Patru cluburi din ţară în top 100 mondial. Niciunul din Mamaia Iată explicaţiile oferite de Mirela Matichescu

01_cluburi_cluburi.jpgPatru cluburi din ţară, două din Cluj şi două din Bucureşti, au intrat în top 100 al celor mai bune localuri din lume. Clasamentul este realizat de revista britanică DJ Mag, în urma voturilor date de cititori.

Deşi, în timpul verii, cluburile din Mamaia reprezintă principala atracţie pentru turiştii veniţi pe litoral, niciunul dintre localurile de la malul mării nu a reuşit să-i cucerească pe britanici pentru a primi voturile lor. Pe de altă parte, Club Midi şi Obsession Club din Cluj şi Studio Martin şi Kristal Glam Club din Bucureşti i-au convins pe străini că merită toată aprecierea, aflându-se în topul 100 întocmit de DJ Mag, alături de cluburi de renume din Ibitza, Brazilia sau Londra.

Clujul a dat lumii Cheeky Girls şi cluburile Midi şi Obsession

Club Midi se află pe poziţia 26. Revista britanică menţionează că oraşul Cluj este al doilea din România ca mărime, evidenţiindu-se din punct de vedere cultural, academic, dar şi al afacerilor şi industriei. Este, de asemenea, subliniat faptul că municipiul Cluj este cunoscut peste hotare ca fiind cel care a dat lumii pe Cheeky Girls. Clubul Midi are o capacitate de 800 de locuri şi este apreciat pentru petrecerile de calitate date cu invitaţi de renume precum Booka Shade, Sasha, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin şi Luciano, dar şi pentru DJ-ii rezidenţi Raresh şi Rhadoo ce contribuie la dezvoltarea muzicii dance în România. Steve Lawler a menţionat că Midi „este clubul perfect, cu o încăpere uimitoare, cu o sonorizare uimitoare şi cu lumini uimitoare, care este condus de oameni care trăiesc şi respiră pentru el, şi cu siguranţă, cu cei mai tari petrecăreţi din lume".

Zece locuri mai jos, pe poziţia 36, regăsim Obsession The Club, tot din Cluj, cu o capacitate de 1.800 de persoane. Revista punctează, de această dată, că de cele mai multe ori Transilvania este asociată cu vampirii, însă subliniază că Transilvania înseamnă şi petreceri de bună calitate susţinute în Obsession de megastari precum Tiësto, James Zabiela şi Hernan Cattaneo.

Studio Martin - 20 de ani de activitate în slujba clubbingului românesc

Studio Martin, cu o capacitatea de 1.000 de persoane, se află pe locul 77 în top 100 cluburi din lume întocmit de revista britanică DJ Mag. Având o activitate de aproape 20 de ani, localul este apreciat pentru contribuţia adusă clubbingului românesc, invitând pentru prima dată în ţară legende ale industriei muzicale precum Laurent Garnier, Derrick May, Juan Atkins şi Jeff Mills. Revista notează că Studio Martin continuă petrecerile în acelaşi stil, promovând muzica de ultimă oră, printre invitaţii recenţi numărându-se Maceo Plex, Laura Jones, Mirko Loco, dOP şi Maayam Nidam, fapt care a ajutat clubul să se poziţioneze în top 100 înaintea rivalilor locali de la Kristal.

Kristal - preferatul europenilor

Aşadar, pe poziţia 94 îi regăsim pe cei de la Kristal din Bucureşti - un club cu o capacitate de 1.000 de locuri. Kristal este, potrivit revistei britanice, unul dintre cluburile preferate din Europa, fiind felicitat pentru petrecerile organizate în ultimele 12 luni cu invitaţi precum James Zabiela, Nic Fanciulli şi Dennis Ferrer.

În top se regăsesc doar cluburile în care DJ-ii respectivi au performat"

Mirela Matichescu, coproprietar la două cluburi din Mamaia, s-a mirat că într-un astfel de clasament nu se află şi Club LaMania din Mamaia, întrucât situl de muzică abordat de aceştia este house, ca şi în cazul celor patru cluburi din Cluj şi Bucureşti. Matichescu a oferit şi o explicaţie privind absenţa localurilor de pe litoralul românesc din topul britanicilor de la DJ Mag. „Nu ştiu despre ce top faceţi referire, nu m-am documentat, însă, părerea mea este că lucrurile stau în felul următor. Un top poate fi realizat de o asociaţie care reprezintă mai mulţi DJ sau, ca în cazul prezentat de dumneavoastră, de o revistă britanică a DJ-ilor. Fie că vorbim de o asociaţie, fie că vorbim de o revistă, acestea au evidenţa tuturor cluburilor din lume în care DJ-ii pe care îi reprezintă au fost invitaţi. Iar, în cazul de faţă, în topul realizat de revista DJ Mag, se regăsesc doar cluburile din România în care DJ-ii lor au performat", a mărturisit Mirela Matichescu.

Cât te costă să aduci în club un DJ de talie internaţională

Matichescu a adăugat că pentru a aduce, la Mamaia sau în Constanţa, DJ-i de renume, precum cei veniţi în cluburile aflate în top 100 din Cluj şi Bucureşti, patronii de cluburi au nevoie de sponsorizări. „Înainte se făceau evenimente de acest gen şi la noi, însă, fără sponsorizări nu ai cum să te descurci", a subliniat Matichescu. Tot ea a mărturisit că pentru a aduce un DJ de renume internaţional ca patron de club plăteşti sume cuprinse între 60.000 şi 140.000 de euro. „Ca să aduci un DJ poţi plăti 400 de euro, dar şi 140.000 de euro", a mai declarat Matichescu.

Moda salvează Mamaia

Mirela Matichescu a ţinut să afirme că, la această dată, localurile din Mamaia s-ar găsi cu siguranţă într-un top al celor de la Fashion TV, dacă aceştia ar face un clasament al celor mai renumite cluburi din Europa, amintind că staţiunea Mamaia a fost premiată la Festivalul Internaţional al Cluburilor de la Monte Carlo pentru cea mai la modă staţiune.

Rămâne de văzut dacă localurile din Mamaia vor reuşi vreodată să intre şi într-un clasament precum cel al revistei DJ Mag, ce priveşte stilul muzicii abordate, petrecerile de calitate organizate, şi nu doar moda.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie CNSC Software Imagination & Vision SRL a contestat o licitație organizată de Portul Constanța!

27 Mar 2024 337

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1699

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 586

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților, de acord cu înființarea unui pasaj rutier, la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. Constănțean - „Ar fi bun un nou șantier rutier!“

24 Mar 2024 591

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, declarații după perchezițiile DNA Constanța - „Am încredere în justiție. Am avut mereu!“

22 Mar 2024 511

Tulcea Cursuri gratuite de educație digitală pentru copii și adulți, în cadrul proiectului Siguranța Online

21 Mar 2024 349

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța? „Doamne ferește, care piste??“, spun constănțenii în online

17 Mar 2024 570

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 604

Biletele de valoare şi voucherele de vacanţă vor putea fi emise electronic, dar şi utilizate pentru plăţi online

13 Mar 2024 523

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 841

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1435

Afaceri Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu a cumpărat servicii de digitalizare de la o firmă din județul Iași (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 826

Înmatricularea vehiculelor se va putea realiza online, din acest an

03 Mar 2024 509

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 671