Deschidere editie

Oamenii din conducerea societăţilor coordonate de Ministerul Economiei. Iată cine are legături strânse cu Constanţa!

Ministerul Economiei are mai multe societăţi, autorităţi, regii şi asociaţii aflate în subordonare, în coordonare sau sub autoritate. În Consiliile de Administraţie sau în conducerile acestora se află persoane care sunt din Constanţa sau sunt implicate în alte instituţii din Constanţa.
Cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă cine sunt aceşti oameni care iau decizii la nivel naţional sau local.
 
La Biroul Român de Metrologie Legală, avem la DRML Constanţa pe directorul Ştefan Gheorghe şi pe directorul adjunct Lăcrămioara Susanu.
 
La Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, preşedinte este Marius Pîrvu, vicepreşedinţi sunt - Emil Niţă şi Liliana Mincă (soţia fostului primar din Mangalia Ion Mincă). Comisar-şef adjunct la Constanţa este Horia Constantinescu.
 
La IAR SA, în CA-ul instituţiei se află Măriuca Oana Pistol, cea care a ocupat funcţia similară la Neptun-Olimp SA.
 
Şantierul Naval Mangalia SA se află în subordinea ministerului, preşedinte este Doru Jianu, iar în CA-ul societăţii există un post vacant, celelalte două posturi fiind ocupate de Mihai Eduard Frasin şi Dorin Adam.
 
La CN ROMARM SA se află în CA-ul instituţiei Gelaldin Nezir, primul general de etnie turcă al României, acesta fiind din Constanţa.
 
Din CA-ul Societăţii Naţionale a Sării SA face parte Dan-Valentin Gheorghe, cunoscut de pe vremea când era administrator la Nuclearelectrica, societate care deţine CNE Cernavodă.
 
La Societatea Naţională a Apelor Minerale SA regăsim câteva nume interesante: Florentina Costache, fosta soţie a lui Eugen Orlando Teodorovici, Mirela Florenţa Matichescu, administratorul judeţului Constanţa, implicată în conducerea mai multor societăţi de stat, şi Iulian Offenberg, fost director al ACROPO.
 
Din Consiliul de Administraţie al SMART SA face parte Iolanda Anamaria Babău, pe care o regăsim şi la Şantierul Naval 2 Mai - Mangalia.
 
Din CA-ul SN Plafar SA face parte Daniel-Adrian Naftali, din partea Fondului Proprietatea, pe care îl regăsim şi în cadrul CN APM Constanţa.
 
La Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia îl avem pe directorul Ioan Griguţă, iar în CA pe următorii: Iolanda Anamaria Babău, Anda Nicoleta Oneţiu şi Florin Victor Dumitriu.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O navă pentru căutarea și recuperarea de diamante de la mare adâncime va fi construită de Damen Mangalia

22 May 2019 468

Ministerul Economiei laudă investiţiile făcute de Damen Shipyards Mangalia. "Sunt create locuri de muncă, oportunități și perspective pentru viitorii investitori și furnizori"

22 May 2019 843

Transgaz. Despre conducta care va prelua gazele din Marea Neagră. Trece prin trei judeţe. Ce localităţi străbate

04 May 2019 2771

Ce se întâmplă cu tichetele de masă şi voucherele de vacanţă. Proiectul e în transparenţă decizională

07 Mar 2019 469

Transgaz obține o finanțare în valoare de 50 de milioane de euro pentru o nouă conductă

17 Dec 2018 617

CEx al PSD. Decizii de ultimă oră! Ce miniştrii noi sunt propuşi

19 Nov 2018 761

Investiții masive ale Ministerului Economiei pentru Transgaz și Transelectrica. Vizată este și Dobrogea

29 Sep 2018 588

Ministerul Economiei propune diminuarea numărului angajaţilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor

21 Sep 2018 557

Asociaţii furioase pe Ministerul Agriculturii. Proteste în faţa instituţiei. Ce nemulţumiri au agricultorii

23 Aug 2018 547

Cum arată conductele gazoductului BRUA de pe teritoriului României (galerie foto)

22 Aug 2018 720

Despre Şantierul Naval Mangalia Vergil Chiţac - „Nu îmi dau seama dacă a meritat să pierdem opt luni pentru această negociere, în condiţiile în care noii acţionari au preluat şi datoriile“

25 Jul 2018 1797

Sărbătoare în Şantierul Naval Mangalia - 2 Mai. Are loc ceremonia de preluare de către Damen

23 Jul 2018 2976

În atenția SNM Undă verde pentru Statul Român! Ministerul Economiei a definitivat legea preluării acțiunilor majoritare în societățile mixte

19 Jul 2018 905

Codrin Ştefănescu Ministerul Economiei a finalizat demersurile pentru recuperarea a 51% din acțiunile Șantierului Naval Mangalia

05 Jul 2018 742

Revista presei locale

02 Apr 2018 828