Poveste tragică Elevul militar a văzut pentru prima şi ultima dată marea, înainte să moară înghiţit de valuri, la Constanţa

Tragedie în familia unui tânăr elev de la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Acesta a venit la o şcoală de vară ce are loc la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa. Pe 28 mai a văzut prima oară marea. A fost şi pentru ultima dată. El a fost înghiţit de valurile puternice şi reci în zona hotelului Doina din Mamaia, iar abia pe 30 mai trupul neînsufleţit a fost adus la mal, în zona Taberei Năvodari.
 
Forţe impresionante au intervenit pentru găsirea tânărului Iosif Corneliu Mitroi, în vârstă de 16 ani, iar speranţa a stat pe buzele tuturor care l-au cunoscut. Din păcate, tânărul născut în Mehedinţi, aflat la studii la Craiova, şi-a găsit sfârşitul la Constanţa.
 
Este o tragedie pentru familia tânărului care a absolvit şcoala gimnazială din comuna Şovarna, Mehedinţi. A avut nota 9,80 la testările naţionale la Limba şi literatura română, la Matematică a obţinut 8,30, iar la testarea de admitere a obţinut 7,60, rezultând media de 9,05. Pentru media finală de admitere s-a ţinut cont şi de media claselor V-VIII - 9,95. Astfel, băiatul a intrat la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova cu media 8,41, fiind declarat admis în 2018.
 
Apropiaţii îi urau în urmă cu un an să aducă numai bucurii familiei şi să fie o mândrie. Nu a mai apucat, căci s-a stins mult prea rapid. Tot rudele spun că băiatul venise pentru prima oară la mare. Când a dispărut luat de valuri, era prima lui baie în Marea Neagră.
 

Oficial de la Ministerul Apărării Naţionale, despre elevul militar mort în apele Mării Negre

 
„Mitroi Iosif-Corneliu, dispărut marţi, 28 mai, în zona plajei din staţiunea Mamaia, a fost identificat astăzi, 30 mai, după ce trupul neînsufleţit a fost adus de valuri în zona localităţii Năvodari. În vârstă de 16 ani, Mitroi Iosif-Corneliu era elev în clasa a IX-a la Colegiul Militar Naţional «Tudor Vladimirescu» şi participa la Şcoala de vară organizată de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, în garnizoana Constanţa. Împrejurările decesului sunt cercetate, conform legii, de către Parchetul Militar. În urma acestui tragic eveniment, lucrările Școlii de Vară au fost anulate. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale prezintă condoleanţe şi este alături de familia îndoliată“.
 
Sursa foto 1: Facebook Iosif Mitroi; foto 2: ZIUA de Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Emoționantă declarație a unui tânăr militar către mama sa- „Ești cea mai importantă persoană din viața mea, te iubesc!"

29 Oct 2023 853

Tabără de instrucție a elevilor de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea“

04 Jul 2021 1986

Li se va prezenta profesia de marinar militar Tabără de instrucție la mare, pentru mai mulți elevi de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova

29 Jun 2021 1717

Premii pentru elevii Colegiului Național Militar Alexandru Ioan Cuza din Constanța. La ce concurs au participat

20 May 2021 2319

Ministrul apărării naționale și premierul, vizită în garnizoana Craiova

05 Nov 2020 1582

Veşti bune pentru Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova!

01 Aug 2018 2722

Armata recrutează elevi de liceu! Adolescenții interesați trebuie să îndeplinească anumite condiții

06 Jul 2016 2469