Notificări în scările de bloc Primăria Constanța, anunț important despre parcările de reședință!


 
  • După 1 ianuarie 2022, „se vor onora cererile înregistrate în sistem până în acel moment în ordinea primirii lor, în general cei care dețin locurile deja și-au înregistrat și ei cereri“.
  • Până la acest moment, s-au soluționat deja o parte dintre cererile înregistrate, fiind repartizate o parte dintre locurile de parcare disponibile din oraș.
  • Între timp, pe scările blocurilor au început să fie afișate informații cu privire la modalitatea de semnalizare corectă a parcărilor de reședință.
  • În paralel cu aceste demersuri de informare ale primăriei, la Tribunalul Constanța s-au fixat datele primelor înfățișări în procesele în care s-a solicitat anularea Regulamentului parcărilor din oraș.
 
Informații importante despre locurile de parcare de reședință din Constanța!
 
Primăria Municipiului Constanța a repartizat deja o parte dintre locurile de parcare disponibile din oraș, în baza cererilor existente! De la 1 ianuarie 2022 urmează soluționarea cererilor privind locurile de parcare închiriate de peste cinci ani, acestea urmând să fie soluționate în ordinea înregistrării!
 
Informația a fost furnizată reporterilor de la ZIUA de Constanța de către reprezentanții Biroului de Presă al instituției, care au precizat,totodată, că, la acest moment, sunt trei persoane care gestionează solicitările pentru întreg orașul.
 
Foarte important, reprezentanții primăriei au precizat, totodată, că, după 1 ianuarie 2022, „se vor onora cererile înregistrate în sistem până în acel moment în ordinea primirii lor, în general cei care dețin locurile deja și-au înregistrat și ei cereri“.
 
Între timp, pe scările blocurilor au început să fie afișate informații cu privire la modalitatea de semnalizare corectă a parcărilor de reședință.
 
Se arată în documentul transmis de Primăria Constanța că „prin prezenta, notificăm persoanele titulare ale autorizațiilor de rezervare loc parcare (în parcările de reședință), să respecte prevederile HCL 123/2021 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța“.

Obligație de a desființa dispozitivele care blochează accesul
 

„În acest sens, reamintim obligația de a desființa dispozitivele care blochează accesul către aceste locuri de parcare (piloni rabatabili) și semnalizarea locurilor de parcare în conformitate cu prevederile HCL 123/2021, cu dispozitive montate la intrarea  pe locul de parcare / la bordură“, se mai precizează în înștiințare.
 
 „Locurile de parcare vor fi semnalizate suplimentar cu dispozitive cu următoarele caracteristici: confecționată din tablă neagră de 2 MM, vopsită cu grund și vopsea galbenă, inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră, cu caractere de 3CM, iar sintagma de rezervat va fi boldată. Sub nr. autorizației se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 CM)“, conform anunțului.

 
Nu în ultimul rând, se mai arată că „plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens pe cheltuiala solicitantului / beneficiarului. Vor fi montate la intrarea pe locul de parcare / la bordură“.
 
Când încep procesele pentru anularea regulamentului
 
În paralel cu aceste demersuri de informare ale primăriei, la Tribunalul Constanța s-au fixat datele primelor înfățișări în procesele în care s-a solicitat anularea Regulamentului parcărilor din oraș.
 
Astfel, în dosarul 7099/118/2021, în care s-a solicitat anularea HCL 123/2021 de către Organizația Patronală Mamaia Constanța, primul termen se va desfășura la data de 6 decembrie 2021, de la ora 12.00.
 
Potrivit informațiilor oficiale, cazul se află în atenția completului CA7 al Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Loredana Motoc.
 
Totodată, în dosarul 6849/118/2021, în care s-a solicitat anularea parțială a HCL Constanța nr. 123/2021, s-a fixat prim termen de judecată la data de 13 decembrie 2021, de la ora 8.30.
 
Acest dosar este în atenția completului CA9 al Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc Dan, președintele secției.
 
Indiferent care vor fi deciziile Tribunalului Constanța în cele două procese, hotărârile vor putea fi atacate la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 Exclusiv!
Noul Regulament al parcărilor din municipiul Constanța, atacat la Tribunal! (document)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 597

Proces pentru parcarea din Inel II, din Constanța! Tribunalul rejudecă dosarul

15 Apr 2024 535

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 696

Primarul Constanței pierde definitiv procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MINUTA)

28 Mar 2024 6358

Un șofer din Constanța cere înapoi taxa pentru locul de parcare din Inel II, până la amenajarea corespunzătoare a parcării! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

25 Mar 2024 814

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Cartierul Anadalchioi va fi modernizat

06 Mar 2024 801

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 711

Auto Lux Trading SRL investește la ieșirea din municipiul Constanța. Iată ce urmează să construiască

26 Feb 2024 1012

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 1085

Mentenanța pentru soft-urile de gestionare a parcărilor de reședintă din municipiul Constanța va fi realizată de Nanoterra SRL (DOCUMENTE)

17 Feb 2024 577

Primăria Constanța S-a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul parcărilor supraetajate

06 Feb 2024 703

Tribunalul Neamț s-a pronunțat legat de Regulamentul parcărilor din Constanța (MINUTA)C

02 Feb 2024 3943

Taxa pe un loc de parcare din cartierul Inel II Constanța, decisă de Curtea de Apel

28 Jan 2024 2053

Constanța! Tânăr bătut după ocuparea unui loc de parcare. S-a lăsat cu o trimitere în judecată

25 Jan 2024 1341

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Se renunță la judecată?

09 Jan 2024 867