniţiez noi proiecte de hotărâre în interesul judeţului, pot face noi infracţiuni. Nu poţi face infracţiuni când votezi. Votul nu este supus controlului penal. Asta nu înţelege lumea. Dacă s-a ajuns aici este foarte grav şi foarte rău pentru democraţie, în 2015, la 25 de ani de la Revoluţie. (…) Trebuie să salvăm democraţia, nu pe Nicuşor Constantinescu sau pe Radu Mazăre, ci democraţia. (…) Procurorii sunt numiţi politic, după cum ştiţi. (…) Dacă m-a legitimat pe mine azi Iulia Cezara Suciu însemnă că i-a legitimat pe toţi cetăţenii judeţului Constanţa care m-au votat, adică ăia câteva sute de mii. Aici este problema, de fapt“, a conchis Nicuşor Constantinescu.
                  
De menţionat că în cauză au mai fost trimişi în judecată Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, Fundaţia Fantasio, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, şi Fundaţia Culturală Thalia, suspectată de complicitate la evaziune fiscală
 
Constantinescu este judecat în această cauză sub control judiciar, el neavând voie, printre altele, să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Săptămâna viitoare, Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, trebuie să se pronunţe în dosarul în care şeful CJC este acuzat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.
 

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

Rechizitoriu - Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziţionat (document)

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicuşor Constantinescu, avertisment în penitenciar. Ce a făcut fostul şef al CJC

17 Oct 2018 813

Dosarul care a zguduit Consiliul Judeţean Constanţa, redeschis azi

12 Oct 2018 1304

Nicuşor Constantinescu, executat silit! A fost somat, atât în penitenciar, cât şi la domiciliu, să restituie un prejudiciu Consiliului Judeţean Constanţa. A refuzat (document)

10 Oct 2018 6563

Fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu a dat în judecată Penitenciarul Poarta Albă

28 Sep 2018 602

Peste 70 de ani de închisoare pentru mai mulți directori din Consiliul Județean și afaceriști din Constanța. Dosarul, redeschis azi

17 Sep 2018 963

Ultimul dosar al lui Nicușor Daniel Constantinescu, azi în atenția judecătorilor

12 Sep 2018 919

Judecător nou pentru Nicuşor Constantinescu!

08 Sep 2018 1243

Unul dintre cei mai cunoscuţi judecători din Constanţa iese la pensie. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul

30 Aug 2018 769

Legături cu dosarul în care Nicuşor Constantinescu a luat cu executare Cine are ultimul cuvânt în dosarul în care Sorin Strutinsky a luat 7,4 ani de închisoare

30 Aug 2018 1828

La cine au ajuns banii şi cum au fost cheltuiţi Nicuşor Constantinescu, obligat să achite CJC o sumă uriaşă. Decizia nu este definitivă!

28 Aug 2018 1961

Nicuşor Constantinescu, o nouă cerere de revizuire

22 Aug 2018 511

Începe judecata în ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu. Ce a decis Antoneta Ardeleanu, din Tribunalul Constanţa

13 Aug 2018 1482

Şedinţă secretă la Tribunalul Constanţa. Vizat, unul dintre dosarele lui Nicușor Constantinescu, fost președinte al CJC

01 Aug 2018 547

UPDATE. Fostul preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu ar fi ajuns pe patul de spital

27 Jul 2018 3030

Ginerele fostului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu, Vlad Edward Flavius Ţîru, asociat într-o firmă nouă

04 Jul 2018 1948

S-a revocat controlul judiciar luat faţă de Nicuşor Constantinescu. Iată în ce dosar!

23 Jun 2018 1048

Cine va judeca ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu

20 Jun 2018 576

DNA, oficial despre ultimul dosar al lui Nicușor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al CJC

08 Jun 2018 916

DNA, prima reacţie oficială Val de nemulţumiri după condamnarea din dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio

22 May 2018 1688

Un nou dosar! DNA Constanţa l-a trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean

17 May 2018 1499

După opt achitări Nicuşor Constantinescu, fostul şef al CJC, a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare

05 May 2018 4400

Nicuşor Constantinescu, fostul şef al CJC, a fost condamnat azi la opt ani de închisoare cu executare

04 May 2018 18292

Mazăre, Constantinescu, Strutinsky și Cârciog, asociați în Xenoti SRL, chemați la ședință. Care este ordinea de zi

04 May 2018 1070

Revizuirea dosarului CMZ, respinsă. Mai mulţi judecători au formulat cereri de abţinere

27 Apr 2018 1015

Nicușor Constantinescu la judecată cu Consiliul Județean Constanța. Ce au dispus magistrații de la Tribunalul Constanța

13 Apr 2018 1233

Five-Holding SA, Mihai Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, acţionari în Sigma Trading SA, convocaţi în şedinţă

06 Apr 2018 2386

Cine va judeca cererea lui Nicuşor Constantinescu privind revizuirea dosarului CMZ

31 Mar 2018 908

Ce spune legea despre achitarea definitivă a lui Nicuşor Constantinescu

26 Mar 2018 2043

Avem decizia oficială! Nicuşor Constantinescu, achitat în dosarul în care a fost condamnat iniţial la şase ani de închisoare

23 Mar 2018 5347

Elicopter prăbuşit în lacul Siutghiol. Ce au decis judecătorii de la Tribunalul Constanţa

08 Mar 2018 957

Hotărâre definitivă Nicuşor Constantinescu, obligat să achite Consiliului Judeţean peste 400.000 de lei

05 Mar 2018 1625

Editorial Să-i dăm Nicuşorului (Constantinescu) ce-i al Nicuşorului!

03 Mar 2018 2960

Pronunţarea într-unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu, stabilită pentru luna viitoare

25 Feb 2018 808

Curtea Supremă a luat o nouă decizie în dosarul în care mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi

13 Feb 2018 1507

Cadastrarea judeţului Constanţa, în colimatorul procurorilor Anticorupţie. Cine a ajuns la judecată. Unde este dosarul

12 Feb 2018 1532

Insolvenţa Xenoti SRL, amânată pentru luna mai. Firma este controlată de Mazăre, Strutinsky, Constantinescu şi Cârciog

30 Jan 2018 1230

Hotărâre definitivă de la Înalta Curte. Este vizat un important dosar din Constanţa

30 Jan 2018 1031

Dosarul care a cutremurat CJC şi mediul de afaceri din Constanţa, redeschis

26 Jan 2018 2081

Un nou termen în dosarul fundațiilor ”Thalia” și ”Fantasio”

19 Jan 2018 635

Consiliul Judeţean Constanţa, o nouă victorie împotriva lui Nicuşor Daniel Constantinescu

18 Jan 2018 1697

Cazul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol. Ce au decis judecătorii

12 Jan 2018 1535

Veste proastă pentru Nicuşor Constantinescu! Consiliul Judeţean Constanţa l-a chemat la judecată în alte cinci dosare

10 Jan 2018 2651

Dosarul Fundaţiilor „Thalia“ şi „Fantasio“, amânat

14 Dec 2017 654

Peste 70 de ani de închisoare pentru mai mulţi directori din Consiliul Judeţean şi afacerişti din Constanţa. Dosarul, amânat pentru 2018

13 Dec 2017 4701

Cererea lui Nicuşor Constantinescu de revizuire a dosarului CMZ a fost respinsă

09 Dec 2017 1045

Decizie la Tribunalul Constanța în cazul cererii de revizuire a dosarului în care Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare

08 Dec 2017 970

Cadastrarea judeţului Constanţa, la mâna judecătorilor. Ultima decizie a magistraţilor

08 Dec 2017 1093

Judecătorii redeschid azi dosarul „Geotop“, privind cadastrarea judeţului Constanţa

05 Dec 2017 1033

Afacerişti din Constanţa şi directori din CJC, condamnaţi în primă instanţă la peste 70 de ani de închisoare. Înalta Curte a amânat cauza

14 Nov 2017 3065

Dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, amânat

09 Nov 2017 765