Paul Georgescu Fostul profesor de sport al lui Ianis Hagi vrea să doboare un record incredibil. Ar putea încerca pe litoral!

  • Paul Georgescu le-a fost profesor de educaţie fizică lui Ianis Hagi şi Kirei Hagi la International British School of Bucharest.
  • Paul Georgescu se află în cursa pentru titlul de înotătorul anului 2020 în ape deschise!
  • Sportivul de 41 de ani e campion mondial la înot în ape îngheţate, a stabilit numeroase recorduri şi vizează doborârea altora.
 

Pentru al doilea an la rând, bucureşteanul Paul Georgescu a fost nominalizat de Asociaţia Mondială de Înot în Ape Deschise (World Open Water Swimming Asociation) la titlul de înotătorul anului.

Fost poloist, sportivul de 41 de ani este un fenomen în ce priveşte înotul în ape libere, e campion mondial la înot în ape îngheţate, a stabilit numeroase recorduri şi urmăreşte doborârea altora. În cursa pentru „omul anului 2020” la înot în ape deschise, Paul Georgescu se afla duminică la prânz pe locul doi (după Nejib Belhedi) între cei 12 nominalizaţi, sportivi de renume de pe întreg mapamondul. Printre cei din lumea sportului care l-au votat şi îl susţin pe Paul se numără şi fotbalistul constănţean Ianis Hagi, internaţional al României, în prezent jucător în Scoţia, la Glasgow Rangers.
 

„Om extraordinar de ambiţios şi un adevărat profesionist“

Legătura dintre cei doi e strânsă, în condiţiile în care Paul Georgescu le-a fost profesor de sport, la International British School of Bucharest, cu mai mulţi ani în urmă, atât lui Ianis, cât şi surorii acestuia, Kira Hagi. Pe pagina sa de Facebook, Ianis a postat un mesaj de susţinere la adresa lui Paul Georgescu, îndemnând la votarea acestuia pentru titlul de „omul anului“.

„Sunt mulţi români ale căror nume poate nu vă spun nimic, însă performanţele lor sunt uriaşe. Paul Georgescu este unul dintre ei şi tocmai a fost nominalizat pentru titlul de cel mai bun înotător din lume în ape deschise. Paul Georgescu mi-a fost profesor de sport în şcoala generală; e un om extraordinar de ambiţios şi un adevărat profesionist. S-ar bucura mult dacă l-aţi putea susţine cu un vot aici“, a fost mesajul lui Ianis Hagi.
 

De mic era îndrăgostit de fotbal

„Este un gest foarte frumos al lui Ianis. I-am fost şase ani profesor de educaţie fizică, dar am ţinut legătura şi după aceea. Îi dau mesaje şi îl felicit după meciuri. Amintirile sunt singurele lucruri care nu ne pot fi luate niciodată. Încă de mic, de la şcoală, Ianis era îndrăgostit de fotbal. După ce a postat pe Facebook textul în legătură cu nominalizarea mea, am primit mesaje de sprijin şi de la fanii echipei sale, Glasgow Rangers”, a declarat Paul Georgescu, cel care poate fi votat „înotătorul anului 2020 în ape deschise“ la https://openwaterswimming.com/contestants/paul-eugen-dorin-georgescu/
 

„Încă mai sunt valori în România. Bravo!“

Iniţiativa lui Ianis şi performanţele deosebite ale lui Paul Georgescu au cules multe aprecieri în mediul virtual. „Superb om acest Paul Georgescu! Minunat şi gestul lui Ianis, care face, si el, cinste numelui Hagi!“, „Votat! Felicitări pentru iniţiativă, Ianis!“, „Mă bucur, Ianis, că nu-i uiți pe cei care au avut un rol în formarea ta și au avut succes! Ai o medalie de aur!”, „Frumos gest, Ianis Hagi! Eşti un adevărat sportiv! Am votat”, „Încă mai sunt valori în România. Bravo!“, „Suntem mândri că eşti român de-al nostru“ sau „Superb gestul lui Ianis! Haideti să ne cunoaştem valorile! Felicitări și mult succes amândurora!”, au fost câteva dintre mesaje.
 

Mentor pentru tinerii sportivi

Conform WOWSA, românul a fost nominalizat la înotătorul anului 2020 în ape deschise întrucât „continuă să demonstreze o gamă de talente acvatice, la temperaturi atât reci, cât și calde, inclusiv la Antarctica 2020 International Swim, pentru că inspiră și este mentor pentru înotătorii de toate vârstele din România cu recordul Zero Ice Mile şi pentru transformarea sa dintr-un jucător de polo și triatlonist în cel mai rapid înotător Zero Ice Mile din lume și înotător pe distanţe mari“.
 

Răzvan Florea, în echipa sa

Anul trecut, Paul Georgescu a mai doborât un record, devenind primul român care înoată peste 100 de kilometri în ape deschise fără oprire! Bucureșteanul a realizat această performanță în Dunăre, înotând între Moldova Nouă și Porțile de Fier, traseu care a măsurat 104,084 kilometri și care a fost parcurs în 21 de ore și 42 de minute. Din echipa lui Paul Georgescu a făcut parte și constănțeanul Răzvan Florea, medaliat olimpic la natație. În timpul temerarului demers al lui Paul, Răzvan Florea a și înotat lângă acesta.
 

A înotat 3,44 kilometri la o temperatură a apei de 4,1 grade!

Campion mondial la înot în ape îngheţate pe distanţa de 500 de metri, Paul Georgescu are ca ţintă în 2021 doborârea recordului mondial de distanţă în ape îngheţate! Acesta a fost stabilit pe 7 februarie 2018, în lacul Sonthorfersee din Germania, de către turcul Hamza Bakircioglu, care a înotat 3,44 kilometri la o temperatură a apei de 4,1 grade! Paul ar putea încerca să bată acest record în Marea Neagră, la Constanţa - Mamaia sau Vama Veche - 2 Mai, în luna februarie a acestui an.
 

Va avea alături multe nume mari

„Ca să pot înota în Marea Neagră în tentativa de doborâre a recordului, temperatura apei trebuie să fie cuprinsă între 4 şi 5 grade, iar acum este de 7 grade. Alte două variante sunt lacul Snagov sau două piscine din Bucureşti. Trebuie să înot 3,5 kilometri. Voi avea alături de mine multe personalităţi ale înotului în ape deschise, precum bulgarul Petar Stoychev, irlandezul Ger Kennedy, dar şi Răzvan Florea”, a declarat Paul Georgescu.

Sursa foto: Facebook (Paul Georgescu)


Citeşte şi:

În timpul cursei, l-a asistat și Răzvan Florea
Paul Georgescu, primul român care a înotat peste 100 de kilometri fără oprire (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul Cristian Tranulea va participa la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate. „Am zis că sunt «back in business», așa o să fie!“ (GALERIE FOTO)

16 Dec 2022 3138

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 martie 2021

03 Mar 2021 1935

#DobrogeaDigitală Aventurile fraților Pipera și legătura lor cu profesorul Garabet Kümbetlian

12 Nov 2020 3712

În timpul cursei, l-a asistat și Răzvan Florea Paul Georgescu, primul român care a înotat peste 100 de kilometri fără oprire (galerie foto)

21 Aug 2020 3589

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 18 martie 2019

19 Mar 2019 2456

Antonio Vlad și Paul Șerban, căpitani Șase fotbaliști de la Academia Hagi au jucat în meciul dintre România și Cipru

01 Mar 2018 3094

Şase fotbalişti de la Academia Hagi intră în cantonament cu România la Cheile Grădiştei

21 Jul 2017 2458

Litoral Tv Majoritate nouă în Consiliul Local Techirghiol

16 Apr 2014 2860