O turistă sexagenară a fost mușcată de câini pe plaja din Mamaia Nord. Nu s-a putut vaccina antirabic pentru că Spitalul de Boli Infecțioase nu funcționează în weekend!

  • Un cuplu de turiști nemți au avut parte de mai multe situații neplăcute pe perioada vacanței petrecute pe litoralul românesc
  • Au fost atacați de o haită de câini în timp ce se plimbau pe plaja din Mamaia Nord – Năvodari
  • După ce rana femeii a fost curațată la spitalul de la Năvodari, cuplul a fost trimis pentru tratament antirabic la Spital de Boli Infecțioase din Constanța
  • La SCBI au găsit doar un paznic deoarece la activitate medicală există și nu prea, și doar în timpul săptămânii în mini-secția de zi
  • „La sfârșit de săptămână totul este închis, deci până luni poti să începi să latrii sau mai rău”, ne-a scris turistul supărat
 

 
Un cuplu de turiști nemți au avut parte de mai multe situații neplăcute pe perioada vacanței petrecute pe litoralul românesc.

Familia Kreis din Munchen a ales să-și petreacă pe plajele din nordul stațiunii Mamaia și probabil regretă amarnic alegerea făcută.

„Totul a început pe data de 28.05.2020 ora 09.00 cu pe plaja de la Mamaia Nord-Năvodari, unde cetățeni străini, trecuți peste 66 de ani ,ne plimbam pe plajă.

În loc de „Litoralul pentru toți”, sloganul potrivit ar trebui să fie „Veniți la noi, că vă mănâncă câinii”.

Un necunoscut s-a apropiat de noi cu o haită de câini (4-5 animale), spunând să nu ne speriem că nu ne mușcă.

După câteva minute, l-am ajuns din urmă pe individ și un câine a atacat-o pe la spate pe soția mea și ia rupt pulpa.
Individul a spus ca nu sunt câini lui și s-a făcut nevăzut.

Am luat-o pe soție și am plecat la spitalul din Năvodari, unde doamnele au curățat rana și ne-au trimis urgent la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța despre care știau că s-a redeschis.

În drumul spre Constanța am intrat la Poliția Județeană care și-a declinat competența pentru cazul nostru și ne-a îndrumat către Primărie și Poliția locală.

Fiind weekend, la Primărie nu este nimeni care să preia cazul.

Chiar și în timpul săptămânii în orarul normal de funcționare nu esti lăsat să intri.

Paza de la intrare te mănâncă mai rău decât câini.

În cel mai bun caz ești trecut pe un tabel și dacă ai noroc primești un răspuns la problema ta după 2-3 săptămâni.

Agentul de la Politia locala și-a notat cazul și a spus că va încerca să ia legatura cu Serviciul de ecarisaj dar de luni încolo, că oameni au week-end și nu pot fi deranjati.

În final am ajuns la acel faimos Spital de Boli Infecțioase din Constanța unde era doar un paznic și  care ne-a comunicat că spitalul este închis după un incendiu și că numai în timpul săptămânii, într-un container este un medic de serviciu.

La sfârșit de săptămână totul este închis, deci până luni poti să începi să latrii sau mai rău”, ne-a scris turistul supărat.


Bărbatul s-a adresat și autorităților din Constanța și Năvodari, prefectului județului și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și îi întreabă pe toți, pe bună dreptate: „Unde este un medic de urgență pentru astfel de situații?”

„Dacă ar fi fost o rudă apropiată probabil s-ar fi găsit urgent și medicul. În tot județul Constanța în timpul week-end-ului nu lucrează niciun medic de boli infecțioase??

Primarii și subordonații lor sunt mai răi decât haita care ne-a atacat. Bunăstarea populației trece prin partea dorsală. Osul să fie cât mai mare iar partea financiară „fără număr“.

Fiind vorba de plăți, pe noi cine ne despăgubește?”, întreabă pe bună dreptate dar retoric, Cosetta și Josef Kreis.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 740

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 450

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1527

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 587

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 524

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 480

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 336

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 603

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 600

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 580

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 597

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 1019

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 669

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 697

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 724