Deschidere editie

Poveste tragică! O familie cere unui spital privat din Constanţa daune morale. Cât solicită şi pentru ce

Un spital privat din Constanţa şi un medic au fost chemaţi la judecată de către o familie care solicită obligarea pârâţilor în solidar la plata sumei de 4.500 de lei, reprezentând daune materiale, şi 150.000 de euro, reprezentând daune morale pentru prejudiciul suferit.
 
Cauza se află pe rolul Tribunalului Constanţa, următorul termen fiind stabilit pentru jumătatea lunii noiembrie. Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Prin cererea de chemare în judecată înregistrată sub nr. (…) al Tribunalului Constanţa, reclamanţii (…), în contradictoriu cu societatea comercială (…) şi (…), medic, au solicitat obligarea pârâţilor în solidar la plata sumei de 4.500 de lei, reprezentând daune materiale, şi 150.000 de euro, reprezentând daune morale pentru prejudiciul suferit.
 
În motivarea în fapt a acţiunii, au arătat reclamanţii că la data de (…) reclamanta (…) a încheiat cu pârâta societatea comercială (…) SA contractul de prestări servicii medicale nr. (…). Contractul este generic, serviciile medicale au fost negociate şi efectuate sub formă „pachet-ofertă“, cuprinzând, în concret, naşterea prin cezariană a (…) şi sterilizarea reclamantei sub forma „ligaturii tubare bilaterale“.
 
La aceeaşi dată, (…), a avut loc şi intervenţia medicală, respectiv naşterea prin operaţie cezariană şi, teoretic, ligatura tubară bilaterală.
 
Arată reclamanta că, în cursul lunii noiembrie şi la începutul lunii decembrie (…), s-a simţit rău, acuzând manifestări diverse în zona abdominală. S-a prezentat la spitalul privat (…) SA în vederea realizării unor investigaţii medicale. A apreciat că, dată fiind intervenţia medicală relativ recentă, intervenţie realizată în cadrul spitalului privat de către doamna doctor (…), este util să se adresez aceleiaşi unităţi spitaliceşti şi aceluiaşi medic. În atare situaţie, la data de (…) m-am  prezentat la (…) SA în vederea unui consult însă, întrucât doamna doctor (…) nu avea program, ocazie cu care s-a programat telefonic la cabinetul privat din (…) al aceleiaşi doamne doctor (…). În urma investigaţiilor medicale de la cabinetul privat din (…) al doamnei (…) a rezultat că reclamanta este însărcinată în 6 săptămâni.
 
Precizează reclamanta că, atât în literatura medicală cât, cu mult mai mult, pe site-ul pârâtei (…) SA, pacienţii sunt asiguraţi în proporţie de 100% că, după o „ligatură tubară bilaterală“, apariţia unei sarcini este exclusă. Descrierea acestei soluţii medicale pe site-ul public al pârâtei (…) SA constituie o veritabilă ofertă de a contracta, fiind pe deplin aplicabil principiul error communis facit jus.
 
Aflând că este însărcinată în a 6-a săptămână, pierzându-şi încrederea în profesionalismul medicilor de la (…) SA, mai arată reclamanta, s-a adresat unui alt medic ginecolog, respectiv domnului doctor(…), din cadrul cabinetului ginecologic (…). După investigaţiile specifice şi după constatarea faptului că reclamanta este însărcinată în săptămâna a 6-a, cu risc de avort, constatare ce a avut loc la data de (…), la data de (…) dl dr. (…) a efectuat chiuretajul uterin asupra reclamantei.
 
Reclamanţii mai au doi copii, care au fost născuţi prin cezariană, aşa încât era exclusă posibilitatea unei a treia naşteri prin cezariană. Iar naşterea normală era, cu atât mai mult, exclusă. Acesta este unicul motiv pentru care reclamanta a efectuat „ligatură tubară bilaterală“, adică pentru a nu fi supusă riscului decesului la o a treia sarcină şi, respectiv, la o a treia cezariană. Potrivit practicii şi literaturii medicale de specialitate cea de-a treia cezariană prezintă risc de deces.
 
Au mai arătat reclamanţii că sunt de credinţă creştin-ortodoxă, credinţă care condamnă avortul. (…) Cu aceasta au afirmat reclamanţii că au fost siliţi ca, împotriva convingerilor morale, religioase, împotriva recomandărilor medicale de specialitate, dar dintr-o culpă profesională medicală, să procedeze la întreruperea sarcinii survenită după o „ligatură tubară bilaterală“.
 
Prin întâmpinare, pârâtele au solicitat respingerea acţiunii ca nefondată.
 
Sursa text: rolii.ro
 
Cauza se află pe rolul Tribunalului Constanţa, următorul termen fiind stabilit pentru jumătatea lunii noiembrie. Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul privat de obstetrică şi ginecologie se modifică. Medicii Ruşa, Danteş şi Raica au obţinut un act de urbanism

08 Jun 2019 2437

Doliu în familia subprefectului județului Constanța, Șenol Ali

15 May 2019 1220

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier între Constanța și Ovidiu. O victimă. Un autoturism s-a răsturnat (galerie foto+video)

14 Apr 2019 5579

A trecut un an de la moartea Teodorei Tânăra mămică şi-a pierdut viaţa după ce a născut la un spital privat. Ce se întâmplă cu dosarul

24 Jan 2019 793

Sondaj de opinie Participanții la sondaj nu au încredere în premierul Dăncilă, care a promis că la Constanța va fi construit un spital regional, în parteneriat cu turcii

29 Oct 2018 456

Sondaj de opinie Credeţi că va fi construit la Constanţa un spital regional, în parteneriat public-privat, cu turcii, aşa cum promite premierul Dăncilă?

22 Oct 2018 1222

Horia Ţuţuianu - „Mă bucur că Guvernul a înţeles că la Constanţa avem nevoie de spital regional!“

20 Oct 2018 1039

Premierul Dăncilă a anunţat cine şi cum va face Spitalul Regional Constanţa. Mai mare decât cel judeţean. Câte paturi va avea

18 Oct 2018 7388

UPDATE. Tragedie. O tânără mămică în stare gravă, iar copilul decedat, după ce ar fi născut la o clinică privată din Constanța

30 Jul 2018 12712

Şase luni de la moartea Teodorei Tânăra mămică şi-a pierdut viaţa după ce a născut la un spital privat din Constanţa

24 Jul 2018 3042

Undă verde de la municipalitate O firmă din Braşov investeşte într-o unitate medicală în Constanţa. Unde va fi situată

12 Apr 2018 3065

40 de zile de la moartea Teodorei. Ce ne învaţă tragedia sa

02 Mar 2018 27236

O mămică din Constanţa a dat în judecată spitalul privat unde a născut. Copilul ar fi fost vaccinat, deşi ea s-a opus

20 Feb 2018 33376

Editorial Îţi mulţumim, Teodora! Dumnezeu să te aibă în paza Sa!

05 Feb 2018 19219

UPDATE. Tragedie la Constanța. Un bebeluș a murit după ce a venit pe lume într-un spital privat

04 Feb 2018 11943