O femeie a murit, lovită de tren. Accesul pe pasarela de sub Podul Cumpenei va fi limitat pentru locuitori

  • Pasarela de sub Podul Cumpenei va fi închisă pentru populația din zonă
  • O femeie a murit, lovită de tren, ieri, 17 martie
  • Locuitorii vor putea traversa doar pe pasarela de pe Podul Cumpenei

Miercuri, 17 martie 2021, o femeie de 55 de ani, de loc din Cumpăna, județul Constanța, a fost lovită de tren, sub Podul Cumpenei. Din nefericire, medicii nu au putut decât să constate decesul femeii.

Oamenii care locuiesc pe o parte au alta a căii ferate nu folosesc pasarela aflată la bazele podului, din diverse motive, cel principal fiind scările multe și dificultatea pe care o preîntâmpină cei vârstnici, iar motivul al doilea fiind comoditatea și timpul pierdut pentru a traversa regulamentar. Această combinație a fost una letală pentru femeia de 55 de ani, care și-a pierdut viața în cursul zilei de ieri.

Iată că sesizările au ajuns și la municipalitatea, iar Liviu Popa, administratorul special RADET, a punctat în exclusivitate pentru cotidianul ZIUA de Constanța că acea pasarelă nu va mai fi accesibilă pentru persoanele neautorizate. Așadar, populația din zonă va fi obligată să folosească pasarela de pe Podul Cumpenei.
 

Accesul persoanelor neautorizate, limitat

Podețul, care este o pasarelă, este folosit de muncitorii de la termie pentru a avea un acces facil la conductele care traversează zona. Ele nu sunt destinate populației de rând pentru a-l folosi ca o cale de acces între cartiere. Singurul mod de a traversa calea ferată este pasarela de pe Podul Cumpenei. Conductele acelea sunt cu apă fierbinte, având o presiune de 10 bari.

Pasarela de sub Podul Cumpenei aparține municipalității și se află, în prezent, în administrația societății RADET. Ing. Liviu-Dorel Popa, administratorul special al societății, a punctat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că „urmare a sesizării că există un pericol, ținând cont că temperatura ridicată a apei, în cazul unei avarii, pune în pericol viața unui cetățean, RADET caută soluții pentru a limita accesul persoanelor neautorizate în zona conductelor”.

Propunerea din 2017

În 2017, consilierul local liberal Costin Avătavului a transmis o propunere către municipalitate prin care a cerut construirea unei noi pasarele pietonale în zona Medeea pentru cetățenii din zonă. La vremea respectivă, Podul Cumpenei nu era reabilitat, iar pasarela lipită de picioarele podului era într-o stare de degradare avansată. Chiar dacă a fost reabilitată între timp, oamenii preferă să folosească acel podeț, care la origini este o pasarelă realizată pentru ca muncitorii să verifice conductele pe care le susține, fără a fi o construcție destinată populației. Costin Avătavului a propus la acea dată construirea unei noi pasarele care să aibă ca scopul ajutorarea populației care nu doresc să urce scările de la pod, dar care să fie mai accesibilă și mai sigură pentru vârstnici. El a atașat și o listă de semnături a locuitorilor din zonă.

În adresa transmisă de consilierul local, era menționat următorul aspect – „Aș dori ca acest proiect să reprezinte o prioritate pentru departamentele primăriei care vor fi implicate în acest demes, pentru a evita o posibilă tragedie cauzată de lipsa unei pasarele corespunzătoare în zonă”. Și iată că acea tragedie a lovit pe 17 martie 2021 – o femeie și-a pierdut viața, lovită de tren.


Citește și


Femeie decedată, după ce a fost lovită de tren, sub Podul Cumpenei
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femeie decedată, după ce a fost lovită de tren, sub Podul Cumpenei

17 Mar 2021 5081

Făgădău - „Reconfigurarea intersecţiei I.C. Brătianu - Dezrobirii - Pasajul Cumpenei nu a fost abandonată“

23 Dec 2019 5556

Pasajul Cumpenei, zis şi Podul de la butelii. Provocările unei reabilitări promise

31 Oct 2019 2490

Lucrări finalizate. Circulația rutieră pe podul de la Butelii, reluată

30 Oct 2019 1811

Constanța S-a deschis circulația pe ambele sensuri ale Podului Cumpenei (foto+video)

30 Oct 2019 7210

Se lucrează zi şi noapte! Când va fi gata Podul Cumpenei (galerie foto+video)

04 Jul 2019 4178

Atenție șoferi. Continuă lucrările de reabilitare a Podului de la Butelii din Constanța. Traficul rutier va fi restricțonat

09 Mar 2019 2783

S-a dat drumul circulaţiei pe podul Cumpenei din Constanţa (galerie foto+video)

30 Nov 2018 3616

Cu două luni înainte de sfârşitul anului, Pasajul Cumpenei nu este finalizat nici pe jumătate! Huţucă spune că Făgădău ar trebui să-şi asume eşecul

02 Nov 2018 1932

„Probleme tehnice deosebite“ Produsul folosit la Pasajul Cumpenei lasă de dorit. Ce a spus directorul Confort Urban (galerie foto + video)

12 Oct 2018 4822

Imagini de la eveniment. Accident în lanț pe Podul de la Butelii din Constanța. Trei mașini implicate. Traficul este aglomerat în zonă (galerie foto+video)

27 Aug 2018 13106

Un muncitor angajat la Mobitom SA, a ajuns la spital. Acesta lucra pe șantierul Podul Cumpenei. Ce spune ITM Constanța

01 Aug 2018 2122

Accident rutier pe strada Cumpenei din Constanța. Două mașini implicate. O persoană a fost rănită

27 Jul 2018 2810

Prima jumătate a Pasajului Cumpenei va fi gata până la finalul acestei luni. Se toarnă 540 de tone de asfalt

17 Jul 2018 3061

Minune după Paşte Au fost reluate lucrările de reabilitare a Pasajului Cumpenei

18 Apr 2018 3334