Pohta ce-a pohtit! Vânzarea intră la vot în ședința de CLM Cât trebuie să plătească firma pesedistului Ion Dumitrache pentru terenul din stațiunea Mamaia? (DOCUMENT)

  • Marina & Santis SRL, înființată în 1991 și controlată de Ion și Maria Dumitrache a solicitat Consiliului Local Municipal Constanța cumpărarea terenului în suprafață de 854 mp, situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, Bufet Felix, în baza contractului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros
  • Consilierii locali municipali cu excepția celor de la USR au aprobat deja această solicitare în ședința CLM din 28 februarie a.c.
  • Terenul este ocupat de construcția C1-Bufet Felix, proprietatea Marina & Santis SRL pe care este instituit un drept de superficie
  • În ședința de la CLM din 30 martie a.c, aleșii locali sunt chemați din nou să voteze de această dată aprobarea vânzării prin licitație a terenului din stațiunea Mamaia de către societatea Marina & Santis SRL care are drept de preempțiune
  • Potrivit raportului de evaluare întocmit de firma de evaluare aflată în relații contractuale cu municipiul Constanța, prețul minim de vânzare al terenului va fi 1.485.960 euro fără TVA, respectiv 7.318.798,788 lei
  • Titularul dreptului de preempțiune va fi notificat în termen de 15 zile asupra hotărârii Consiliului Local și își poate exprima opțiunea de cumpărare în termen de 15 zile de la primirea noficării
  • În situația în care preemptorul Marina & Santis SRL nu își exercită dreptul de preempțiune în termenul legal, se va continua procedura de vânzare prin licitație publică
  • În contextul votului care urmează să se dea în Consiliul Local Municipal, joi 30 martie a.c., USR Constanţa a lansat petiţia: „STOP vânzării plajelor din Mamaia! Acestea sunt ale constănţenilor, nu ale lui Chiţac, PNL şi PSD“
 
 
 
 
Marina & Santis SRL, înființată în 1991 și controlată de Ion și Maria Dumitrache a solicitat Consiliului Local Municipal Constanța cumpărarea terenului în suprafață de 854 mp, situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, Bufet Felix, în baza contractului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros.

Ion Dumitrache este președintele organizației PSD municipiu Constanța dar și un prosper om de afaceri.

Consilierii locali municipali cu excepția celor de la USR au aprobat deja această solicitare în ședința CLM din 28 februarie a.c.

Terenul este ocupat de construcția C1-Bufet Felix, proprietatea Marina & Santis SRL pe care este instituit un drept de superficie.

În 2019 un proiect similar a fost respins de Consiliul Local Municipal Constanța. Aleșii liberalii s-au abținut atunci în bloc, împotriva aprobării oportunităţii vânzării directe a acestui teren. Anii au trecut, interesele s-au mai schimbat.

În ședința de la CLM din 30 martie a.c, aleșii locali sunt chemați din nou să voteze de această dată aprobarea vânzării prin licitație a terenului din stațiunea Mamaia de către societatea Marina & Santis SRL care are drept de preempțiune. Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 120/2023 privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 854 mp, situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia identificat cu număr cadastral 230677, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent construcției C1-Bufet Felix-Parter, cu respectarea dreptului de preempțiune al societății Marina&Santis SRL, vezi secțiunea „documente”.

Valoarea de inventar al terenului în suprafață de 854 mp este de 1.780.086, 68 lei conform adresei emise de Serviciul de Contabilitate din cadrul Direcției Financiare a municipalității.În conformitate cu prevederile art.363 alin.6 din OUG nr.57/05.07.2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, din compararea celor două valori (valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare nr.54500/17.03.2023 și valoarea de inventar înregistrată în evidența contabilă a Primăriei municipiului Constanța), rezultă faptul că valoarea cea mai mare este cea determinată prin raportul de evaluare întocmit de firma de evaluare aflată în relații contractuale cu municipiul Constanța, respectiv suma de 1.485.960 euro fără TVA, respectiv 7.318.798,788 lei (1 euro=4,9253 lei din data de 15.03.2023) care va constitui prețul minim de vânzare al bunului imobil.

Titularul dreptului de preempțiune va fi notificat în termen de 15 zile asupra hotărârii Consiliului Local și își poate exprima opțiunea de cumpărare în termen de 15 zile de la primirea noficării.

Achitarea prețului stabilit prin raportul de evaluare nr.54500/17.03.2023 este în sumă de 1.485.960 euro la care se adaugă TVA conform legislației în vigoare și alte cheltuieli ocazionate de procedura de vânzare, care se va face integral, în maxim 30 de zile de la data primirii notificării.

În situația în care preemptorul Marina & Santis SRL nu își exercită dreptul de preempțiune în termenul legal sau și-a exprimat opțiunea de cumpărare, dar nu a făcut dovada achitării prețului de vânzare, se va continua procedura de vânzare prin licitație publică conform art.363 din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ și în baza HCL nr.293/31.08.2021.
 
USR Constanţa a lansat petiţia „STOP vânzării plajelor din Mamaia! Acestea sunt ale constănţenilor, nu ale lui Chiţac, PNL şi PSD“
 
În contextul votului care urmează să se dea în Consiliul Local Municipal, joi 30 martie a.c., USR Constanţa a lansat petiţia: „STOP vânzării plajelor din Mamaia! Acestea sunt ale constănţenilor, nu ale lui Chiţac, PNL şi PSD“.
 
„Acesta este ultimul pas pe care Vergil Chiţac îl mai are de îndeplinit pentru a se asigura că a servit interesele şefului PSD Constanţa, Ion Dumitrache, care, datorită acestui proiect, va putea să cumpere plaja şi să construiască ce are chef! 

Acest demers sinistru nu numai că prezintă urme de ilegalitate şi este un abuz „ca la carte“, însă concretizarea lui ar avea și un impact negativ major asupra comunității și mediului înconjurător! Plajele reprezintă un bun public, al tuturor constănţenilor și ar trebui să rămână astfel.

Împreună, putem opri proiectul de vânzare și ne putem asigura că această bucată de plajă va rămâne în proprietatea publică și că va fi disponibilă pentru toți cei care doresc să se bucure de ea.

Haideţi să-i arătăm primarului Vergil Chiţac că plaja nu este a lui pentru a o vinde. Haideţi să-i arătăm că oraşul Constanţa şi staţiunea Mamaia nu îi aparţin, ca să le distrugă şi vândă din ele şi, cu atât mai mult, nu sunt la cheremul şi interesele financiare obscure ale PNL şi PSD!“, susțin reprezentanții USR Constanța.
 
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Va reuși Chițac să-l „servească” pe Ion Dumitrache? În 2019, consilierii PNL s-au opus vânzării terenului aferent bufetului Felix din Mamaia care aparține Marina & Santis SRL(DOCUMENT)

USR Constanţa a lansat petiţia „STOP vânzării plajelor din Mamaia! Acestea sunt ale constănţenilor, nu ale lui Chiţac, PNL şi PSD“

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contractul încheiat cu Numart MS Kraft SRL pentru restaurarea statuilor și monumentelor istorice din municipiul Constanța, adiționat cu repetiție (DOCUMENTE)

27 May 2023 788

Primăria Constanța cheltuie 540 mii de euro. Comisiile de selecție ale proiectelor non-profit, la secret

25 May 2023 983

Instalați în același sediu cu ADD Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța? (DOCUMENTE)

25 May 2023 837

După ce a blocat reabilitarea piețelor agroalimentare Griviței și Pescăruș, Chițac le transferă din nou la Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

24 May 2023 3921

Consiliul Local Municipal votează șefii de secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase. Iată nominalizările (DOCUMENTE)

23 May 2023 889

Parohia din Veterani rămâne fără o parte din teren E-Distribuție Dobrogea va amplasa postul de tranformare pe pământul dat în folosință bisericii (DOCUMENT)

22 May 2023 794

După ce a avut grijă de propriul buzunar, primarul Chițac a majorat și indemnizațiile consilierilor locali municipali(DOCUMENT)

12 May 2023 1568

Reorganizări în administrația Chițac Viitorii angajați ai Direcției Locuințe Sociale din cadrul DGAS Constanța, obligați să susțină concursuri! În organigramă apar 28 de posturi (DOCUMENTE)

10 May 2023 2572

Constănțeanul supărat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanţa - „Vergil Chiţac a decis soarta Creşei nr. 6 de pe Aleea Topolog. În locul ei va fi construită o parcare supraetajată”!

08 May 2023 3298

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 944

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 1633

Ce indemnizații încasează, după majorare, primarul și viceprimarii municipiului Constanța? (DOCUMENTE)

04 May 2023 2069

După adoptarea noului Regulament de organizare și funcționare al agenților economici din Constanța, Poliția Locală poate confisca în continuare bani și bunuri de la comercianți

02 May 2023 919

A fost stabilită componența Comisiei de vânzare prin licitație publică a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța (DOCUMENT)

02 May 2023 881

A fost elaborat regulamentul pentru reabilitarea clădirilor din zonele protejate din municipiul Constanța

29 Apr 2023 879