Omul acuzat de Mazăre că ar fi cerut şpagă nu mai e director în Ministerul Culturii Angelescu - „Trebuia să se găsească un vinovat şi s-a găsit”

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a făcut, ieri, o nouă serie de declaraţii privind presupusa şpagă care i-ar fi fost solicitată de „funcţionăraşi” dintr-un minister, pentru eliberarea avizelor necesare aprobării Planului de Urbanism Zonal al staţiunii Mamaia. Spre deosebire de săptămâna trecută, când a deschis acest subiect, edilul şef a precizat, ieri, că este vorba despre Ministerul Culturii. Amintim că am menţionat, într-o ediţie trecută a cotidianului ZIUA de Constanţa, că este vorba despre acest minister, iar în acest sens am redat şi declaraţiile integrale pe tema PUZ-ului pe care secretarul de stat Radu Boroianu le-a făcut pentru cotidianul nostru.

Radu Mazăre a făcut public şi un nume, un anume Angelescu, de la Ministerul Culturii. „Cred că e secretar de stat”, a menţionat edilul şef. Întrebat dacă acesta este funcţionarul care i-ar fi solicitat şpagă, prin intermediari, Mazăre a declarat: „Aşa mi-a venit la ureche, că el”. Primarul municipiului Constanţa a precizat totodată că presupusa şpagă s-ar fi ridicat la 60.000 de euro. Şeful administraţiei locale a subliniat însă că el nu va sesiza DNA-ul în privinţa acestui Angelescu şi că nu vrea ca cineva să fie cercetat penal. „Se ocupă premierul de asta”, a afirmat Mazăre, explicând că primul ministru i-ar fi spus că se va ocupa atât de avizul necesar aprobării PUZ-ului staţiunii Mamaia, cât şi de acest angajat, pe care, spune Mazăre, Ponta i-ar fi sugerat că va fi dat afară.

I-a încetat interimatul

Angajatul acuzat de Mazăre se numeşte Mircea Angelescu. Are 52 de ani şi este doctor în istorie. A fost, până joi, directorul Direcţiei de Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii. Întâmplător sau nu, joi i-a încetat interimatul la conducerea direcţiei. „Încetarea interimatului meu a fost constatată de minister. S-o fi considerat că există un vinovat pentru întârzierea avizelor necesare aprobării PUZ-ului. Trebuia să se găsească un vinovat şi s-a găsit”, a afirmat Angelescu.

„Nu este adevărat”

În ceea ce priveşte presupusa şpagă pe care Radu Mazăre susţine că Angelescu i-ar fi solicitat-o prin intermediari, Mircea Angelescu a precizat: „Nu este adevărat. Nici vorbă! Nu am solicitat nimănui. Aprobarea PUZ-ului nu depinde de mine. Nu am pentru ce să solicit şpagă”. Mircea Angelescu a menţionat că nici nu a vorbit cu primarul Constanţei. Singura sa legătură cu acest PUZ a fost, spune el, aceea că a discutat „de vreo două ori cu arhitectul care a întocmit PUZ-ul (S.C. Kalinia Proiect S.R.L., şef proiect - arhitect Ionuţ Toma, fostul arhitect şef al Constanţei)”. „I-am transmis observaţiile Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice”, a afirmat Mircea Angelescu.
Întrebat dacă se teme că, în urma declaraţiilor făcute de Mazăre privind presupusa şpagă, instituţiile statului se vor autosesiza în cazul său, Mircea Angelescu a mărturisit: „N-am de ce să mă tem. O să ancheteze şi o să vadă care e adevărul”.
Menţionăm că, potrivit propriilor sale declaraţii, Mircea Angelescu a rămas, totuşi, în Ministerul Culturii, pe o funcţie de execuţie.
Cât despre observaţiile făcute de Ministerul Culturii, Mazăre a declarat că instituţia condusă de ministrul Daniel Barbu ar fi, prin Mircea Angelescu, împotriva construirii de parcări etajate şi a pasarelelor. De asemenea, edilul şef a precizat şi că în adresele de la minister se recomandă stimularea transportului electric.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 619

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 672

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 535

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 726

Tribunalul Constanța, decizie privind măsurile asigurătorii din dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța (MINUTA)

26 Feb 2024 555

Administrația Chițac vrea să recupereze 4,38 de milioane de dolari din Dosarul Retrocedărilor! Curtea de Apel s-a retras pentru deliberări

26 Feb 2024 479

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1253

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1002

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 855

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1377

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1537

Complet de divergență pentru pretențiile lui Chițac, de la Mazăre! La mijloc sunt 4,38 de milioane de dolari. Un judecător a vrut să se abțină

01 Feb 2024 846

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1235

Consiliul Local Constanța dă în judecată asociația care s-a opus casării vaporașelor de la intrările din oraș!

28 Jan 2024 1088