Parlamentar degeaba

1181678427.jpg

El a tinut aproape o suta de audiente si a dat circa o mie de telefoane * Cu toate acestea, nu a obtinut niciun fel de rezultat pentru cei care au venit sa-i ceara ajutorul

Conform raportului de monitorizare elaborat de Asociatia pentru Implementarea Democratiei, Dan Mocanescu a fost director general la "Rapsodia Romana", producator TV, lider sindical si deputat ales pe listele Partidului Romania Mare (PRM) pana in ianuarie 2005. Actualmente, Dan Mocanescu nu are apartenenta la grupurile parlamentare, este membru al Comisiei pentru Munca si Protectie Sociala, secretar confederal al Blocului National Sindical (BNS) si asociat in conducerea SC ARAT SRL, din judetul Prahova. Activitate "intensa" si epuizanta De cand si-a inceput mandatul parlamentar ca independent, ex-deputatul PRM Dan Mocanescu a tinut 108 audiente, dintre care numai 92 sunt mentionate in registre. Celelalte au fost sustinute in teritoriu, dupa cum este specificat in raportul prezentat. Cercetarea atesta ca parlamentarul a primit 107 sesizari atat din partea cetatenilor, cat si a unor organizatii. Daca la rezolvat probleme nu sta prea bine, Mocanescu se poate lauda in schimb cu aproape o suta de conferinte de presa, sustinute in cadrul celor trei birouri parlamentare din Constanta, Mangalia si Harsova. Interesanta este si participarea sa la diferite emisiuni radio: 110 emisii in eter. Adeptul comunicarii verbale! Deputatul a declarat ca, in ultimul timp, ponderea cea mai mare a informatiilor solicitate de constanteni o constituie datele privind accesarea fondurilor structurale europene. Pe urmatoarea treapta a celor care ii solicita sprijinul sunt situati cetatenii care cer lamuriri sau rezolvari in unele probleme ce intra sub incidenta justitiei: retrocedari, puneri in posesie, contestatii impotriva unor hotarari judecatoresti si altele. Mai mult ca sigur, constantenii respectivi nu au cunostinte juridice, dar nici deputatul nu se poate lauda prea mult cu acestea, mai ales ca a absolvit Facultatea de Drept, insa fara obtinerea licentei. Mocanescu a declarat ca nu poate face nimic pentru a ajuta persoanele "cu probleme", in schimb indruma spre institutiile abilitate. Interesanta este si modalitatea de comunicare a parlamentarului cu autoritatile si institutiile publice: prin telefon! Si asta in contextul in care comunicarea uzuala cu institutiile publice se realizeaza prin intermediul adreselor oficiale. Raportul de monitorizare releva ca deputatul a dat 745 de telefoane primariilor, ministerelor sau directiilor publice. Cum era firesc, Mocanescu a primit doar trei raspunsuri oficiale. In concluzie, fie parlamentarul nu se pricepe la scris, fie nu cunoaste solutionarea problemelor pe cale oficiala. Daca problemele cetatenilor "simpli" nu le poate rezolva, Mocanescu se lauda, in schimb, cu clarificarea statutului muncitorilor de pe platformele marine si din Portul Constanta, prin introducerea conditiilor speciale de munca.

Scris de: {autor}Daniel ALBU {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 131

IGPR Infotrafic Circulație reluată pe centura București

25 Apr 2024 158

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 176

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 374

IGPR InfotraficTrafic oprit pe DN 2A

25 Apr 2024 163

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

25 Apr 2024 159

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 344

Infotrafic Restricții de trafic pe A2, spre Constanța!

25 Apr 2024 283

Firme Constanța Modificări importante în Vega Turism SA, controlată de Gabriel Comănescu

25 Apr 2024 360

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 7 și DN 7A

25 Apr 2024 223

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 2A

25 Apr 2024 194

Mai multe transporturi agabaritice vor circula pe drumuri din țară! Unul va porni de la Agigea, județul Constanța

24 Apr 2024 418

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Georgianei Ivan, secretarul general al comunei Limanu (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 323

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA pune la bătaie peste 1,5 miliarde de lei pentru lucrările de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia (DOCUMENT)

24 Apr 2024 547

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 497