PNL, din nou ca-n „Ursul păcălit de vulpe” Ce liberali constănţeni „cad” din fotolii în cazul ruperii USL

„Am cam fost daţi afară de la guvernare”, a declarat, ieri, liderul PNL, Crin Antonescu. Acesta a lăsat să se înţeleagă că soarta USL va fi decisă luni şi că totul depinde de premierul Victor Ponta, preşedintele PSD. Dacă social democraţii nu vor accepta propunerile PNL pentru Ministerul de Interne (Klauss Iohannis), pentru Ministerul Sănătăţii (Cristian Buşoi), Ministerul Economiei (Teodor Atanasiu) şi pentru Ministerul de Finanţe (Eugen Nicolăescu), USL nu va mai exista. În acest context, vor dispărea, evident, toţi miniştrii, secretarii şi subsecretarii de stat, directorii şi şefii de instituţii care provin din PNL. Este interesant, în această situaţie, ce liberali constănţeni îşi vor pierde funcţia.
 
Odată cu ieşirea de la guvernare, PNL va pierde un minister strategic extrem de important, şi anume Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, la conducerea căruia se află, în prezent, fostul europarlamentar Ramona Mănescu. De sus în jos, vor fi schimbaţi şi secretarii şi subsecretarii de stat. Unul dintre aceştia este Constantin Matei, subsecretar de stat la Transporturi, fost director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi, de asemenea, fost director al Autorităţii Navale Române.
Ipotetic, în aceeaşi situaţie s-ar putea afla şi directorul general al CERONAV, Ovidiu Cupşa.

Dragoş Poteleanu, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, şi Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa ar fi, şi ei, puşi în postura de a-şi pierde funcţiile.
Ar urma o funcţie din ograda Ministerului Economiei, anume cea de vicepreşedinte al Daewoo Mangalia, funcţie ocupată în prezent de liberalul Paul Ilicenco. Odată cu ieşirea de la guvernare a PNL, cel mai probabil funcţia de vicepreşedinte al Daewoo Mangalia va reveni social democraţilor sau, poate, unei persoane provenind fie din UNPR, fie din PC.
Cel mai probabil, nu ar face excepţie nici fostul prefect al judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă. La momentul de faţă, fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa ocupă fotoliul de director al Direcţiei Legislaţie Cod Fiscal din Ministerul Finanţelor Publice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

HurezeanuC

27 Feb, 2014 16:23

Sugerez ca ar fii benefic pentru judetul nostru un prefect care provine din afara oricarui pertid,un fost militar-comandant,un foarte bun administrator,cu autoritate,care sa fie dedicat muncii pentru oameni si nu cu gandul la imbogatire cu orice pret...cum sunt cei din pozele de mai sus...e o tema de lucru,nu dati cu batu!!

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 429

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 788

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 449

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 481

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 422

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 532

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 442

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 398

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 718

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 818

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 642

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 617

Cine sunt candidații PNL la primăriile din județul Constanța. Lista oficială (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1956

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1191

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 530