Deschidere editie

Palatul Copiilor din Constanța, lăsat în paragină, de autorități. Petiție pentru stoparea degradării complexului

  • 5000 de constănțeni au semnat o petiție pentru stoparea degradării Palatului Copiilor din Constanța
  • Complexul  de 12 hectare a lăsat în paragină, atât de autoritățile centrale cât și de cele locale
  • De ani buni, Ministerul Educației, care este administratorul acestui loc, să nu mai aloce fonduri pentru modernizarea sau cel puțin pentru întreținerea bazei pentru copiii din Constanța
 
Organizația Județeană a PLUS Constanța atrage atenția autorităților locale să intervină de urgență pentru a stopa degradarea Palatului Copiilor din Constanța. În acest sens, a fost inițiată o petiție care a fost semnată de aproape 5.000 de cetățeni.
 
La 52 de ani de la inaugurare, Palatul Copiilor din Constanța, cunoscut și sub denumirea de Clubul elevilor sau fostul Parc al Pionierilor, este un complex de 12 hectare lăsat în paragină, atât de autoritățile centrale cât și de cele locale.
În acest loc, generații întregi de copii au învățat electronică, chimie, pictură, au învățat să cânte și să danseze, să joace teatru sau baschet, să înoate sau să joace tenis, cu alte cuvinte, să-și descopere pasiunile.
Nepăsarea autorităților a făcut ca de ani buni, Ministerul Educației, care este administratorul acestui loc, să nu mai aloce fonduri pentru modernizarea sau cel puțin pentru întreținerea bazei în care copiii constănțenilor desfășoară activități extra-curriculare fără ca părinții să fie nevoiți să scoată o groază de bani din buzunare.
Terenurile de fotbal sunt invadate de buruieni și pare că mingea nu a mai fost bătută pe aici de o vreme bună, din fosta pistă de karting au rămas doar câteva cauciucuri aruncate alandala iar mesele din piatră, vopsite atent în pătrate albe și negre, pe care micii școlari învățau odată tainele șahului, au fost sfărâmate de timp și nepăsare. Totul pare abandonat iar soluțiile nu vin de nicăieri.
“Autoritățile locale – Primăria, Consiliul local și Consiliul Județean – conduse de PSD și aliații lor, au văzut acest loc ca pe unul pe care să îl exploateze imobiliar, nu ca pe un loc care să reprezinte bucuria copiilor noștri.
De aceea, fără a ridica nici un deget, l-au lăsat să se degradeze, făcând doar demersuri pentru a îl lua în administrare, pentru a fi ulterior vândut rechinilor imobiliari, așa cum au fost înstrăinate și suprafețe importante din Parcul Tăbăcărie”, susține organizația Județeană a PLUS Constanța.
Reprezenanții PLUS Constanța anunță că se vor lupta pentru a reda acest loc copiilor Constanței.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

fani

02 Jun, 2020 15:33

Tocmai se lauda un tip numit cazanciuc ca de 30 ani partidul lui a promovat cultura ....

Articole asemanatoare

Constanța. Bucurie dublă Fotbalistul Vlad Rusu, la 30 de ani. Tatăl său e sărbătorit la o zi după el (galerie foto)

27 Jun 2020 1096

#ConstanțaEsteBine „Home Art” - Campanie de susținere și promovare a artei locale în contextul pandemiei

26 May 2020 2574

#ConstanțaEsteBine – vernisaj virtual în pandemie Din dor de profesori și colegi, eleva Maria Gabriela Sandu și-a pictat trăirile

13 May 2020 2033

Răsturnare de situaţie Preşedintele completului în procesul firmei care s-a ocupat de actualizarea documentaţiei pentru Cazinoul din Constanţa ar urma să fie recuzat

05 Mar 2020 942

FC Viitorul debutează sâmbătă în turneul play-out al Ligii 1. Meci la Ovidiu. Cât costă biletele de intrare

27 Feb 2020 1851

Fotoreportaj Primele semne ale primăverii în Constanța (galerie foto)

23 Jan 2020 3016

Președintele Klaus Iohannis, declarații despre alocațiile copiilor, alegerea primarilor în două tururi și autostrăzile din România

15 Jan 2020 925

Retrospectivă 2019 Ambiţioşi, muncitori şi talentaţi. Elevi din Constanţa, pe podiumul competiţiilor naţionale şi internaţionale (galerie foto)

28 Dec 2019 2806

Patru olimpici internaționali constănțeni premiați, azi, de către Ministerul Educației și Cercetării

17 Dec 2019 1906

Partenerul Eldiclau pentru Cazino, acuzat de înșelăciune O nouă înfățișare în procesul Impex Romcatel Cercetare Proiectare

29 Nov 2019 673

Se pot achiziţiona bilete la meciul FC Viitorul - Astra Giurgiu

29 Nov 2019 1162

Unitățile școlare din județul Constanța – pilot în monitorizarea segregării școlare (galerie foto)

30 Oct 2019 1898

Directorii unităților de învățământ din Constanța, convocați în ședință. Ce se va discuta

28 Oct 2019 1375

Palatul Copiilor din Constanţa îşi deschide porţile pentru un nou an şcolar

28 Sep 2019 1465

Festivitate de deschidere a anului şcolar, la Palatul Copiilor Constanţa

27 Sep 2019 661