Oficial. Notă de 10 la proiectul managerial Cine sunt noii șefi ai instanțelor din Constanța! Situație incertă la Curtea de Apel (DOCUMENT)

  • Noul președinte al Judecătoriei Constanța, magistratul Oana Mihaela Sorescu, din cadrul Secției civile a instanței, a fost notat cu 10 la proiectul managerial și 8,60 la testarea scrisă, obținând media finală 9,300.
  • În cadrul ședinței din data de 16 decembrie 2021, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis cu patru voturi pentru admitere și șase pentru respingere, „respingerea solicitării de invalidare parțială a concursului / examenului formulată de domnul judecător Lefter Gabriel Sandu“.
  • În Secțiunea Document puteți consulta Ordinea de zi soluționată a ședinței Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii din data de 16 decembrie 2021.
 
Noul președinte al Tribunalului Constanța este magistratul Cristina Ramona Duță, din cadrul Secției I Civile a instanței, în prezent vicepreședinte al Tribunalului.
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de CSM, aceasta a fost notată cu 9,07 la proiectul managerial și 9,20 la testarea scrisă, având media finală 9,135.
 
Totodată, noul președinte al Judecătoriei Constanța, magistratul Oana Mihaela Sorescu, din cadrul Secției civile a instanței, a fost notat cu 10 la proiectul managerial și 8,60 la testarea scrisă, obținând media finală 9,300.
 
Candidatul pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Constanța, magistratul Maria Roxana Codreanu, tot din cadrul Secției civile, a fost notat cu 9,07 la proiectul managerial și 8,20 la testarea scrisă, media finală fiind 8,635.
 
În ce privește funcția de președinte al Curții de Apel Constanța, situația rămâne incertă pentru public deocamdată, după ce unicul candidat rămas până la final în cursă a fost notat la proiectul managerial cu 4,00 la proiectul managerial, regulamentul precizând faptul că este declarat admis candidatul care obține minim 5 la toate probele de concurs.
 
Opt voturi pentru validarea rezultatelor
 
Totodată, în cadrul ședinței din data de 16 decembrie 2021, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis cu patru voturi pentru admitere și șase pentru respingere, „respingerea solicitării de invalidare parțială a concursului / examenului formulată de domnul judecător Lefter Gabriel Sandu“.
 
Amintim, magistratul Gabriel Sandu Lefter este unul dintre cei trei judecători ce și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al Curții de Apel Constanța, alături de magistratul Marius Cristian Epure (actualul președinte) și de magistratul Răzvan Anghel, din cadrul Secției I Civile a instanței.

 
În aceeași ședință, Secția pentru judecători a CSM a decis „validarea rezultatelor concursului sau examenului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor la curți de apel, tribunale și judecătorii, desfășurat în perioada septembrie – decembrie 2021“, la acest punct fiind exprimate opt voturi favorabile și două nule.
 

În acest context, răpmâne de văzut când va face CSM numirea pe funcții și când se va lămuri situația de la Curtea de Apel Constanța, instanță a cărei conducere este asigurată, cel puțin până la data de 1 ianuarie 2022, de către magistratul Marius Cristian Epure, numit în funcție prin HCSM 1534/2018, începând cu data de 1 ianuarie 2019, pentru un mandat de trei ani.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce judecător din Constanța vrea să plece la Curtea Supremă
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Cererea de preschimbare a termenului de judecată, formulată de fostul rector Dănuț Epure, respinsă de magistrați

19 Mar 2024 584

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! S-a fixat un nou termen în dosar

08 Mar 2024 802

Universitatea „Ovidius” din Constanța, dată în judecată de fostul rector Tiberius Dănuț Epure

05 Mar 2024 1458

Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța! Solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual

07 Feb 2024 1090

Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, primă victorie la Curtea Supremă! S-a admis în principiu cererea prin care solicită rejudecarea dosarului penal

17 Jan 2024 4302

Dosarul lui Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, nu se va rejudeca

17 Nov 2023 1072

Tribunalul Ilfov a rămas în pronunțare în dosarul lui Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa

15 Nov 2023 785

Primăria C.A. Rosetti cumpără ambarcațiune pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență! (DOCUMENT)

04 Nov 2023 784

Judecătorul Marius Cristian Epure, fost președinte al Curții de Apel Constanța, la pensie! Președintele a semnat decretul

02 Nov 2023 1939

Firme Constanța S-au pus bazele unei societăți noi în Medgidia. Cu ce se ocupă?

30 Oct 2023 1607

Fostul senator Gigi Christian Chiru, din Constanța, acțiune extraordinară la Înalta Curte!

23 Oct 2023 904

Ultima oră! Judecătorul Marius Cristian Epure, fost președinte al Curții de Apel Constanța, „undă verde“ de la CSM pentru pensionare

18 Oct 2023 1334

DNA Constanța cere, la Înalta Curte, rejudecarea dosarului Combat Press!

17 Oct 2023 1045

CSM analizează azi cererea de pensionare a judecătorului Marius Cristian Epure, de la Curtea de Apel Constanța

17 Oct 2023 949

Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, termen la Tribunalul Ilfov! Cere revizuirea dosarului în care a fost condamnat

17 Oct 2023 1196