Ordin de restricţie pentru un tânăr din Constanţa. Ce a determinat instanţa să ia această măsură

Judecătoria Constanţa a dispus emiterea unui ordin de protecţie pentru o perioadă de trei luni pe numele unui tânăr de 24 de ani din Constanţa care şi-a ameninţat mama şi sora. F.I., mama bărbatului, a cerut în instanţă ca fiul său, D.E.I., să fie evacuat din locuinţă de teamă să nu îi facă rău ei şi fiicei sale minore.
Astfel, Judecătoria Constanţa a dispus la data de 29 martie 2019 evacuarea pârâtului din locuinţa reclamantei din municipiul Constanţa şi i-a interzis orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu reclamanta. De asemenea, nu are voie să se apropie la o distanţă mai mică de 200 de metri de mama şi sora lui.
 
În plângerea adresată poliţiei, reclamanta a arătat că în data de 27.03.2019 fiul ei a sustras din dormitorul locuinţei, dintr-un sertar, un telefon mobil, după care a plecat. Apoi a revenit cu intenţia de a lua şi un televizor, fapt pentru care reclamanta nu i-a permis accesul în casă. Fiul ei a bătut la uşă, nu i-a deschis, a început să tragă de gratii, să ţipe, să înjure, să ameninţe - „Ai să ieşi tu afară, pun eu mâna pe tine, te distrug, de mâna mea ai să sfârşeşti”, a scuipat către reclamantă şi către fiica acesteia. Tânărul s-a dus către un autoturism, ţipând şi înjurând continuu, după care s-a suit pe capota motor, sărind pe ea.
 
Potrivit rolii.ro, în instanţă, mama a declarat: „Mă simt ameninţată şi eu şi fiica mea de fiul meu. Problemele trenează de câţiva ani, de când sunt divorţată de soţul meu. Sunt în situaţia de a apela la Poliţie ca ultima şansă!”. De altfel, tânărul a fost şi la o evaluare psihologică. Întrebată în instanţă mama dacă divorţul de soţ ar fi afectat comportamentul copilului, femeia a spus: „Violenţă în familie nu a fost, soţul meu nu a fost violent nici faţă de copii, nici faţă de mine, dar după această perioadă fiul meu a ajuns la un medic psihiatru, tot pentru problemele pe care le făcea, nu ştiu cum a fost diagnosticat, în schimb, a luat tratament. Cred că ar fi binevenită o evaluare psihiatrică dacă încuviinţează instanţa, pentru că simt că e ceva în neregulă cu el”.
 

Şi-a scuipat mama şi a sărit pe o maşină 

 
Au urmat apoi întrebările către tânăr.
„Întrebare instanţă: Ce aveţi de declarat?
Răspuns pârât: Am fost diagnosticat cu depresie, atâta tot. Eu am dorit decât să stau la mine în casă. Nu-mi dă voie să stau în casă, îmi zice „du-te adu-mi bani, du-te fură ”.
Întrebare instanţă: Dvs lucraţi ?
Răspuns pârât: Nu lucrez. Reclamanta îmi zice: „Cine eşti tu să-ţi dau o farfurie de mâncare”. Prima dată tata mi-a cumpărat mie apartamentul, iar apoi fără să ştiu, mi-a zis: „Vino la notar să semnezi divorţul între mine şi tatăl tău, ca să rămâi cu mine”, exact aşa mi-a spus, am aşteptat în maşină, am semnat şi după aceea am înţeles că am semnat să vând casa. După aceea a început să-mi spună: ieşi afară din casa mea”.
 
Întrebat cum au decurs lucrurile în data de 27 martie, tânărul a spus că în acea zi „îmi dăduse cu o săptămână în urmă un telefon spart, telefonul meu tot aşa căzuse de pe noptiere şi s-a spart. I l-am cerut să îl repar. Mi l-a dat, am plătit reparaţia şi am plecat. Când m-am întors, peste câteva zile l-am amanetat. Sora mea m-a întrebat dacă vreau încărcătorul şi i-am spus că nu vreau pentru că l-am amanetat. De atunci mi-a spus „ieşi afară din casă”, i-am cerut hainele şi nu mi-a dat nicio haină”.
 
Au urmat întrebările către tânăr cu privire la agresiune, iar acesta a recunoscut că şi-a scuipat propria mamă şi că s-a urcat cu picioarele pe un autoturism adresând injurii către cea care i-a dat viaţă.

„Întrebare instanţă: Aţi ameninţat-o pe mama dvs. în vreun fel?
Răspuns pârât: Nu, recunosc, am agresat-o verbal, am înjurat-o, dar nu i-am făcut ceva fizic.
Întrebare instanţă: Aţi scuipat-o?

Răspuns pârât : Da, m-a scuipat ea şi am scuipat-o şi eu.
Întrebare instanţă: V-aţi urcat pe capota autoturismului, cu picioarele?
Răspuns pârât: Da, pentru că mă ţinea la gratii, iar vecina mea are nişte câini foarte mari şi avea uşile deschise, ţipa ea, ţipam şi eu, şi câinii s-au agitat şi eu m-am speriat.
Întrebare instanţă: Aţi ameninţat-o că o ucideţi?
Răspuns pârât: Niciodată. Nu am ucis pe nimeni.
Întrebare instanţă: Pe sora dvs. aţi ameninţat-o ?
Răspuns pârât: Nu. Dar dacă mama îi spune să zică ceva, spune ca ea”, se arată în minuta instanţei.
 
La final, reclamanta a solicitat să i se acorde protecţie, atât personal, cât şi fiicei sale, precum şi o evaluare psihologică a pârâtului. Totodată, instanţa a avut în vedere faptul că pârâtul a adresat ameninţări în mod nemijlocit şi faţă de sora sa, raportat la declaraţia acesteia, care a arătat că fratele ei este mereu agresiv cu ea, o scuipă, o loveşte, se dezbracă în faţa sa şi mereu o loveşte.
 
Sursă text: rolii.ro
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoria Constanța a anulat acțiunea deschisă de Asociația Composesorală Borșa! Taxa de timbru pentru proces era de circa 475.000 de euro (MINUTA)

28 Mar 2024 278

Constanța Șofer beat și fără permis condamnat definitiv la închisoare

27 Mar 2024 535

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1853

Justiție Constanța Procesul dintre AFI SRL și Olgun Expres SRL a ajuns la Judecătoria Constanța

23 Mar 2024 533

COMCM SA, amendată de Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale Gina Ghiață – „Societatea a fost sanționată în urma unui control!“

21 Mar 2024 814

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1380

Dosarul tragediei de la 2 Mai Avocatul din oficiu al lui Vlad Matei Pascu, explicații pe înțelesul tuturor despre cererea de strămutare

20 Mar 2024 1526

Iată „noul val“ al judecătorilor și procurorilor din România! Judecătoria Constanța, fruntașă la posturi libere pregătite pentru noii magistrați (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 1307

Magistrații de la Tribunalul Constanța și-au declinat competența într-un dosar în care AFI SRL este reclamantă! Despre ce este vorba?

14 Mar 2024 540

Procesul 2 Mai la Judecătoria Mangalia Avocatul Adrian Cuculis - „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“ (VIDEO)

14 Mar 2024 1034

LIVE VIDEO Părinții tinerilor uciși în tragedia de la 2 Mai, județul Constanța, au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 1144

Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)

13 Mar 2024 845

Vergil Chițac, proces cu Fiscul, pentru o amendă civilă aplicată Primarului Municipiului Constanța. Verdictul, la finalul lunii

12 Mar 2024 714

Justiție Constanța O nouă tentativă de a salva Biserica Izvorul Tămăduirii de la Macul Roșu

10 Mar 2024 857

Constanța Bărbat suspectat că și-ar fi agresat fosta soție! Individul a distrus și brățara electronică de monitorizare

09 Mar 2024 747