O scurtă radiografie a celor mai spectaculoase caramboluri rutiere produse în și spre Constanța (video)

 
  • Celui mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, Bucureşti – Constanţa a avut loc pe data de 05 noiembrie 2016,  la kilometrul 67 al Autostrăzii A2, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, în zona Lehliu Gară.
 
Polițiștii din Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, sub coordonarea unui procuror, continuă cercetările specifice în dosarul penal deschis după ce patru accidente rutiere au fost înregistrate vineri, 16 iulie 2021, pe autostrada A2 București - Constanța.
 
În aceste evenimente au fost implicate, în total, aproximativ 55 de automobile și peste 60 de persoane.
 
15 persoane au fost transportate la spital, din care șapte copii (cu vârste cuprinse între zece și 17 ani) și nouă adulti. De asemenea, alte câteva zeci de persoane au fost asistate la fața locului, din care aproape 20 au primit îngrijiri medicale. În contextul evenimentelor rutiere, la nivelul județului Constanța a fost activat atât Planul roşu, cât și Planul alb.  
 
În acest context, ZIUA de Constanța prezintă o scurtă radiografie a celor mai spectaculoase caramboluri rutiere produse în și spre Constanța.
 
Unul dintre aceste evenimente rutiere a avut loc la începutul anului 2014, când aproximativ 20 de autovehicule s-au ciocnit pe firul doi al autostrăzii A2, între Constanța și București, în accident o persoană fiind rănită și rămânând încarcerată în mașină. Ulterior, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că din cauza viscolului și vizibilității reduse a fost luată măsura închiderii traficului rutier, în ambele sensuri, pe Autostrada A2 tronsonul București – Drajna (între kilometrii 12 și 105).
 
Apoi, în octombrie 2014, pe Autostrada Soarelui, între Lehliu și Drajna alte 15 mașini au fost implicate într-un carambol.
 
În luna decembrie 2014, pe autostrada A2, pe sensul de mers Constanţa - Bucureşti, în zona kilometrului 42, s-au produs două accidente rutiere, în care au fost implicate, în total, zece autovehicule.
 
Atunci, timp de aproximativ o jumătate de oră, a fost luată măsura devierii circulaţiei către Bucureşti pe DN3, între Lehliu-Gară şi Fundulea.

Conform primelor cercetări, cauzele probabile ale acestor accidente au fost neadaptarea vitezei în condiţii de carosabil alunecos. De asemenea, conducătorii auto nu au respectat semnalele şi mesajele de reducere a vitezei făcute de echipajele de poliţie care patrulează pe autostradă. Cu toate că a fost împrăştiat material antiderapant pe parcursul întregii zile, o parte din acesta a fost îndepărtat de ploaie.
 
În luna ianuarie 2015, mai multe autoturisme au fost implicate într-un accident rutier petrecut pe podul de la Cernavodă, chiar la ieşirea către Autostrada Soarelui. Potrivit centrului Infotrafic, nouă autoturisme au intrat în coliziune din cauza nepăstrării distanței de siguranță între ele, în condiţiile în care carosabilul este acoperit de polei.     

 
Celui mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, Bucureşti – Constanţa a avut loc pe data de 05 noiembrie 2016,  la kilometrul 67 al Autostrăzii A2, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, în zona Lehliu Gară.
 
În eveniment au fost implicate 30 de automobile, dintre care două microbuze care transportau persoane şi un camion. În accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care patru victime au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul.
 
Zilele trecute, după aproape cinci ani de la producerea accidentului, procurorii au pus punct cercetărilor specifice și au decis trimiterea în judecată a unui singur șofer, conducătorul unui microbuz. 
 
Apoi, în decembrie 2015, autoturism BMW a lovit șapte mașini, în zona Casei de Cultură din municipiul Constanța. În carambol a fost implicat şi un taxi în care se aflau trei femei.

În iulie 2018, șapte mașini au fost implicate într-un accident pe Autostrada Soarelui, pe sensul către Cernavodă, la km 190.
 
În august 2018, pe DN39, zona Eforie Nord, cinci autoturisme au fost implicate într-un accident. Accidentul ar fi avut loc din cauza unui șofer care a pătruns pe drumul principal de pe un drum lăturalnic. Inițial două persoane au avut de îngrijiri medicale, dar niciuna nu a fost transportată la spital.
 
În august 2019, pe sensul către litoralal autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 37, localitatea Fundulea, a avut loc un accident în care au fost implicate şapte autoturisme. Din cauza accidentului de la kilometrul 37, traficul rutier pe sensul către litoral al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, fost deviat.
 
În octombrie 2019, Un tânăr șofer a lovt vineri seara șase autoturisme, pe strada Baba Novac din Constanța.

În noiembrie 2019, pe strada Caraiman din Constanța a avut loc un accident în care au fost implicate patru automobile.
În martie 2020, cinci autoturisme s-au ciocnit în lanț în zona Abator din Constanța.

În iulie 2020, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informa că pe A2 București-Constanța, la kilometrul 117, pe sensul către litoral, în zona localității Perișoru, județul Călărași, a avut loc o coliziune în care au fost implicate mai multe autoturisme. Au fost implicate 18 persoane, dintre care patru rănite ușor.
 
Vineri, 16 iulie 2021, patru accidente rutiere au avut loc pe autostrada A2 București - Constanța. În total, aproximativ 55 de automobile și peste 60 de persoane. 15 persoane au fost transportate la spital, din care șapte copii (cu vârste cuprinse între zece și 17 ani) și nouă adulti. De asemenea, alte câteva zeci de persoane au fost asistate la fața locului, din care aproape 20 au primit îngrijiri medicale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Detalii exclusive!
Un singur om va răspunde pentru cel mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, Bucureşti - Constanţa

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșAcțiune de reducere a riscului rutier pe Autostrada A1 București-Pitești

04 Mar 2024 273

IPJ ArgeșAcțiune de reducere a riscului rutier pe Autostrada A1 București-Pitești

13 Feb 2024 367

Atenție, șoferi, pe autostradă Aproape de stația de taxare de la Fetești, bucăți mari de cauciuc, pe stradă, după ce unui TIR i-a explodat anvelopa

02 Nov 2023 968

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București-Constanța din cauza mai multor accidente. Polițiștii recomandă rute ocolitoare

27 Aug 2023 1990

Atenție șoferi! Trafic aglomerat pe Autostrada A2 București-Constanța pe sensul către litoral. Două accidente în această dimineață

15 Jul 2023 1210

Situația de pe drumurile naționale și autostrăzi. Aglomerație pe raza stațiunilor Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud și Tuzla

31 Jul 2022 1423

Două accidente pe Autostrada A2 București-Constanța. Traficul este intens pe sensul către litoral (GALERIE FOTO)

25 Jul 2022 1365

Atenție șoferi! Carosabil umed. Există riscul depunerii de polei! Recomandările Poliției

27 Dec 2021 1486

IGPR-Infotrafic Autostrada A1 Deva – Nădlac- Trafic restricționat, pentru asfaltare

30 Jul 2021 962

Autostrada Soarelui unde se circulă pe același sens, și spre București, și spre Constanța. Imagini stupefiante. Ce spune IPJ Constanța (galerie foto)

20 Jul 2021 18969

Avertizare infotrafic Trafic intens pe Autostrada Soarelui!

17 Jul 2021 1683

Accidente, pe Autostrada A2, în această dimineață

17 Jul 2021 2671

Vacanțe distruse! Accidente în lanț pe autostrada București - Constanța. S-au activat Planurile alb și roșu. Ce presupune asta (video)

17 Jul 2021 3711

Traficul rutier a fost reluat pe Autostrada Soarelui. Trei accidente în lanț au avut loc în apropiere de Medgidia

16 Jul 2021 1616

Accidente în lanț pe drumul spre mare Carambol rutier pe A2, sensul către Constanța. Două victime

16 Jul 2021 2242