„Panică” printre unii angajați Achitată în dosarul Belina, fostul vicepremier, Sevil Shhaideh a revenit formal în Consiliul Județean Constanța! Și-a suspendat din nou raportul de serviciu, pentru o perioadă de 2 ani (DOCUMENTE)

  • Sevil Shhaideh a urmat în Consiliul Județean Constanța aproape toate treptele de la șef serviciu la director general al Direcției Generale de Proiecte
  • În 2012 a părăsit CJC (n.r. în momentul în care a plecat în administraţia centrală, Shhaideh s-a suspendat din postul deţinut la Constanţa) și s-a transferat la București, în funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice
  • A fost ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în cabinetul Ponta, pentru ca în 2017 să devină vicepremier cu portofoliu de Ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene
  • Shhaideh a fost achitată definitiv pe 21 februarie a.c. de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul Belina, în care era acuzată de abuz în serviciu
  • În acest dosar, Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu de DNA, pe data de 27 iunie 2018
  • La începutul lunii aprilie, Shhaideh a revenit în Consiliul Județean de unde se suspendase în 2012, după ce a primit achitarea în dosarul Belina
  • Mutarea a fost una pur tehnică în conformitate cu legislația, dat fiind că pe timpul derulării procesului postul pe care l-a ocupat prin concurs în administrația județeană fusese suspendat
  • După îndeplinirea formalităților legale, Sevil Shhaideh a solicitat din nou suspendarea raportului de serviciu prin acordul părților, pentru un interes personal, pentru o perioadă de cel mult 2 ani
  • Shhaideh își va continua activitatea în cadrul Secretariatului Tehnic Comun Bazinul Mării Negre din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației
 
 
Sevil Shhaideh a urmat în Consiliul Județean Constanța aproape toate treptele de la șef serviciu la director general al Direcției Generale de Proiecte.

În 2012 a părăsit CJC (n.r. în momentul în care a plecat în administraţia centrală, Shhaideh s-a suspendat din postul deţinut la Constanţa) și s-a transferat la București, în funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În 2015 a fost ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în cabinetul Ponta, pentru ca în 2017 să devină vicepremier cu portofoliu de Ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Din 2018 a devenit consilier de stat în aparatul de lucru al Guvernului unde a rezistat până în decembrie 2019, când a fost demisă de premierul de la acea vreme, Ludovic Orban.

La începutul anul 2020, Shhaideh a fost schimbată și din funcția de membru al Consiliului de Supraveghere a OMV Petrom de către ministrul Economiei, Virgil Popescu.
 
Shhaideh fusese numită membru provizoriu al board-ului OMV Petrom la sfârșitul lunii octombrie 2017, la scurt timp după ce și-a dat demisia din funcția de ministru al Dezvoltării din cadrul Guvernului PSD.

După 2020, Shhaideh a rămas doar membru în Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (C.I.F.G.A) al Eximbank.

Din 2019 datează de altfel și ultima sa declarație de avere și interese, potrivit http://declaratii.integritate.eu/.

Constănțeanca Sevil Shhaideh, fost ministru PSD al Dezvoltării a fost achitată definitiv pe 21 februarie a.c. de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul Belina, în care era acuzată de abuz în serviciu.



Practic, CAB a menţinut decizia de achitare aplicată în aprilie 2022 de Tribunalul Bucureşti.


În acest dosar, Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu de DNA, pe data de 27 iunie 2018, fiind acuzată că a prezentat guvernului pentru aprobare un proiect de hotărâre de guvern (ce se va numi H.G. 943/2013), precum și nota de fundamentare pe care a semnat-o, în calitate de inițiator.

Sevil Shhaideh a activat în cadrul Secretariatului Tehnic Comun Bazinul Mării Negre.

Pe portalul Consiliului Județean Constanța au apărut la începutul acestei luni două mențiuni interesante care o vizează pe fostul ministru PSD.
Unii dintre angajații instituției au comentat pe la colțuri revenirea în instituție a fostului vicepremier, întrebându-se ce post vizează.

Totul a durat însă doar 24 de ore.

Prin dispoziția nr.130, președintele CJ, Mihai Lupu aviza încetarea suspendării de drept a raportului de serviciu și reluarea activităţii unui funcționar public din cadrul Serviciului Monitorizare Investiții Proiecte, Avizare, Direcţia Generală de Proiecte, începând cu data de 03.04.2023.

Practic prin această dispoziție, Sevil Shhaideh și-a reluat formal activitatea în funcția publică de execuție, Consilier, clasa I, grad profesional Superior, gradaţie 5, pe perioadă nederminată cu normă întreagă, în cadrul Serviciului Monitorizare Investiții Proiecte, Avizare, Direcţia Generală de Proiecte.

În conformitate cu legislația în vigoare, după achitarea din dosarul Belina atât Shhaideh cât și instituția angajatoare erau obligate să facă această mențiune, deoarece pe perioada derulării procesului, fostul vicepremier a fost suspendată din postul de funcționar public de la nivel CJ Constanța.
Acesta este motivul pentru care, în aceeași zi, președintele Lupu a emis o altă dispoziție nr. 131, prin care începând cu data de 03.04.2023, se suspendă raportul de serviciu al lui Sevil Shhaideh, Consilier, clasa I, grad profesional Superior, gradaţie 5 în cadrul Serviciului Monitorizare Investiții Proiecte, Avizare, Direcţia Generală de Proiecte, prin acordul părților, pentru un interes personal, pentru o perioadă de cel mult 2 ani.

În continuare, Sevil Shhaideh își va continua activitatea în cadrul Secretariatului Tehnic Comun Bazinul Mării Negre din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Aceasta nu are de gând să revină în administrația județeană, însă nici nu dorește să renunțe la postul de funcționar public câștigat prin concurs în urmă cu mai bine de zece ani.
 
Legăturile cu Nicușor Constantinescu, Liviu Dragnea și PSD
 

Pe 4 iunie 2011, Sevil Sumanariu devenea doamna Sevil Shhaideh. Martori la eveniment au fost preşedintele CJC, de la acea vreme Nicuşor Constantinescu, şi Liviu Dragnea, în calitate de naşi.

La un an şi şapte luni de la fericitul eveniment, Sevil Shhaideh era chemată de Liviu Dragnea în București și devenea secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice condus de acesta.

Despre evoluția sa în Guvern am scris deja mai sus.

Vă reamintim că Sevil Shhaideh a fost prima propunere de premier pe care Liviu Dragnea a făcut-o în 2016, imediat după câştigarea alegerilor parlamentare.

Shhaideh a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, iar Liviu Dragnea a înaintat propunerea lui Sorin Grindeanu, cel care a condus primul guvern PSD din şirul celor trei.
 
Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltării, în Cabinetul Grindeanu, pe care l-a părăsit după apariţia dosarului ”Belina” în care a fost cercetată şi trimisă în judecată de procurorii DNA. Shhaideh a fost recuperată ulterior de premierul Mihai Tudose, cel care i-a urmat lui Sorin Grindeanu după moţiunea de cenzură depusă şi votată în unanimitate chiar de PSD.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Dosarul Belina! Sevil Shhaideh, fost vicepremier al României şi fost angajat al Consiliului Judeţean Constanţa, achitată definitiv

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 567

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 639

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 356

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1971

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 723

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 705

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 780

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2682

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1248

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1625

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 856