Părinții, panicați, își doresc trecerea în scenariul 3 a tuturor unităților de învățământ constănțene


 
Săptămâna trecută, pe grupurile de whatsapp ale părinților a circulat un mesaj care a creat speranță în... marea de panică, mulți întrebându-se dacă nu cumva chiar de a doua zi toate unitățile de învățământ din județul Constanța vor trece în scenariul 3. O veste mult așteptată de ei.
 
„Bună seara! Avându-se în vedere faptul că municipiul Constanța se apropie de rata 3/1000, trebuie să fim pregătiți pentru ceea ce ne așteaptă.
Vă rugăm să vă asigurați că școlile sunt pregătite pentru scenariul 3.
In acest sens, până joi, vă rugăm să ne comunicați prin adresă scrisă dacă sunteți pregătiți și, în caz că sunt probleme, care sunt acestea, ce le-a generat și cum se vor soluționa în cel mai scurt timp.
În plus, se impune a se comunica cu părinții, cu angajații, cu elevii, astfel încât să fie pregătiți din toate punctele de vedere.
O seară frumoasă!”.
 
Întrebat, cu prilejul videoconferinței cu presa, dacă acest mesaj prevestește o închidere totală a unităților de învățământ, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai a declarat că „este o modalitate prin care ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu. Încercăm să nu fim luați prin surprindere, pentru că știți că în România se spune că autoritățile sunt luate prin surprindere. Noi nu vrem așa ceva! Se poate întâmpla și în municipiul Constanța, așa cum s-a întâmplat la Medgidia, la Cernavodă, unde am avut o rată a incidenței peste 2 la 1000 de locuitori și acum ne aflăm sub 1. Vrem să ne asigurăm că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru un asemenea scenariu. În esență, unitățile de învățământ trebuie să fie pregătite pentru abordarea oricărui scenarii din cele trei încă de la începutul anului școlar. Nu este motiv de panică și a ținut de o comunicare strict internă, între inspectorat și directori. Este o întrebare firească «Sunteți pregătiți în caz că... ?». Cum a ajuns (mesajul - n.r.) pe grupurile de părinți mă întreb. Probabil directori binevoitori... IA PANICAȚI-VĂ ȘI VOI! Nu e un motiv de panică. Părerea mea este că, într-o situație ca cea în care ne aflăm, stresul în doze mici este cel care ne duce către prevedere, către precauție, către o preîntâmpinare a oricăror situații. Stresul în doze mari, care creează panică, nu este justificat, pentru că duce la blocaje emoționale. Ca la examene, când ești mult prea stresat și nu mai ai randament”.
 

Colegiul „Mircea” a trecut la scenariul 3


Începând de astăzi, Consiliul de Administrație al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, în consultare cu D.S.P. Constanța, a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Constanța modificarea scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor pentru perioada  2 – 15 noiembrie 2020 și trecerea în on line cu întreg efectivul de elevi și profesori. „Această măsură a fost impusă de înregistrarea, atât la liceu, cât și la gimnaziu a unui număr de minim trei cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, personalului auxiliar și al elevilor”, se precizează într-un anunț în atenția elevilor și părinților.
 

Situația unităților de învățământ constănțene


Conform datelor statistice deținute de inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai, la data de 29 octombrie 2020, din 503 unități de învățământ câte numără județul Constanța, exceptând Palatul Copiilor, CJRAE, cluburile copiilor și cluburile sportive școlare, 226 de unități funcționează în scenariul verde, 252 în scenariul galben - în municipiul Constanța acesta funcționând în majoritatea unităților de învățământ, opt unități de învățământ în scenariul roșu, care ține de infrastructură. Spre exemplu, la Medgidia, șapte unități de învățământ rămân în scenariul trei, Școala gimnazială nr. 33 a intrat pe scenariul 3 infrastructură, întrucât se lucrează la reabilitare, pe fonduri europene.
Mai sunt 12 unități de învățământ pe scenariul 3, ca urmare a situațiilor de infectare cu SARS COV2 și cinci unități de învățământ care au activitatea suspendată de la începutul anului școlar. „Cum ar fi la Școala gimnazială 4 Neptun, structură a Școlii Gimnaziale nr. 2 Mangalia, unde cei trei elevi sunt transportați la unitatea cu personalitate juridică de ceva ani. Un alt caz este Școala sanatorială, situată în proximitatea Spitalului municipal Mangalia, care este declarat unitate COVID, ceea ce a presupus închiderea unității de învățământ. Și mai sunt alte școli cu clădiri în conservare, unde elevii sunt transportați în alte locații”, a declarat prof. Sorin Mihai.


În final, trebuie precizat că și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a lansat un Chestionar cu privire la percepția părinților asupra deciziei autorităților de închidere a unităților de învățământ şi de trecere ȋn online, ȋn localităţile unde incidența cazurilor de COVID-19 depășește 3 la 1.000 de locuitori, prin care se solicită părinților să răspundă anonim la opt întrebări. Vă supunem atenției acest chestionar AICI

Citește și:

Prof. Sorin Mihai „Avem foarte multe unități de învățământ în mediul rural care funcționează sub efective”

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 696

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 632

Profesori de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, la un stagiu de instruire Erasmus în Grecia

01 Apr 2024 623

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 630

Premianții Concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol” de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

21 Mar 2024 835

Atenție, consumatori! Se sistează furnizarea căldurii și a apei calde într-o anumită zonă a Constanței

19 Mar 2024 520

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 3099

Un elev de la Colegiul “Mircea cel Bătrân” Constanța, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională Interdisciplinară Științele Pământului (FOTO)

24 Feb 2024 1315

Eveniment cultural la Colegiul Național Costache Negri din Galați. Cei prezenți au primit semne de carte cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

21 Feb 2024 613

Ziua Națională a Lecturii, marcată la Tulcea

18 Feb 2024 526

Știri Constanța Profesorii de la CNMB într-un program de job shadowing în Portugalia (FOTO)

09 Feb 2024 1009

Elev de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, câștigător pentru România al Concursului European „Juvenes Translatores“ (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 955

Știri Constanța O nouă performanță internațională a elevilor din Constanța!

06 Feb 2024 914

Retrospectivă 2023 Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, încă un an împlinit prin excelență și tradiție

03 Jan 2024 1771

Știri Constanța Polițiștii locali din Constanța au desfășurat cu succes activități de educație rutieră în 12 școli

21 Dec 2023 612