PNL şi PDL îşi dispută organizaţia? Cine va controla filiala noului PNL Constanţa

1.100 de delegaţi se vor reuni, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în contextul Consiliului Naţional al PNL, pentru validarea unei noi etape a fuziunii dintre fostul PDL şi PNL la nivelul organizaţiilor teritoriale. Gheorghe Flutur, secretarul general al PNL, a declarat că în cadrul acestui Consiliu Naţional vor fi validate conducerile de la nivelul comitetelor executive judeţene. Aşa cum anunţam în urmă cu câteva zile, aceste comitete executive reprezintă o nouă structură de conducere la nivel de judeţ.
 
Cu toate că se vehicula o variantă de conducere de tip preşedinte şi preşedinte executiv, până la alegerile parlamentare din 2016 se va merge totuşi pe actuala formulă, cu doi co-preşedinţi.
În cadrul Consiliului Naţional de mâine se va discuta şi despre împărţirea puterii în organizaţiile din teritoriu. Potrivit presei centrale, liberalii ar urma să controleze 25 de organizaţii, în vreme ce vechii democrat-liberali, 22 de filiale, potrivit unei negocieri între cele două formaţiuni politice. Conform cotidianului „Evenimentul zilei“, „PDL va domina filialele teritoriale din Cluj, Alba, Braşov, Constanţa, Arad, Timiş, Teleorman, Prahova, Gorj, Suceava“. Aşadar, potrivit informaţiilor din presa naţională, senatorul Gigi Chiru şi oamenii săi ar urma să „cârmuiască“ filiala de la malul mării.

Deputatul Gheorghe Dragomir, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, susţine însă că lucrurile nu ar sta tocmai aşa: „Este o informaţie falsă, greşită. Nu se adevereşte. Lucrurile vor fi decise în cadrul Consiliului Naţional“. Deputatul PNL a ţinut să menţioneze că aceste comitete executive judeţene „vor fi alcătuite direct proporţional cu rezultatele obţinute de cele două partide la alegerile europarlamentare, dar şi cu numărul de parlamentari al fiecărui partid în parte“. La alegerile pentru Parlamentul European din mai 2014, PNL Constanţa a devansat PDL-ul, iar în ceea ce priveşte numărul de parlamentari, liberalii au patru reprezentanţi în Parlament (trei deputaţi şi un senator), în vreme ce democrat-liberalii au rămas doar cu un senator (n.r. Gigi Chiru), după „dezertarea“ deputatului Florin Gheorghe.
Nu mai puţin important, co-preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a precizat că în formarea acestor comitete executive judeţene se va ţine cont şi de numărul de primari pe care fiecare dintre cele două partide îl are în judeţ. PNL Constanţa are 22 de primari, în timp ce vechiul PDL a rămas cu doar patru primari.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul George Scupra, replică edilului Făgădău „Suntem onorați că simte nevoia să compare investițiile din Constanța cu cele din Ovidiu“

16 Feb 2018 3717

UPDATE Liberalii constănţeni joacă la cacialma? Fostul preşedinte Dragomir şi primarul de la Mangalia au semnat moţiunea Buşoi! (galerie foto)

16 May 2017 3704

Nicio femeie nu se regăseşte în echipa de conducere restrânsă Schimb de ştafetă în PNL Constanţa. Dragomir a predat organizaţia lui Huţucă. Cele mai multe voturi le-a luat prim-vicepreşedintele Delicoti! (galerie foto)

28 Apr 2017 6876

Bogdan Huţucă este noul preşedinte al PNL Constanţa (galerie foto+video)

27 Apr 2017 9849

LIVE TEXT Ludovic Orban, la Constanţa. Demarează campania electorală pentru alegerea preşedintelui PNL (galerie foto + video)

15 Mar 2017 3035

PNL Constanţa îşi va alege noua conducere la sfârşitul lunii aprilie

10 Mar 2017 2129

Senatorul Chiţac, absent nemotivat Gheorghe Dragomir şi-a anunţat colegii că se va retrage de la conducerea PNL

06 Feb 2017 5273

Aleşii locali liberali îi cer deputatului Bogdan Huţucă să candideze Liberalii se reunesc duminică. Ordinea de zi vizează alegerile

04 Feb 2017 2193

UPDATE 3 PSD, vot unanim pentru susţinerea Guvernului. Dobre nu aprobă gestul demisiei. Liberalul Gheorghe Dragomir solicită demisia miniştrilor Dobre şi Shhaideh

02 Feb 2017 3485

Gheorghe Dragomir „Guvernul a întrecut orice măsură prin adoptarea pe furiș, în toiul nopții, a proiectelor de modificare a legislației penale”

01 Feb 2017 1621

Atacat din toate părţile, Dragomir cheamă liberalii la alegeri libere în organizaţie „Competiţia în PNL Constanţa este deschisă“

26 Jan 2017 2892

După alegerile din 11 decembrie, trei dintre foştii parlamentari de Constanţa au rămas fără mandat. Alţi 12 nu au mai candidat, cu sau fără voia lor! (galerie foto)

17 Dec 2016 5520

PNL Constanţa vrea ca majorările salariale să se facă sustenabil şi pentru toate categoriile sociale

10 Nov 2016 2535

În jur de 1.000 de membri și simpatizanți ai PNL Constanța vor participa la mitingul de la București

06 Nov 2016 2122

Mesajul lui Gheorghe Dragomir cu ocazia Zilei Armatei Române

25 Oct 2016 2363