Premieră în istoria recentă a sportului constănţean Arbitrul Marian Carson, bătut la meciul CSO Ovidiu - CS Eforie. Iată condamnările!

Premieră în istoria recentă a sportului constănţean! Două persoane au fost condamnate în cazul incidentelor de la un meci de fotbal jucat acum patru ani, la Ovidiu, în care arbitrul care conducea partida a fost bătut!
 
 
Este vorba de partida CSO Ovidiu - CS Eforie, disputată pe 3 mai 2014, în etapa a patra a turneului play-off al Ligii a 4-a a judeţului Constanţa. Confruntarea a fost arbitrată de Marian Carson, care, în repriza a doua, a fost lovit de mai multe persoane. Violenţele au debutat în minutul 73, la scorul de 2-1 în favoarea oaspeţilor. Arbitrul, care, printre altele, s-a ales cu fractură de piramidă nazală, a fost transportat cu salvarea la spital, ulterior fiind operat. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa a judecat cazul şi a dat sancţiuni, iar arbitrul s-a adresat şi instanţei.
 
Dosarul, în care, conform portalului instanţelor de judecată, părţile sunt Marian Carson - parte civilă, parte vătămată, Ion Iancu şi Nicolae Lupu - inculpaţi, a fost soluţionat în prima instanţă de Judecătoria Constanţa. Unul dintre inculpaţi, Ion Iancu, a fost condamnat la închisoare cu suspendare, iar celălalt, Nicolae Lupu, a luat cu executare. Ambilor li s-a interzis, ca pedeapsă complementară, pe o durată de doi ani, dreptul de acces pe orice stadion din România pe care se organizează manifestări / competiţii sportive, pedeapsă ce se va executa după executarea pedepsei închisorii. Potrivit arbitrului Marian Carson, Ion Iancu a jucat în meciul cu pricina, ca fotbalist la CSO Ovidiu, iar Nicolae Lupu era unul dintre spectatori.
 
Ion Iancu a fost condamnat la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Instanţa i-a interzis inculpatului ca pedeapsă complementară pe o durată de doi ani dreptul de acces pe orice stadion din România pe care se organizează manifestări / competiţii sportive, pedeapsă ce se va executa după executarea pedepsei închisorii. Bărbatul a mai luat şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Instanţa a contopit pedepsele stabilite în prezenta cauză şi a decis ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de un an de închisoare, la care a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv sporul de două luni de închisoare, pedeapsa stabilită în final fiind de un an şi două luni de închisoare, cu suspendare. Bărbatul a fost obligat şi la muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei / Consiliul Local Ovidiu pe o perioadă de 60 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Nicolae Lupu a luat doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Şi acestuia i-a fost interzis ca pedeapsă complementară, pe o durată de doi ani, dreptul de acces pe orice stadion din România pe care se organizează manifestări / competiţii sportive. Acelaşi inculpat a mai fost condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Instanţa a constatat că faptele deduse judecăţii se află în stare de concurs real cu infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de doi ani şi 11 luni închisoare aplicată printr-o altă sentinţă penală.

În final, magistraţii au contopit cele două pedepse cu cele aplicate în prezenta cauză şi au decis condamnarea inculpatului la doi ani şi şase luni de închisoare, la care s-a adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv sporul de 13 luni de închisoare. Astfel, inculpatul a fost condamnat, în final, la pedeapsa de trei ani şi şapte luni de închisoare, cu executare.
 
„Scade din durata pedepsei închisorii reţinerea din 10.10.2014, arestarea preventivă de la 11.10.2014 până la 9.03.2015 şi arestul la domiciliu de la 10.03.2015 până la 30.03.2015“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Judecătorii au admis în parte acţiunea civilă formulată de către partea civilă Marian Carson şi s-a dispus obligarea inculpaţilor în solidar la plata către acesta a sumei de 20.000 de lei, cu titlu de daune morale.

 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Citeşte şi:
 

Vor fi acţionaţi şi în instanţă Fotbaliştii care l-au lovit pe arbitrul Marian Carson au fost suspendaţi câte doi ani şi amendaţi

Deciziile luate de Comisia de Disciplină a AJF Constanţa în cazul bătăii de la Ovidiu​

„Au dat în mine ca într-un animal“ Arbitrul Marian Carson, operat după bătaia primită la un meci jucat la Ovidiu​

Lovit cu sălbăticie la Ovidiu Arbitrul Marian Carson a fost operat​

Mărturiile arbitrilor, după bătaia de la Ovidiu „Au dat și cu pumnii, și cu picioarele. Avea amețeli, l-am întins pe pământ”
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

14 Mar, 2018 22:37

Foarte bine Felicitari instantei. Asa ar trebui sa procedeze toti arbitrii agresati

Articole asemanatoare

Arbitrul constănțean de fotbal Claudiu Marcu a debutat ca central la un meci de Liga 1

21 Mar 2022 3462

Premieră în istoria recentă a sportului constănţean! Arbitrul Marian Carson, bătut la meciul CSO Ovidiu - CS Eforie. Iată condamnările definitive!

08 Nov 2019 2883

Premieră în istoria sportului constănţean! Un fotbalist riscă să nu mai intre pe niciun stadion din România. Judecătorii şi-au motivat decizia!

11 Jun 2018 4203

Naş e Bogdan Chiriţă, şeful Academiei Farul Arbitri şi oameni de fotbal au petrecut la botezul fetiţei lui Marian Carson (galerie foto)

14 May 2016 8030

Preşedintele Academiei Farul Bogdan Chiriţă va boteza copilul arbitrului Marian Carson (galerie foto)

15 Mar 2016 6618

Poze de nuntă inedite Mirele Marian Carson, portar pe stadionul „Farul“. Penalty-uri a bătut mireasa (galerie foto)

03 Sep 2015 9024

Naşul şi finul au dansat „Macarena“ Mihai Trăistariu, apariţie surpriză la nunta arbitrului Marian Carson (video)

25 Aug 2015 9113

Naş e Bogdan Chiriţă, managerul Farul 2010 Arbitrul Marian Carson s-a căsătorit la Fălciu, într-o zi specială din an (galerie foto)

08 Jan 2015 8094

Cursuri în Bucureşti pentru arbitrii Florin Iacob, Erchian Ionus şi Marian Carson, din Constanţa

03 Nov 2014 4514

Arbitrul Marian Carson a ratat la mustaţă accederea în lotul Ligii a III-a şi face contestaţie

15 May 2014 3254

Vor fi acţionaţi şi în instanţă Fotbaliştii care l-au lovit pe arbitrul Marian Carson au fost suspendaţi câte doi ani şi amendaţi

10 May 2014 2470

Deciziile luate de Comisia de Disciplină a AJF Constanţa în cazul bătăii de la Ovidiu

09 May 2014 3247

„Au dat în mine ca într-un animal“ Arbitrul Marian Carson, operat după bătaia primită la un meci jucat la Ovidiu

05 May 2014 5431

Lovit cu sălbăticie la Ovidiu Arbitrul Marian Carson a fost operat

03 May 2014 3384

Mărturiile arbitrilor, după bătaia de la Ovidiu „Au dat și cu pumnii, și cu picioarele. Avea amețeli, l-am întins pe pământ”

03 May 2014 6179