Deschidere editie

O clădire în ruină de lângă Muzeul de Artă Populară din Constanţa ar putea fi reabilitată. Cum va arăta după finalizarea lucrărilor (document)

Un imobil aflat în ruină, situat la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Vasile Alecsandri din Constanţa, chiar lângă Muzeul de Artă Populară, ar putea fi reabilitat.
 
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului se va întruni în data de 26.03.2018, ora 10.00, la sediul din bulevardul Tomis nr. 51, având pe ordinea de zi şi solicitarea de reanalizare a Certificatului de urbanism nr. 3833/20.12.2017 „Reconstruire imobil S+P+2E+M“. Blocul este situat pe bulevardul Tomis nr. 34, beneficiari fiind Nicolae Vasile şi Anca Mihaela. Mai exact, este vorba despre clădirea situată vizavi de Muzeul de Artă Populară.
 
Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa. Imobilul este identificat cu numărul cadastral 207061, fiind proprietatea Ancăi Mihaela Nicolae şi a lui Vasile Nicolae, conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară pentru informare nr. 207061, eliberat sub nr. 111613 în data de 25.09.2017. Imobilul actual - C1, locuinţă S+P+1E, S+1 E, locuinţă şi parter - spaţiu comercial, conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară, este situat în ZR CS 1, zonă comercială şi de servicii, situată în lungul pietonalelor majore în care este necesară realizarea unor funcţiuni la parterul clădirilor. Imobilul la care face referire documentaţia depusă este situat în situl arheologic Oraşul antic Tomis, Peninsula Constanţa. Construcţia noilor clădiri va fi autorizată numai în urma întocmirii unui Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat conform legislaţiei privind zonele istorice protejate.
 
În documentaţia depusă la Primăria Constanţa se precizează următoarele: „Prezentul certificat de urbanism nu poate fi utilizat în scopul declarat - «Reconstruire clădire cu regim de înălţime S+P+2 etaje+M», deoarece nu se încadrează în toate reglementările urbanistice aprobate privind regimul de înălţime şi aspectul exterior“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă de iniţiatori la Primăria Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiții imobiliare în Constanţa şi Mamaia Bueno Comp SRL, Bravo Top SRL, Medical Cermed SRL, Parc Mamaia Nord SRL şi Teo Doi SRL au primit răspuns de la municipalitate (galerie foto)

07 Apr 2018 2403