O tânără judecătoare din Constanța a murit într-un accident rutier. Ce se întâmplă acum cu dosarul (video)

  • Polițistul acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban a luat doi ani și două luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă dar și pentru vătămare corporală din culpă.
  • Judecătoria Constanța, instanță investită cu soluționarea cauzei a lăsat nesoluționată acțiunea civilă promovată.
  • Potrivit unor surse, contestația formulată  zilele trecute împotriva deciziei Judecătoriei Constanța vizează doar decizia prin care a fost lăsată nesoluționată acțiunea civilă.
 
Dosarul privind accidentul ce a dus la moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, din cadrul Curții de Apel Constanța, soluționat în primă instanță de Judecătoria Constanța, printr-un acord de recunoaștere a vinovăției, va merge la Curtea de Apel Constanța.
 
Și asta pentru că decizia Judecătoriei Constanța prin intermediul căreia a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu Marian Cotlenco (polițist), bănuit de producerea tragediei, a fost contestată. 
 
Drept urmare, acordul de recunoaștere a vinovăției va merge la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. 
 
Amintim că, pe data de 03 martie 2021, Judecătoria Constanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu inculpatul Marian Cotlenco (polițist), acesta fiind condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă și la șase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Instanța a contopit pedepsele principale stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani închisoare, la care s-a adaugă un spor de o treime din pedeapsa de șase luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare.
 
„Impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la RAJA Constanța, pe o perioadă de 60 de zile. Lasă nesoluționată acțiunea civilă promovată“, se mai arată în decizia de azi a magistraților.
 

Dinamica tragediei

 
Accidentul în urma căruia și-a pierdut viața judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban s-a produs pe 23 martie 2019, după-amiaza.
 
Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, la momentul respectiv, un bărbat (poliţist în cadrul Poliţiei Constanţa) a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre bulevardul Tomis.

 
În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Mihai Viteazu, bărbatul nu a respectat indicatorul Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un automobil Dacia, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dinspre bulevardul Tomis, dar şi cu un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dintre bulevardul Mamaia.
 

Din accident a rezultat decesul pasagerei de pe triciclu, respectiv judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban, din cadrul Curții de Apel Constanța.
 

Judecător timp de peste 20 de ani

 
Ulterior, colectivul Curții de Apel Constanța a transmis un comunicat de presă prin care își exprimă regretul decesul judecătoarei Mihaela Șerban.
 
„Colectivul Curții de Apel Constanța a primit cu profund regret vestea încetării din viață a colegei noastre judecator Mihaela Șerban, în urma unui accident rutier ce a avut loc în data de 23.03.2019. Colega apropiată, aceasta s-a dedicat profesiei de judecător timp de peste 20 de ani, fiind o persoana optimistă, cu un caracter puternc, un om devotat de încredere. Toți cei care au avut bucuria de a lucra cu ea îi vor purta o veșnică amintire. Pe această cale transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească în pace!“, a transmis Curtea de Apel Constanța.


 
Citește și
 
Cine este victima care a murit în zona magazinului Tomis din Constanţa. "Era ca o primăvară" (video)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecător de la Curtea de Apel Constanța, decedat într-un accident. Acord de recunoaștere, respins! (motivare)

21 Oct 2021 16424

Oficial! Dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, se va rejudeca (Video)

14 Oct 2021 5977

S-a terminat procesul în dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, din Curtea de Apel Constanța. Când va avea loc pronunțarea

04 Oct 2021 2194

Pronunțarea în dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, din Curtea de Apel Constanța, amânată

05 Jun 2021 3200

A fost stabilit primul termen în apelul dosarului privind moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța

28 May 2021 1979

Dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, a ajuns la instanța finală

23 Apr 2021 4315

Polițistul Marian Cotlenco, acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, condamnat

03 Mar 2021 7479

Oficial! Polițistul Marian Cotlenco, acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, și-a recunoscut vina

06 Jan 2021 5578

Închisoare cu suspendare pentru polițistul acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Șerban, de la Curtea de Apel Constanța

27 Nov 2020 4004

CSM, mesaj după moartea Mihaelei Iuliana Șerban, judecător la Curtea de Apel Constanța

24 Mar 2019 7447

Mega-dosar la Constanţa. Aproape 20 de persoane trimise în judecată. Cine sunt

15 Feb 2018 5374

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 31 august 2017

31 Aug 2017 2446

ANI, neînvinsă în procesul de la Constanţa cu Daniela Mihaela Chiru

05 Nov 2016 3011