Noul regulament al Peninsulei, o insultă! Accesul numai pentru mașini electrice. Aprovizionare doar 15 minute. „Ăsta nu este primar este vătaf pe moșie"! (DOCUMENTE)

⦁ Primăria Constanța a lansat în consultare publică  proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 294/2021, privind „Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța“
⦁ Constănțenii pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, până vineri, 24.12.2021
⦁ Deplasarea vehiculelor în scopul prestării serviciilor de catering,poștale și de curierat cu greutate sub 15 kg și cele destinate activității de taximetrie se realizează doar pe două trasee
⦁ În ce priveşte accesul rezidenţilor, aceştia vor putea obţine permis de acces auto, dar numai în limita numărului locurilor de parcare deţinute în interiorul proprietăţii. Cei care nu au locuri de parcare pot intra cu o singură maşină de familie
⦁ Se propune și modificarea valabilității permisului de aprovizionare, care să fie valabil între orele 23.00 și 10.00, pentru vehicule de transport marfă cu masa maximă admisă mai mică sau egală cu 3,5 tone, precum și pentru câte un autoturism electric, cu aceeași masă maximă, proprietate a operatorilor din ZP, strict pentru descărcarea produselor
⦁ Primăria impune și o limită de timp pentru aprovizionare de doar 15 minute
⦁ Amenzile pentru nerespectarea prevederilor sunt cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei
⦁ Primarul Vergil Chițac a respins amendamentele USR-PNL pentru modificarea regulamentului de acces în Peninsulă
⦁ Aceștia au aflat din presă și de pe site-ul Primăriei despre forma regulamentului lansată în consultare publică
⦁ Proiectul de modificare este asumat de angajații Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța


Primăria Constanța a lansat în consultare publică  proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 294/2021, privind „Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța“, vezi secțiunea „documente".
Proiectul de hotărâre rămâne în consultare pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare.

Constănțenii pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, până vineri, 24.12.2021, la sediul din strada Ștefan Mihăileanu numărul 10 al Primăriei, sau electronic, la una din următoarele adrese de e-mail: servicii.publice@primaria-constanța.ro , permise.acceszp@primaria-constanta.ro.


Conform proiectului de modificare a regulamentului, circulația în Zona Peninsulară va fi permisă, ocazional, pentru aprovizionarea rezidenților, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru rezidenți, pentru executarea de lucrări de construcții și amenajară interioare și modernizare, pentru funrnizorii serviciilor de catering, poștale și de curierat, pentru transporturile de valori, asigurarea transportului public de persoane cu vehicule electrice (CT Bus) și în regim de taxi executat exclusiv de tansportatori autorizați de Primărie și doar cu autovehicule cu normă de poluare Euro 6, electrice sau hibride până la 31.12.2022 și exclusiv electrice apoi, pentru organizarea unor evenimente sociale, culturale, sportive sau religioase și pentru situații excepționale sau de urgență.

Deplasarea vehiculelor în scopul prestării serviciilor de catering,poștale și de curierat cu greutate sub 15kg și cele destinate activității de taximetrie se realizează doar pe două trasee:Intrare Remus Opreanu – stânga pe strada Revoluția din 22 Decembrie 1989 – Bulevardul Regina Elisabeta ieșire și Intrare Bulevardul Tomis – stânga pe strada Sulmona – stânga pe strada Mircea cel Bătrân.
Permisul de acces pentru rezidenți se emite pe perioada valabilității actului de deținere a locuinței sau sediului legal/social/profesional/punctului de lucru pentru vehicule cu masa maximă autorizată de 3,5 tone și este valabil doar în zonele ocazional carosabile.
În ce priveşte accesul rezidenţilor, aceştia vor putea obţine permis de acces auto, dar numai în limita numărului locurilor de parcare deţinute în interiorul proprietăţii. Cei care nu au locuri de parcare pot intra cu o singură maşină de familie.

Se propune și modificarea valabilității permisului de aprovizionare, care să fie valabil între orele 23.00 și 10.00, pentru vehicule de transport marfă cu masa maximă admisă mai mică sau egală cu 3,5 tone, precum și pentru câte un autoturism electric, cu aceeași masă maximă, proprietate a operatorilor din ZP, strict pentru descărcarea produselor. Primăria impune și o limită de timp de doar 15 minute.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor sunt cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.Primarul Vergil Chițac a respins amendamentele USR-PNL pentru modificarea regulamentului de acces în Peninsulă


După discuţiile pe care le-au avut împreună cu consilierii PNL pentru modificarea HCL nr. 294/2021 privind „Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța“, reprezentanții USR Constanța au anunțat că „foarte multe amendamente importante, unele chiar esenţiale, pe care le-am propus şi agreat împreună cu liberalii, nu au fost luate în considerare de primarul Vergil
Chiţac.

Proiectul de hotărâre este în continuare o insultă adusă tuturor locuitorilor şi agenţilor economici din zonă.

Decizia domnului Chiţac de a nu respecta modificărileasupra cărora am căzut de comun acord împreună cu colegii săi de partid, ne
arată, din nou, că în PNL Constanţa orgoliile, fie politice sau personale, sunt mai
presus de interesele cetăţenilor", arată USR Constanța printr-un comunicat.

USR și PNL au propus două trasee deschise circulaţiei rutiere, iar primul ar fi avut intrare de pe str. Remus Opreanu, cu trecere stânga pe str. Revoluţia din 22 Decembrie şi ieşire pe bd. Regina Elisabeta.

Al doilea traseu avea intrarea de pe bd. Tomis, cu stânga pe str. Mircea cel Bătrân, ieşire sau dreapta pe str. Sulmona sau ieşire pe str. Vasile Canarache. Amendamentul a fost şters de primar;

Consilierii celor două formațiuni au mai propus acces pentru vehiculele ce aparţin serviciilor funerare,evenimentelor speciale (nunţi, botezuri) sau reprezentanţilor mass-media. Amendamentul a fost şters de pe listă;

O altă propunere viza identificarea şi trasarea locurilor de parcare în 90 - 180 zile, de asemenea nu a fost agreată de primarul Chiţac şi prin urmare a fost ştearsă.

Un alt amendament viza varianta de permis pentru un al doilea autorurism, după ce proprietarul îndeplineşte toate celelalte solicitări și care de asemenea nu a fost luată în considerare.

„La definiţia rezidentului persoană fizică am propus posibilitatea deţinerii proprietăţii în baza unui contract de leasing imobiliar, închiriere sau comodat.

Primarul Chițac a completat, adăugând că un rezident va trebui să legalizeze aceste documente la notar.

Am propus un amendament pentru emiterea de permise de acces destinate tutorilor, curatorilor şi însoţitorilor legali. Această categorie nu a fost ştearsă, ci a fost mutată la „situaţii de exepţie“.

Amintim că toate propunerile au venit în urma consultării şi discuţiilor avute cu locuitorii Zonei Peninsulare şi au avut ca scop găsirea unor soluţii prin care acest regulament să nu mai afecteze atât de drastic activitatea în zonă şi,
implicit, vieţile constănţenilor.

Probabil, dacă şi domnul primar ar fi venit să discute cu oamenii, ar fi aflat direct de la ei care le sunt problemele şi de ce este nevoie de o modificare cât mai urgentă a regulamentului de acces.

Şedințele grupului de lucru s-au încheiat intempestiv, neanunțat, iar decizia politică pare să fie la discreția unei singure persoane",concluzionează reprezentanții USR Constanța.

Și consilierii liberali susțin că au aflat din presă și de pe site-ul Primăriei despre forma regulamentului lansată în consultare publică în care propunerile lor nu se regăsesc.

PNL urmează să aibă un punct de vedere pe acest subiect.

Proiectul de modificare este asumat de angajații Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, însă surse din instituție susțin că echipa ar fi fost coordonată de administratorul public al municipiului, av.Felicia Ovanesian.

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Alin Vintilă a precizat că nu există nici o dispoziție a primarului Chițac prin care i se deleagă lui Ovanesian această calitate.

Mai devreme sau mai târziu, însă, la fel ca și în cazul Regulamentului parcărilor, adevărul va ieși la lumină!Locuitorii din Zona Peninsulară, nemulțumiți de forma regulamentului

„Pentru Primărie și consilieri sunt mai importanți banii decât viața oamenilor", spune Louisa Mihaela Lupu P.

„Asta nu este primar este vătaf pe moșie", opinează și Mioara B.

“Mulțumim din inima d-lui primar!!!", afirmă ironic și Camelia A.

„Vom fi pregătiți și de data aceasta nu vom pierde termenul de 10 zile chiar dacă suntem în ajunul Crăciunului. Mulțumim consilierilor locali care ne sprijină în demersul de restabilire a legalității și a unei vieti normale", spune și Mirela Doicescu, rezident și avocat în mai multe dosare prin care rezidenții și agenții economici au solicitat suspendarea/anularea primei variante a Regulamentului.


„Încă o reconfirmare a poziției primarului față de interesele cetățenilor ceea ce denota nevoia cetătii de a-și alege un nou primar. Lupta pentru drepturile cetățenilor consfințite de Constituție nu-și mai are rostul. Tot ce trebuie făcut este să ne unim forțele pentru demiterea nesimțitului", spune un alt locuitor din zonă.

„Ieri a venit o mașină cu plăcuță "Transport școlari" și nu a trecut de barieră. Îngrozitor", a scris și Gizela E.

Vom reveni.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Ce a scos la iveală procesul Peninsula Constanța Decese anunțate înainte să se întâmple, laptele și cornul cărate de profesori. În schimb, Primăria promite accesul taxiurilor ... electrice! (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 607

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 620

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2544

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1099

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1511

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 743

Ședință CLM Proiectul de reabilitare a malurilor lacului Tăbăcărie, majorat cu aproape 3 milioane de euro (DOCUMENT)

11 Feb 2024 927

Activează în Comisia pentru învățământ Consilierul local municipal PSD, Irinela Nicolae și-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023 (DOCUMENT)

17 Jan 2024 693

Cine i-a luat locul fostului director CJC, Ermil Chelariu, suspendat din funcție și trimis în judecată de DNA Constanța pentru folosire de informații nedestinate publicității (DOCUMENT)

12 Jan 2024 1977

Consilierul detașat toamna trecută de la Consiliul Județean își va continua activitatea în Prefectura Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 761

Retrospectivă 2023 Primăria Constanța Decizii controversate,fonduri europene pierdute, demisii și punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva edilului Vergil Chițac

05 Jan 2024 1568

Investitorul, inactiv fiscal Consiliul Local Constanța a oprit construcția unui bloc de 3 etaje pe un spațiu din stațiunea Mamaia, zona Satul de Vacanță (DOCUMENT)

29 Dec 2023 4954

Licitații publice Serviciul de mentenanță a sistemului de plată a parcărilor publice prin sms din municipiul Constanța, scos la licitație pentru suma record de 380.729 euro!

28 Dec 2023 1033

Ședință CLM Prelungirea cu 12 luni a contractului dintre Primăria Constanța și firma care administrează Cimitirul Municipal, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

26 Dec 2023 1546

Ședință CLM Consilierii locali decid după Crăciun, dacă Omonia Trading SRL va cumpăra un teren din Mamaia. Legături cu Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky (DOCUMENT)

24 Dec 2023 1059