Nume rezonante ale aristocrației de odinioară, citate în procese, la Tribunalul Constanța

 
  • Este vorba despre două procese civile, deschise în baza Legii 10/2001 privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv în timpul regimului comunist.
  • Ambele cauze vor fi analizate mâine de judecătorii Tribunalului Constanța, fiind în atenția Completului Fond Civil 5.
  • Unul dintre procese este intentat de Șerban George Constandaky, descendent al familiei Bragadiru, municipalității constănțene, iar cel de-al doilea, de către Alexandru Sturza, municipalității din Eforie.
Procese cu iz istoric pe rolul instanțelor constănțene. Magistrații de la malul mării sunt chemați să își aplece atenția asupra unor cerere de returnare a unor terenuri din județul Constanța, formulate de descendenți ai aristocrației de odinioară.
Este vorba despre două procese civile, deschise în baza Legii 10/2001 privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv în timpul regimului comunist și care vor fi analizate mâine de judecătorii Tribunalului Constanța. Ambele cazuri sunt în atenția Completului Fond civil 5 al Secției I civile, urmând să fie analizate începând cu ora 11.00.
Unul dintre aceste procese, înregistrat sub numărul 1319/118/2020, a fost intentat municipalității constănțene de către Șerban George Constandaky, descendent al familiei Bragadiru.
Cazul a fost deschis în instanță pe data de 2 martie 2020, prima înfățișare fiind fixată abia la data de 16 septembrie.

Cazul Constandaky

Așa cum se arăta în edițiile anterioare, Constandaky a contestat o dispoziție a primarului Municipiului Constanța prin care i s-a refuzat restituirea în natură a unui imobil situat pe bulevardul Ferdinand, din oraș.
Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții municipalității constănțene, imobilul în discuție ar fi compus din „construcție situată la parter şi subsolul corpului A în suprafaţă de 160,73 mp şi teren în suprafaţă de 94,4 mp indiviz şi construcţie în suprafaţă de 57,77 mp şi teren în suprafaţă indiviză de 26 mp, situată la etajul 2 al corpului A din Constanţa“.
Pentru că solicitare de restituire în natură a imbilului a fost respinsă prin dispoziție de primar, Șerban George Constanda a cerut în instanță anularea acesteia și obligarea municipalității la returnarea imobilului ori la acordarea de despăgubiri.
Pe de altă parte, este de menționat că descendentul familiei Bragadiru are mai multe procese deschise la instanțele din țară pentru recuperarea unor terenuri și bunuri imobiliare.

Cazul Sturza

Un alt caz cu iz aristocratic ce se va afla mâine în atenția judecătorilor Tribunalului Constanța este procesul deschis de Alexandru Sturza.
Acesta a dat în judecată Orașul Eforie prin Primar și pe Primarul Orașului Eforie tot în legătură cu niște bunuri imobile situate în județul Constanța.
Cazul său a fost înregistrat la Secția I civilă a Tribunalului pe data de 18 februarie 2020, unde a primit numărul de înregistrare 924/118/2020. Obiectul dosarului îl reprezintă, de asemenea, o cerere formulată în baza Legii 10/2001 pentru retrocedarea imobilelor preluate abuziv în timpul regimului comunist.
Indiferent care vor fi deciziile luate de Tribunalul Constanța în cele două procese, acestea nu sunt definitive, ci pot fi atacate la instanța superioară.

Citește și:

Averea familiei Sturdza de la Constanţa Proces al moştenitorilor principesei Marina Sturdza cu Primarul Municipiului Constanţa şi Municipiul Constanţa
 
Un descendent al familiei Bragadiru revendică un imobil din Constanţa şi cere în instanţă anularea unei dispoziţii a primarului Decebal Făgădău
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proces cu parfum de istorie Un descendent al familiei Bragadiru revendică noi imobile în Constanța

02 Aug 2021 3304

Vechea aristocrație execută silit Primăria Constanța. Moștenitorul Fabricii de Bere Bragadiru, din Constanța, a câștigat procesul

17 Feb 2021 1963

Descendenți ai nobililor Bragadiru, în instanță pentru Constanța veche. Ce dispoziție a anulat Tribunalul Constanța

05 Dec 2020 1572

Aristocrația își ia revanșa? Municipiul Constanța, executat silit de un descendent al familiei Bragadiru. În favoarea cui a înclinat balanța justiției

09 Nov 2020 3266

Un imobil al fostei fabrici de Bere Bragadiru, din Constanța, revendicat în instanță. Ce au decis judecătorii

10 Oct 2020 3948

Proces cu parfum de istorie Primăria Constanța, învinsă de un reprezentant al vechii nobilimi

23 Sep 2020 2755