Pe un butoi cu pulbere! Direcția de Asistență Socială din Primăria Constanța are doi directori executivi - unul pe funcție și altul în concediu de odihnă!

 

  • Emil Mereuță a solicitat la sfârșitul anului trecut în instanță anularea dispoziției nr. 4945/14.12.2020 prin care a fost suspendat din funcție de primarul Vergil Chițac

  • Magistrații s-au pronunțat în acest dosar pe 14 aprilie a.c. și au admis cererea formulată de Mereuţă

  • Chiar dacă nu este definitivă, decizia magistraților este executorie, motiv pentru care Mereuță s-a prezentat la locul de muncă la data de 15 aprilie a.c.

  • O echipă de la Poliția Locală, apărută din neant l-a "invitat" afară din sediu pe Mereuță...până la judecarea recursului

  • Angajații Direcției de Asistență Socială îi solicită primarului Vergil Chițac să se delimiteze de astfel de “metehne” și arată cu degetul către Monica Poptile, cea care l-a înlocuit pe Mereuță la conducerea DGAS


Emil Mereuță a solicitat la sfârșitul anului trecut în instanță anularea dispoziției nr. 4945/14.12.2020 prin care a fost suspendat din funcție de primarul Vergil Chițac.
Magistrații s-au pronunțat în acest dosar pe 14 aprilie a.c., în care, pârâți sunt primăria Constanța, Consiliul Local Constanța și primarul municipiului Constanța și au admis cererea formulată de Mereuţă.
Este vorba despre dosarul nr. 79/118/2021.

Motivul suspendării ar avea legătură cu situația de la Căminul de Bătrâni din Constanța, unde s-au înregistrat mai multe cazuri de îmbolnăviri de Covid-19.
Chiar dacă nu este definitivă, decizia magistraților este executorie, motiv pentru care Mereuță s-a prezentat la locul de muncă la data de 15 aprilie a.c.
Nu pentru a-și lua în primire postul de director, ci pentru a aduce la cunoștința executivului municipalității decizia magistraților și în virtutea acestui fapt, pentru a depune o cerere de concediu de odihnă, la care avea drept potrivit legislației muncii.
Începând cu decembrie 2020, în locul lui Mereuță a fost numită șef al Direcției de Asistență Socială din primăria Constanța, Monica Poptile.

Mai mulți angajați ai Direcției susțin că în momentul în care, Emil Mereuță s-a prezentat la post, o echipă a Poliției Locale, apărută din neant l-a "invitat" afară din sediu pe Mereuță, căruia i-a transmis că nu are ce să caute la serviciu până la judecarea recursului.
Chiar și Emil Mereuță a recunoscut că așa ar fi stat lucrurile însă a dat asigurări că nu a existat nicio altercație, comunicarea fiind făcută pe un ton civilizat.
Angajații Direcției de Asistență Socială care ne-au sesizat în legătură cu cele întâmplate, susțin că actualul director, Monica Poptile ar fi cerut prezența celor de la Poliția Locală.
Conducerea Poliției Locale Constanța susține însă că echipa se afla din întâmplare în sediul instituției.
Angajații Direcției de Asistență Socială îi solicită primarului Vergil Chițac să se delimiteze de astfel de “metehne” și să respecte deciziile instanțelor judecătorești.
“Lucrăm în stres acum cu doi directori generali...sau poate doar unul conform legii. Unul în concediu și unul care se ține cu amândouă mâinile de ceva”, mai susțin angajații de la DGAS Constanța.Vă reamintim, Mereuță mai are pe rol un alt dosar prin care solicită în instanță anularea dispoziției nr. 4945/14.12.2020 prin care a fost suspendat din funcție de primarul Chițac.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Primăria Constanța este bună de plată! Directorul suspendat de primarul Chițac a câștigat procesul

Emil Mereuță, fostul director de la Asistență Socială vrea să anuleze în instanță dispoziția primarului Vergil Chițac prin care a fost suspendat din funcție

Fostul director al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța, a atacat în instanță suspendarea din funcție. disctată de primarul Chițac
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședința maraton a Comisiei tehnice de Urbanism. 13 planuri urbanistice, la mâna Consiliului Local Constanța

17 May 2021 853

MDLPA, plăți pentru investiții realizate prin PNDL. Ce localități din județul Constanța au primit fonduri pentru decontarea proiectelor?

15 May 2021 705

Municipiul Constanța nu a solicitat bani. Ce localități din județ primesc fonduri de la MDLPA pentru finalizarea Regulamentelor Locale de Urbanism?

12 May 2021 1116

Reabilitarea MINAC în aer! Petre Enciu (CJC) - „Avem de-a face cu firmă neserioasă, care proiectează probleme, în loc de proiecte tehnice”

11 May 2021 1747

Se caută proiectanți. Municipiul Constanța ar putea avea un sistem de irigat pentru spațiile verzi

10 May 2021 717

Un singur candidat la concursul pentru funcția de director al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” din Constanța

08 May 2021 971

Se organizează concurs pentru funcția de manager. Pleacă dr. Tofolean de la conducerea Spitalului Clinic Județean Constanța?

08 May 2021 4208

Licitație anulată de Consiliul Județean Constanța. Nicio ofertă pentru videoproiectorul necesar Muzeului Național de Istorie și Arheologie

07 May 2021 515

Dotarea centrelor sociale din cadrul DGASPC Constanța, un proiect al CJC admis la finanțare pe fonduri europene

07 May 2021 619

Consiliul Județean Constanța actualizează cărțile funciare pentru DJ 226B în vederea reabilitării tronsonului DN 2A- Pantelimon-Grădina-Cogealac

05 May 2021 654

A fost obținut acordul de mediu pentru proiectul de restaurare a Edificiului Roman cu Mozaic din Constanța

28 Apr 2021 1411

7000 de constănțeni, beneficiari ai programului RESPECT nu primesc tichetele pentru că înregistrează datorii la taxe și impozite pe anul 2021

27 Apr 2021 1469

Solicitarea lui Gheorghe Ungureanu tratată cu dispreț, postmortem. Se interzice amplasarea de mijloace de publicitate pe clădirea Casei de Cultură din Constanța

27 Apr 2021 1380

Regizorul Erwin Șimșensohn, față în față cu evaluatorii managementului Teatrului de Stat Constanța. Ce notă a primit?

26 Apr 2021 1011

Proiect al Consiliului Județean Constanța admis la finanțare. Ce sumă va ajunge la Spitalul Județean pentru echipamente

26 Apr 2021 946