Paşte la malul mării fără ornamente stradale. Să fie de vină bugetul de austeritate sau eşecul ouălor colorate îmbrăcate în beteală de anul trecut?!

În timp ce multe oraşe din ţară au intrat în atmosfera de sărbătoare şi s-au umplut de iepuraşi sau alte decoraţiuni pascale, în Constanţa, anul acesta, autorităţile au renunţat la ouă roşii în intersecţiile din centrul oraşului.

Constănţenii îşi amintesc probabil că anul trecut, de Paşte, municipiul Constanţa a îmbrăcat haine de sărbătoare. Instalaţii de iluminat ornamental au fost montate în intersecţiile din oraş, la sensuri giratorii şi pe bulevarde cu ocazia sărbătorilor pascale 2017.

Produsele decorative utilizate pentru iluminatul festiv au fost echipate cu sursă de lumină de tip led. De ornamente s-a ocupat atunci Neon Lighting SRL, din Cluj Napoca, contra sumei de 102.984 de lei. Conform caietului de sarcini, SC Neon Lighting SRL a furnizat municipalităţii 137 de produse care fac obiectul achiziţiei prin închiriere, cu următoarele specificaţii tehnice:
- Traversare panou luminos bidimensional pe cadru de aluminiu de dimensiuni de aproximativ 6,00 x 1,5 m, echipat cu perdea luminoasă LED de culoare alb rece, cu mesajul „Paşte Fericit!“, şi cu furtun luminos LED alb rece. Se montează ca traversare pe şufe. Figurină luminoasă tridimensională, sub forma unui ou, dispusă pe structură de aluminiu de dimensiune de aproximativ H = 1,5m x 0,90 m, echipată cu furtun luminos de diverse culori combinate: roşu, alb rece, alb cald, albastru, galben, roz, verde, urmând a fi montate în sensuri giratorii.

Figurină luminoasă bidimensională pe cadru de aluminiu de dimensiuni de aproximativ 1,20 x 1,00 m, sub forma unui iepuraş cu ou, echipată cu furtun luminos de culoare roşie şi alb rece. Se montează pe stâlpi.Figurină luminoasă bidimensională sub forma unei candele, pe structură de aluminiu de dimensiuni aproximative de 1,20 x 1,20 m, echipată cu furtun luminos de culoare alb cald şi roşu. Se montează pe stâlpi. Figurină luminoasă bidimensională pe cadru de aluminiu de dimensiuni aproximative de 1,20 x 1,00 m, sub forma unei lumânări cu ou, echipată cu furtun luminos de culoare roşie şi alb rece. Se montează tot pe stâlpi.

Anul trecut, mulţi constănţeni au fost de părere că asociaţii şi administratorii firmei clujene, Dorinel Augustin Cosma şi Ioan Nemeth, au dat-o rău în bară cu celebrele ouă de paşte îmbrăcate în beteală de Crăciun.

Constănţenii nu au fost mulţumiţi de felul în care a arătat municipiul Constanţa de sărbătorile pascale şi nu s-au sfiit să vorbească despre: 
„Ţigănie şi mizerie, o ruşine de oraş“ sau „Bani publici aruncaţi pe apa Sâmbetei!“.
Cert este că anul acesta, municipalitatea a renunţat la ornamentele pascale, cel mai probabil pentru a face economie la buget.

O soluţie ar fi fost ca administratorii oraşului să apeleze la creativitatea elevilor de la Liceul de Artă „Regina Maria” sau la studenţii de la

Universtatea „Ovidius”. Cine ştie, poate anul viitor va exista mai multă deschidere şi viziune!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.