Oameni revoltaţi O societate doreşte construirea unui imobil de 6 etaje în Tomis Nord. Cum a ajuns terenul de la Primărie proprietate privată (document+galerie foto)


Membrii Asociaţiei de proprietari de la blocul M1, de pe bulevardul Tomis nr. 332 din Constanţa, sunt revoltaţi de faptul că s-ar putea trezi cu o clădire de birouri în zona de spaţiu verde de lângă bloc.

Este vorba de zona de vegetaţie de la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Suceava, proprietatea privată a unei societăţi care doreşte să ridice o clădire de birouri de 6 etaje lângă un bloc de locuinţe de 4 etaje. De altfel, în aceste zile, sunt mutate conductele de apă care sunt proprietatea privată a Medgaz SRL, existând autorizaţie de deviere conducte, eliberată în luna martie 2019.

În februarie 2019, la APM Constanţa a fost depusă documentaţia pentru iniţierea PUZ-ului pentru terenul aferent. Potrivit reprezentanţilor Medgaz SRL, firma intenţionează să ridice o clădire de birouri care să respecte toate reglementările în vigoare. Cel mai probabil, este vorba de o clinică.

Amintim că, în anul 2017, a fost eliberat certificatul de urbanism cu numărul 2825 privind elaborare PUZ. Conform PUG, în zona unde se poziţionează terenul nu pot fi construite decât blocuri de locuinţe cu regimul maxim de înălţime P+4, astfel, pentru orice altceva este necesară elaborarea unui PUZ. Astfel, societatea Medgaz SRL are nevoie de un PUZ aprobat pentru schimbarea regimului de înălţime maxim acceptat, dar şi pentru funcţionalitate. În zonă nu este permisă, cu actualele reglementări, construirea de blocuri cu altă destinaţie în afară de cea de locuire.

Astfel, pentru a putea să construiască orice altceva, întreaga procedură este de durată. Pentru ca investitorul să construiască ceva pe terenul respectiv, este nevoie de aprobarea consilierilor locali municipali.

Ce scrie în documentaţia depusă la APM Constanţa

Terenul care a generat PUZ-ul este liber de construcţii şi se află în zona ZRL 4 - subzona locuinţelor colective medii P+3-4 etaje. Beneficiarul propune modificarea reglementărilor urbanistice în vigoare pentru terenul aflat la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Suceava, în vederea construirii unui imobil cu funcţiunea de birouri/serviciu cu regim de înălţime de P+6 etaje. Suprafaţa lotului care a generat PUZ-ul este de 506 mp şi are următoarele vecinătăţi: la nord - strada Suceava, la est - imobilul de locuinţe bloc M1, la vest - bulevardul Tomis, iar la sud - alee de acces. Terenul studiat, cu suprafaţa de 506 mp, situat în intravilanul municipiului Constanţa, este identificat prin numărul cadastral 219020, înscris în UAT Constanţa. Acesta este proprietatea SC Medgaz SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat cu încheierea de autentificare nr. 978 din 11 iulie 2017.

Ce au declarat reprezentanţii Medgaz SRL


Contactaţi telefonic de cotidianul ZIUA de Constanţa, reprezentanţii Medgaz au fost deschişi la răspunsuri. Au declarat că este adevărat că au depus cererea la APM pentru iniţierea PUZ-ului pentru terenul deţinut, dar nu sunt siguri dacă li se va aproba modificarea pentru a putea construi o clădire de 6 etaje, urmând să respecte reglementările actuale pentru zona respectivă, mai precis, urmând să construiască un imobil de 4 etaje. „Cel mai probabil, va deservi o bancă sau o clinică, dar tindem spre o clinică”, a declarat reprezentantul societăţii. De altfel, societatea transmite că întreaga procedură va mai dura şi arată deschidere faţă de locuitorii din zonă.

La Comisia de Urbanism încă nu a ajuns propunerea

Potrivit Mihaelei Andrei, membru în comisia de urbanism din cadrul municipalităţii, propunerea de modificare a PUZ-ului nu a ajuns pe masa acestora. Proprietarii terenului încă strâng avizele necesare pentru a putea demara discuţiile pe această temă în comisie. După strângerea tuturor avizelor, urmează să se iniţieze PUZ, iar ulterior se va dezbate în Comisia de Urbanism şi în Comisia Tehnică de Urbanism, iar în cele din urmă propunerea urmează să ajungă pe masa Consiliului Local Municipal Constanţa, care va decide dacă este sau nu viabil proiectul.

Locuitorii, nemulţumiţi!

Oamenii care locuiesc în blocul M1 sunt revoltaţi de această situaţie, mai ales că majoritatea stau de o viaţă acolo, iar spaţiul verde este singura lor oază de oxigen. „Ne taie aerul. Nu înţeleg cum grădina blocului a ajuns proprietate privată şi nu înţeleg de ce este necesar ca în imediata apropiere a blocului să răsară ditamai clădirea de birouri”, a spus unul dintre locatari. Oamenii sunt revoltaţi şi au declarat că prin asociaţie au depus o sesizare la Primăria Constanţa, însă, până în prezent, nu au primit răspuns.

Cum a ajuns terenul de la Primăria Constanţa în domeniul privat

Traseul din domeniul public în cel privat este neclar. Printr-o dispoziţie de primar, de pe vremea lui Radu Ştefan Mazăre, terenul spaţiu verde, aflat în domeniul Primăriei Constanţa, a fost retrocedat în anul 2006 către Sanda Popescu. Singura certitudine că acel lot a fost dat este prin actualizarea domeniului public al municipiului Constanţa, la finele anului 2006, prin hotărârea de Consiliu Local nr. 593 din data de 13 decembrie. Atunci, Primăria preciza că mai deţine doar aproximativ 290 mp teren la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Suceava, conform modificărilor dispoziţiei de primar. Proprietarul a vândut terenul mai departe, iar tot prin revânzare a ajuns la actualul proprietar - Medgaz SRL.

Medgaz SRL, în datele Registrului Comerţului  

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Medgaz SRL a fost fondată în anul 2008 şi are sediul social în comuna Peştera. Societatea provine din schimbarea sediului din alt judeţ. Capitalul social subscris, de 1.663.000 de lei, integral vărsat, este compus din 16.630 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 100 lei. Asociaţi persoane fizice sunt Darlaiani Stere şi Mişu Stere, fiecare cu 50% din capitalul social. Cei doi asociaţi sunt şi administratorii firmei, care desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate.

În anul fiscal 2015, societatea cu 78 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 22.432.139 de lei şi un profit de 1.142.088 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 79 de salariaţi, cifră de afaceri de 20.429.137 de lei şi profit de 536.622 de lei. În ceea ce priveşte situaţia financiară pe anul 2017, aceasta este următoarea: 77 de salariaţi, cifră de afaceri de 19.690.975 lei şi un profit de 3.225.723 lei.

În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza documentaţia depusă în luna februarie la APM Constanţa.

Citeşte şi:

PUZ-ul iniţiat de Medgaz SRL, depus la APM Constanţa. Investitorul vrea să ridice un bloc de şase etaje (document)

O nouă investiţie imobiliară. Medgaz SRL solicită reglementarea unui teren situat la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Suceava (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Radu Andrei

02 Aug, 2019 06:36

Mai bine sa creasca animale de companie, decat o javra umana ca tine, vecine "binevoitor" ce esti! Ti-e frica sa te semnezi? Mie nu, iar daca din intamplare ne intalnim, vreau sa te intreb ceva: lasitatea doare???

Eu

27 Jul, 2019 00:19

Locatarii Blocului M1 s-au implicat in totalitate in decursul ultimului an.Au destule planuri de imbunatatire a zonei in care locuiesc.Nu trebuie sa judeci faptele unor persoane ca un intreg.Nu exista perfectiune iar fiecare om are dreptul la metoda lui de relaxare.In cazul in care ,,vecinul'' nu a mai trecut prin zona il informez ca lucrurile nu mai stau la fel ca inainte.

Vecin

26 Jul, 2019 22:08

Proprietarii de la bl M1 nici macar nu isi ingrijesc oaza de verdeata de care vorbesc. Prefera sa creasca animale de companie cu sutele si sa sparga seminte in fata blocului. Cei interesati pot da o tura sa vada oaza de la bl M1.

cristea eugen

26 Jul, 2019 09:44

uneori ai o parere de rau pt MAZARE si consideri ca a fost nedreptati dar cind ies la iveala faptele in defavoarea cetatenilor din CT carel-au ales sa-i apere parca zicii ca 10 anii este cam putin

Articole asemanatoare

Soarta imobilului de la Brotăcei Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primăria Constanța continuă. Ce au decis magistrații la ultimul termen?

14 Apr 2024 967

Termocentrale Constanța S-a reluat furnizarea apei calde în mare parte a orașului

12 Apr 2024 450

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța evaluează parcelele de teren pentru închiriere

11 Apr 2024 392

Coloană de fum dens este observat în Tomis Nord, Constanța. Constănțenii se întreabă ce este (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3433

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

08 Apr 2024 5400

Demers, depus la APM Constanța Tomis Estate SRL vrea să modifice PUZ-ul pentru partea de nord și de sud a Lacului Tatlageac (DOCUMENT)

30 Mar 2024 818

IPJ Constanța face declarații despre cazul vârstnicei agresate în Tomis Nord

29 Mar 2024 679

UPDATE Șocant în Constanța! O femeie agresată de un bărbat în cartierul Tomis Nord (FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 2714

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

27 Mar 2024 555

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 826

UPDATE Constanța Soarta Bisericii „Izvorul Tămăduirii”, din Tomis Nord, aflată pe masa judecătorilor

22 Mar 2024 683

Știri Constanța CT BUS. Traseele liniilor 1, 3 și E1, modificate de vineri

21 Mar 2024 547

Bărbat depistat cu substanțe interzise asupra sa în zona Pieței Tomis 3 din Constanța

20 Mar 2024 486

Constanța Noi sensuri unice au fost introduse în cartierul Tomis Nord! Urmează străzile Adamclisi și Suceava (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 1128

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 625