Notificări în scările de bloc Primăria Constanța, anunț important despre parcările de reședință!


 
  • După 1 ianuarie 2022, „se vor onora cererile înregistrate în sistem până în acel moment în ordinea primirii lor, în general cei care dețin locurile deja și-au înregistrat și ei cereri“.
  • Până la acest moment, s-au soluționat deja o parte dintre cererile înregistrate, fiind repartizate o parte dintre locurile de parcare disponibile din oraș.
  • Între timp, pe scările blocurilor au început să fie afișate informații cu privire la modalitatea de semnalizare corectă a parcărilor de reședință.
  • În paralel cu aceste demersuri de informare ale primăriei, la Tribunalul Constanța s-au fixat datele primelor înfățișări în procesele în care s-a solicitat anularea Regulamentului parcărilor din oraș.
 
Informații importante despre locurile de parcare de reședință din Constanța!
 
Primăria Municipiului Constanța a repartizat deja o parte dintre locurile de parcare disponibile din oraș, în baza cererilor existente! De la 1 ianuarie 2022 urmează soluționarea cererilor privind locurile de parcare închiriate de peste cinci ani, acestea urmând să fie soluționate în ordinea înregistrării!
 
Informația a fost furnizată reporterilor de la ZIUA de Constanța de către reprezentanții Biroului de Presă al instituției, care au precizat,totodată, că, la acest moment, sunt trei persoane care gestionează solicitările pentru întreg orașul.
 
Foarte important, reprezentanții primăriei au precizat, totodată, că, după 1 ianuarie 2022, „se vor onora cererile înregistrate în sistem până în acel moment în ordinea primirii lor, în general cei care dețin locurile deja și-au înregistrat și ei cereri“.
 
Între timp, pe scările blocurilor au început să fie afișate informații cu privire la modalitatea de semnalizare corectă a parcărilor de reședință.
 
Se arată în documentul transmis de Primăria Constanța că „prin prezenta, notificăm persoanele titulare ale autorizațiilor de rezervare loc parcare (în parcările de reședință), să respecte prevederile HCL 123/2021 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța“.

Obligație de a desființa dispozitivele care blochează accesul
 

„În acest sens, reamintim obligația de a desființa dispozitivele care blochează accesul către aceste locuri de parcare (piloni rabatabili) și semnalizarea locurilor de parcare în conformitate cu prevederile HCL 123/2021, cu dispozitive montate la intrarea  pe locul de parcare / la bordură“, se mai precizează în înștiințare.
 
 „Locurile de parcare vor fi semnalizate suplimentar cu dispozitive cu următoarele caracteristici: confecționată din tablă neagră de 2 MM, vopsită cu grund și vopsea galbenă, inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră, cu caractere de 3CM, iar sintagma de rezervat va fi boldată. Sub nr. autorizației se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 CM)“, conform anunțului.

 
Nu în ultimul rând, se mai arată că „plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens pe cheltuiala solicitantului / beneficiarului. Vor fi montate la intrarea pe locul de parcare / la bordură“.
 
Când încep procesele pentru anularea regulamentului
 
În paralel cu aceste demersuri de informare ale primăriei, la Tribunalul Constanța s-au fixat datele primelor înfățișări în procesele în care s-a solicitat anularea Regulamentului parcărilor din oraș.
 
Astfel, în dosarul 7099/118/2021, în care s-a solicitat anularea HCL 123/2021 de către Organizația Patronală Mamaia Constanța, primul termen se va desfășura la data de 6 decembrie 2021, de la ora 12.00.
 
Potrivit informațiilor oficiale, cazul se află în atenția completului CA7 al Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Loredana Motoc.
 
Totodată, în dosarul 6849/118/2021, în care s-a solicitat anularea parțială a HCL Constanța nr. 123/2021, s-a fixat prim termen de judecată la data de 13 decembrie 2021, de la ora 8.30.
 
Acest dosar este în atenția completului CA9 al Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc Dan, președintele secției.
 
Indiferent care vor fi deciziile Tribunalului Constanța în cele două procese, hotărârile vor putea fi atacate la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 Exclusiv!
Noul Regulament al parcărilor din municipiul Constanța, atacat la Tribunal! (document)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?

14 May 2022 8025

ZIUA LIVE De ce trebuie eliberată din funcţie, secretarul municipiului Constanța, Mirabela Călin?

11 May 2022 1017

S-a cerut anularea Regulamentului parcărilor din Constanța! Modificări în proces

10 May 2022 1028

Editorial Parcare gratuită în Mamaia?!

09 May 2022 1714

Taxarea începe de la ora 0.00! Atenție, șoferi! Este ultima zi în care nu se plătește parcarea în Mamaia. Explicații oficiale (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

30 Apr 2022 6520

S-a respins o cerere de anulare a Regulamentului parcărilor din Constanța! Câte șanse mai sunt pentru anulare

29 Apr 2022 1321

Ultima oră! Tribunalul Constanța tocmai s-a pronunțat în legătură cu Regulamentul parcărilor din oraș! (MINUTA)

28 Apr 2022 16557

Constanța. Parcarea din zona Plajei Modern este reamenajată (GALERIE FOTO)

12 Apr 2022 1297

Ultima oră Regulamentul parcărilor din Constanța! Ce a făcut azi Tribunalul Constanța

12 Apr 2022 6621

Atenție, șoferi! Regulamentul parcărilor din Constanța ar putea fi anulat azi!

12 Apr 2022 8010

Constanța. Primăria montează 45 de parcometre în municipiu, alternativă la plata parcării prin SMS

01 Apr 2022 1029

Atenție, șoferi! Regulamentul parcărilor din Constanța ar putea fi anulat chiar la un an de la adoptare. Judecătorii au stabilit data pronunțării

29 Mar 2022 10612

Locuri noi de parcare amenajate în municipiul Constanța

24 Mar 2022 1929

La Tribunalul Constanța, s-a cerut anularea Regulamentului parcărilor. Ce au decis judecătorii

15 Mar 2022 1974

A început al treilea proces împotriva Regulamentului parcărilor din Constanța!

04 Mar 2022 1370